ΕΛΛΑΔΑ

Ιράν κατά ΕΠΟ: "Διακόπτουμε κάθε σχέση με την Ελληνική Ομοσπονδία"

ΕΠΟ / ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΕΠΟ EUROKINISSI SPORTS

Με αφορμή τη ματαίωση του φιλικού αγώνα της Εθνικής Ελλάδας με το Ιράν στις 2 Ιουνίου, η Ομοσπονδία του Ιράν επιτέθηκε στην ΕΠΟ και τόνισε μεταξύ άλλων πως διακόπτει κάθε σχέση μαζί της.

Μια σειρά από γεγονότα και διαφωνίες μεταξύ των ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών Ελλάδας και Ιράν, οδήγησαν στην ματαίωση του φιλικού αγώνα στην Κωνσταντινούπολη ανάμεσα στις δυο εθνικές ομάδες, που ήταν προγραμματισμένος για τις 2 Ιουνίου. Από το περασμένο Φλεβάρη είχε κλείσει το φιλικό στην Πόλη, όπου βρίσκεται το Ιράν για φιλική αναμέτρηση με την Τουρκία (οι δύο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες για πρώτη φορά μετά από 44 χρόνια).

Στις αρχές Μαρτίου και μετά τη σύλληψη και κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, από Τούρκους, στα σύνορα του Έβρου, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, επικοινώνησε με τους ομολόγους του στην Ομοσπονδία του Ιράν, διαμηνύοντάς τους ότι -έπειτα από αυτό το γεγονός- οι διεθνείς μας δεν θα ταξιδέψουν στην Τουρκία, θέτοντας στην ουσία ηθικό και εθνικό ζήτημα.

Έπειτα από διαβουλεύσεις, αποφασίστηκε το παιχνίδι να γίνει στην Αθήνα, με την προϋπόθεση ότι η ΕΠΟ θα καλύψει τα έξοδα του αγώνα (γήπεδο, ασφάλεια, κτλ) και το Ιράν τα δικά του (αεροπορικά εισιτήρια, μετακινήσεις, διαμονή κτλ).

Μετέπειτα, ακολούθησαν οι απαιτήσεις των Ιρανών αναφορικά με παραχώρηση τηλεοπτικών δικαιωμάτων και όχι μόνο αυτό, αλλά επειδή το παιχνίδι θα μεταδιδόταν και στο Θεοκρατικό Ιράν, ήθελαν να μην υπάρξουν διαφημίσεις για στοίχημα και αλκοολούχα ποτά, δυο εκ των μεγάλων χορηγών της Εθνικής μας. Απευθύνθηκαν μέχρι και στην FIFA, η οποία τους κάλεσε να βρουν μόνοι τους την οριστική λύση, η οποία δεν υπήρξε ποτέ.

Η Ομοσπονδία του Ιράν (FFIRI) επιτέθηκε στην ΕΠΟ με μια δριμεία ανακοίνωση που κάνει τον γύρο του κόσμου: "Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Ιράν εκφράζει βαθύτατη λύπη για την έλλειψη σεβασμού και ηθικής της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Ελλάδας. Θα υποβάλουμε έκθεση στη FIFA και θα χρησιμοποιήσουμε όλες τις νομικές δυνατότητες για να λάβουμε αποζημίωση για όλες τις αθλητικές και οικονομικές απώλειες που έχουμε υποστεί. Επιπρόσθετα ανακοινώνουμε ότι διακόπτουμε κάθε σχέση με την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου έως ότου η FIFA εξετάσει την έκθεσή μας".

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ