ΕΛΛΑΔΑ

Η… μάχη του Γιώργου Γκιρτζίκη και τα δεμένα χέρια του Σταύρου Κοντονή

Η… μάχη του Γιώργου Γκιρτζίκη και τα δεμένα χέρια του Σταύρου Κοντονή
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η σύνθεση της Επιτροπής Δεοντολογίας αποκαταστάθηκε στην προ 1η Αυγούστου μορφή που είχε, όπως ζητούσαν επίμονα ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής και η FIFA, αλλά το πρωτάθλημα δεν αρχίζει!

Ο υφυπουργός Αθλητισμού έκανε λόγο για «παρανομίες» αναφορικά με την αλλαγή στα πειθαρχικά όργανα της επαγγελματικής κατηγορίας (από μονομελή σε τριμελή), και την συμμετοχή των έξι κατηγορούμενων της ΕΠΟ στην «κάρτα υγείας» στο διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας την Τρίτη.

Ο ντόρος όμως, ουσιαστικά γίνεται για την διαιτησία όπου ο Γιώργος Γκιρτζίκης ο οποίος μετράει μέρες πλέον, στην ΕΠΟ, τα έπαιξε όλα για όλα για να μην βγει χαμένος σε άλλη μία κόντρα με τον Σταύρο Κοντονή και την FIFA.

Αυτή την μάχη μάλιστα, δείχνει να την κερδίζει προς απογοήτευση των τριών της συμμαχίας (ΑΕΚ, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ) που εξακολουθούν να δηλώνουν ότι με αυτή την ΚΕΔ και αυτούς τους διαιτητές δεν κατεβαίνουν στο πρωτάθλημα αλλά και του υφυπουργού αθλητισμού. Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΕΠΟ με την ματαίωση της συνάντησης έβγαλε ουσιαστικά από την μέση την FIFA στο συγκεκριμένο μέτωπο αφού μόνο αν το ζητήσει η ίδια, η παγκόσμια ομοσπονδία μπορεί να επέμβει. Και η ΕΠΟ κατέστησε σαφές ότι δεν θα δεχθεί περαιτέρω αλλαγές.

Το σχέδιο λοιπόν, της παγκόσμιας ομοσπονδίας για διεθνείς παρατηρητές στην τριμελή επιτροπή ορισμού που θα σήμανε το τέλος του Δημήτρη Γκρούτση, εκλεκτού της ΕΠΟ ο οποίος δεν είναι διεθνής, επί του παρόντος μπλοκάρεται και για άλλον ένα λόγο. Την επιστολή που είχε στείλει ο Βορειοιρλανδος Τζον Γουόρντ στις 12 Ιουνίου. Ο εκπρόσωπος της UEFA με την οποία η ελληνική ομοσπονδία έχει υπογράψει συνθήκη διαιτησίας, είχε επισκεφτεί την χώρα μας, είχε απορρίψει τις προτάσεις για επαγγελματική διαιτησία και δεν είχε εντοπίσει κάποιο… φαλτσοφύριγμα παρά τις φωνές που υπάρχουν εντός των τειχών.

Με τα τωρινά δεδομένα λοιπόν, ούτε ο Δημήτρης Γκρούτσης αλλάζει, ούτε ο πίνακας, όπως φαίνεται να είχε αποφασίσει η FIFA, τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές του Οκτώβρη. Δεν είναι τυχαία η δήλωση του Γιώργου Γκιρτζίκη που είπε… «εύχομαι ο νέος πρόεδρος της διοργανώτριας να τον συνετίσει (σ.σ. τον εκπρόσωπο της Λίγκας στην τριμελή επιτροπή Δημήτρη Σαραϊδάρη) ώστε να βρεθεί η κατάλληλη λύση στις συζητήσεις με τον Γκρούτση».

Ο Σταύρος Κοντονής την ίδια ώρα, εξακολουθεί να ζητάει την νομιμότητα στην διαιτησία αλλά επί της ουσίας δεν μπορεί να επέμβει, παρόλο που από ένα φαλτσοσφύριγμα μπορούν να προκληθούν επεισόδια, από την αλλαγή της σύνθεσης της επιτροπής δεοντολογίας, όχι.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ