ΕΛΛΑΔΑ

Καλημέρα στην ελληνοτουρκική φιλία με τουρνουά U15 στην Τουρκία

Καλημέρα στην ελληνοτουρκική φιλία με τουρνουά U15 στην Τουρκία

Ένα ελληνοτουρκικό τουρνουά φιλίας για παιδιά U15 θα διεξαχθεί στην Τουρκία από 1 έως 5 Οκτωβρίου με τη συμμετοχή πέντε ομάδων από την Ελλάδα, έξι από την Τουρκία και της Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Την ιδέα για την διοργάνωση από κοινού ενός σπουδαίου ελληνοτουρκικού τουρνουά για παιδιά κάτω από 15 ετών είχαν οι άνθρωποι της Yellowfields και της Altinordu και κατάφεραν να το κάνουν πράξη.

Συγκεκριμένα το διάστημα από 1 έως 5 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί στην Σέλτσου Εφέσου, στις εγκαταστάσεις της Altinordu, ένα τουρνουά στο οποίο θα μετέχουν 12 ομάδες εκ των οποίων οι πέντε είναι από την Ελλάδα, έξι από την Τουρκία ενώ την 12η θέση έχει πάρει η Αθλέτικ Μπιλμπάο που έχει φιλικές σχέσεις με την Altinordu.

Οι ομάδες του Παναθηναϊκού, του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ, του Ατρόμητου και οι Νικητές Ανθούσας-Μεσογείων θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα σε αυτό το τουρνουά που οι ιθύνοντες του θέλουν να συνεισφέρει στην ελληνοτουρκική φιλία. Φυσικά και από την Τουρκιά θα βρεθούν πολλές δυνατές ομάδες καθώς θα πάρουν μέρος η Μπεσίκτας, η Φενέρμπαχτσε και η Γαλατάσαραϊ.

Μάλιστα και το λογοπαίγνιο που έχουν κάνει με τον τίτλο του τουρνουά οι ιθύνοντες είναι αρκετά έξυπνο καθώς προέρχεται από την λέξη καλημέρα στα Ελληνικά και στα Τούρκικα. Όλα είναι έτοιμα λοιπόν για το "KaliMerhaba U15 Cup" καθώς έχουν οριστεί και οι τρεις όμιλοι αλλά και οι ώρες των αναμετρήσεων.

Το σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρει:

Yellowfields σε συνεργασία με την ομάδα της Altinordu , διοργανώνουν το "KaliMerhaba U15 Cup" , ένα Ελληνο-Τουρκικό τουρνουά φιλίας, για παιδιά 15 ετών.

Το τουρνουά θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις της Altinordu , στην Σέλτσουκ Εφέσου, από 1 έως 5 Οκτωβρίου, όπου θα φιλοξενηθούν κάποιες από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές ομάδες των δύο χωρών καθώς και μια ισπανική.

Οι ομάδες που θα λάβουν μέρος είναι οι: ΑΕΚ, Ατρόμητος, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Νικητές Ανθούσας-Μεσογείων από την Ελλάδα. Από την Τουρκία οι: Altinordu, Beşiktaş, Bursaspor, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor και από την Ισπανία η Athletic Bilbao.

Καλημέρα στην ελληνοτουρκική φιλία με τουρνουά U15 στην Τουρκία

Η διοργάνωση, εκτός του αγωνιστικού ενδιαφέροντος που θα έχει λόγω των πολύ ποιοτικών ομάδων που θα έχει, προσφέρει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να γνωρίσουν στοιχεία και έθιμα του Τούρκικου πολιτισμού, να ξεναγηθούν στα μνημεία και να γευτούν τις ιδιαίτερες τοπικές γεύσεις της γειτονικής χώρας.

Στόχος της Yellowfields είναι να δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις που θα καταστήσουν εφικτή την διοργάνωση του επόμενου τουρνουά στην χώρα μας , με σκοπό οι ξένες ομάδες να γνωρίσουν τον Ελληνικό πολιτισμό και την φιλοξενία μας".

Καλημέρα στην ελληνοτουρκική φιλία με τουρνουά U15 στην Τουρκία

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ