ΕΛΛΑΔΑ

Η Superleague στην NOVA

Η Superleague στην NOVA
Superleague στην NOVA

Υπογράφεται την Παρασκευή η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Superleague μέχρι το 2014-2015, που θα αποφέρει στις ομάδες περίπου 170 εκ. ευρώ!

Η μεγάλη μέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο έφτασε με την απόφαση της ΕΠΟ για Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλας, όπως και με το ΔΣ της Superleague όπου θα πέσουν οι υπογραφές με την NOVA για κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Στο "πακέτο" θα μπουν ουσιαστικά οι δυο ομάδες που μέχρι σήμερα ήταν μόνες τους (Ολυμπιακός, Ξάνθη), κάνοντας έτσι το συνδρομητικό κανάλι κυρίαρχο όσον αφορά τις μεταδόσεις στην Ελλάδα.


Η συμφωνία θα είναι μέχρι το 2014-2015 και θα αποφέρει συνολικά στις ομάδες περίπου 180 εκ. ευρώ, ποσό ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα. Ο Ολυμπιακός θα εισπράξει περίπου 6 εκ. ευρώ το χρόνο (Από την ΕΡΤ έπαιρνε κοντά στα 8 εκ. ευρώ), ενώ λίγο λιγότερα θα πάρει και ο Παναθηναϊκός.

Αξίζει να αναφέρουμε πως η ομάδα της Ξάνθης έχει άλλον ένα χρόνο συμβόλαιο με την Κρατική τηλεόραση, όμως οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα λυθεί, μετά την πρόθεση της ΕΡΤ να κοπούν οι μεταδόσεις (λόγω της βίας). Όλα θα ξεκαθαρίσουν πάντως το απόγευμα της Παρασκευής.

Για τα τηλεοπτικά δικαιώματα τα τελευταία είκοσι χρόνια και τα ποσά που δόθηκαν στις ομάδες μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό θέμα.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ