ΕΛΛΑΔΑ

Η πρωτοβουλία Περέιρα για "εθνική έρευνα" στη διαιτησία

ΕΠΟ / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΩΝ ΒΙΤΟΡ ΜΕΛΟ ΚΑΙ ΜΠΙΟΡΝ ΒΑΣΑΛΟ (Eurokinissi Sports)
ΕΠΟ / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΩΝ ΒΙΤΟΡ ΜΕΛΟ ΚΑΙ ΜΠΙΟΡΝ ΒΑΣΑΛΟ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Με εντολή του προέδρου της ΚΕΔ, Μέλο Περέιρα, ξεκίνησε η εθνική έρευνα για τη διαιτησία μέσω της ηλεκτρονικής διαδικασίας καταγραφής των στοιχείων διαιτητών από τις Ενώσεις.

Στην τελική της ευθεία έχει εισέλθει πλέον η ηλεκτρονική διαδικασία συλλογής και καταγραφής των στοιχείων για την ολοκλήρωση της εθνικής έρευνας για τη διαιτησία, την οποία διεξάγει η ΚΕΔ.

Η έρευνα ξεκίνησε ύστερα από πρωτοβουλία του νέου προέδρου της ΚΕΔ, Μέλο Περέιρα, και οι ερωτώμενοι καλούνται να απαντήσουν σε μια σειρά ερωτημάτων τα οποία αφορούν οκτώ διαφορετικές κατηγορίες σχετικά με την εικόνα της διαιτησίας στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πορτογάλος αναμένεται να προβεί και σε άλλες πρωτοβουλίες, προκειμένου να έχει ολοκληρωμένη άποψη για τα προβλήματα που ταλανίζουν την ελληνική διαιτησία.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΔ:

"Στην τελική της ευθεία έχει εισέλθει πλέον η ηλεκτρονική διαδικασία συλλογής και καταγραφής των στοιχείων για την ολοκλήρωση της εθνικής έρευνας για τη διαιτησία, την οποία διεξάγει η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΟ σε συνεργασία με τις Επιτροπές Διαιτησίας των 53 Ενώσεων μελών της Ομοσπονδίας.

Η έρευνα αυτή στοχεύει στην πληρέστατη και ολοκληρωμένη αποτύπωση της πραγματικής εικόνας της διαιτησίας στην Ελλάδα και εντάσσεται στον γενικότερο σχεδιασμό της ΚΕΔ/ΕΠΟ για την αναδιοργάνωση και επανεκκίνηση της διαιτησίας. Οι ερωτώμενοι καλούνται να απαντήσουν σε μια σειρά ερωτημάτων τα οποία αφορούν οκτώ διαφορετικές κατηγορίες σχετικά με την εικόνα της διαιτησίας στην Ελλάδα.

Αυτές οι οκτώ κατηγορίες είναι ο τρόπος ανακάλυψης νέων διαιτητών, πλήρους ένταξης και αφοσίωσής τους στη διαιτησία, το πρόγραμμα ανάδειξης ταλέντων διαιτησίας και οι μέντορές τους, η εκπαίδευση και επιμόρφωσή τους στο αρχικό στάδιο, η εκπαίδευση και επιμόρφωσή τους στις υψηλότερες κατηγορίες έως και το κορυφαίο επίπεδο, η φυσική και τεχνική εκπαίδευσή τους, το σύστημα των παρατηρητών διαιτησίας και άλλες πληροφορίες που κρίνουν οι ερωτώμενοι πως πρέπει να παρέχουν με βάση τη γνώση τους επί του αντικειμένου.

Η διαδικασία, η οποία θα συνοδευτεί αρχικά με την παρουσίαση, σε όλες της ΕΠΣ, των αποτελεσμάτων της έρευνας, θα ολοκληρωθεί με την συγκρότηση, πάντα με τη συνδρομή των ανά Ένωση Επιτροπών Διαιτησίας, ενός Στρατηγικού Αναπτυξιακού Πλάνου για την ελληνική διαιτησία για την τετραετία 2018-2022".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ