ΕΛΛΑΔΑ

H "Μεγάλη εβδομάδα" που κρίνει το πρωτάθλημα!

H "Μεγάλη εβδομάδα" που κρίνει το πρωτάθλημα!
Δικαστήριο

Σήμερα (26/3) αναμένεται η πρωτόδικη απόφαση για το ΠΑΟΚ - ΑΕΚ, θα κριθεί η τύχη του αγώνα Ολυμπιακός - ΑΕΚ, ενώ την Τετάρτη (28/3) θα ξέρουμε τι θα γίνει οριστικά στο ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός. Τρεις υποθέσεις εν μέσω της απόφασης Βασιλειάδη.

Το φετινό πρωτάθλημα μπορεί να θεωρείται το πιο συναρπαστικό, παρ' όλα αυτά αναμένεται σε μεγάλο βαθμό να κριθεί στις δικαστικές αίθουσες και όχι στο χορτάρι. Έτσι όπως τα έκαναν οι ομάδες, οι παράγοντές τους και οι φίλαθλοί τους, ο πρωταθλητής σε μεγάλο βαθμό θα προκύψει από μια απόφαση δικαστή. Βέβαια, η ΑΕΚ που είναι εμπλεκόμενη σε δυο υποθέσεις, δεν φέρει ευθύνη όπως οι ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός.

Από σήμερα (28/3) ως Τετάρτη (28/3) αναμένονται οι αποφάσεις σε τρεις υποθέσεις, εν μέσω της σημερινής απόφασης του υφυπουργού αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, για την επανέναρξη ή όχι του πρωταθλήματος με βάση και τα όσα θα προκύψουν στο έκτακτο Δ.Σ. της Λίγκας το μεσημέρι (14:00). Οι πιθανότητες είναι υπέρ του να έχουμε σέντρα το προσεχές Σαββατοκύριακο, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε, διότι τα έχουμε δει όλα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πάντως, η FIFA περιμένει στη γωνία και με καθόλου καλές διαθέσεις.

Κατ' αρχάς, σήμερα θα βγει η απόφαση του Σπυρίδωνα Καποδίστρια για το ΠΑΟΚ - ΑΕΚ μετά την διακοπή του αγώνα για την ένοπλη εισβολή του οπλοφορούντος Ιβάν Σαββίδη χωρίς να έχει δικαίωμα να βρεθεί στον αγωνιστικό χώρο, καθώς και αυτή του Λούμπος Μίχελ. Ο "Δικέφαλος του Βορρά" αντιμετωπίζει κίνδυνο ακόμα και με αφαίρεση 9 (!) βαθμών για τη διακοπή και τις δυο εισβολές, με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να θέλουν να πείσουν τον πρωτοδίκη ότι ο αγώνας δεν συνεχίστηκε με υπαιτιότητα της Ένωσης, ώστε να τιμωρηθεί και εκείνη. Φυσικά, υπάρχει δικαίωμα έφεσης και από τις δυο ομάδες, με βάση τις αποφάσεις που θα προκύψουν.

Εξάλλου, αναμένεται και η απόφαση της εφέσεων της ΕΠΟ για το Ολυμπιακός - ΑΕΚ και την είσοδο των οπαδών του στον αγωνιστικό χώρο μετά τη λήξη του αγώνα. Οι Πειραιώτες που έχουν εκτίσει τις δυο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, θέλουν να πάρουν πίσω τους τρεις βαθμούς που τους αφαιρέθηκαν, ζητώντας να ισχύσει η "αρχή της αναλογικότητας". Στο Λιμάνι θεωρούν αυστηρό το -3, τονίζοντας ότι δεν απειλήθηκε αξιωματούχος, αφού άπαντες είχαν πάει στα αποδυτήρια μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Τέλος, μέχρι την Τετάρτη (28/3) θα βγει η απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ για το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός, το οποίο δεν ξεκίνησε ποτέ μετά το ρολό ταμειακής που χτύπησε τον Όσκαρ Γκαρθία. Οι μεν γηπεδούχοι ζητούν να γίνει ξανά το ματς και να μην το πάρουν οι Πειραιώτες στα χαρτιά με 0-3, ενώ οι φιλοξενούμενοι να τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ με αφαίρεση τριών βαθμών. Ουσιαστικά, ζητούν την ακύρωση της απόφασης του προέδρου της εφέσεων, Δημήτρη Σκουτέρη, ο οποίος είχε δώσει πίσω τους τρεις βαθμούς στον "Δικέφαλο" και έσβησε την ποινή δυο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ