ΕΛΛΑΔΑ

Η κρίσιμη Δευτέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου

Η κρίσιμη Δευτέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου
Κουτσοκούμνης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στην Ελλάδα το κλιμάκιο τηςFIFAκαι τηςUEFA. Το μεσημέρι (12:00) η συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή.

Στην Αθήνα βρίσκεται το πενταμελές κλιμάκιο τηςFIFAκαι τηςUEFAκαι από τις επαφές που θα έχει σήμερα θα κριθεί το μέλλον των έξι κατηγορούμενων μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ στην υπόθεση της «κάρτας υγείας» αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γ. Γκιρτζίκης, ο αναπληρωτής Ευ. Τοπολιάτης, ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, Γ. Καραμελίδης, ο β’ αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Βαγγέλης Μαζαράκης και τα μέλη του Δ.Σ. Γιάννης Οικονομίδης, Νίκος Προύντζος που παραπέμπονται με αμετάκλητο βούλευμα σε δίκη για την υπόθεση της «κάρτας υγείας» θα επιχειρήσουν να σταματήσουν την προαναγγελθείσα διαπιστωτική πράξη έκπτωσής τους από τον ΓΓΑ, Ι. Συναδινό σε λιγότερο από 15 ημέρες. Και για να το επιτύχουν αυτό θα ζητήσουν από τηνFIFAκαι τηνUEFAνα το θέσει στον υφυπουργό Αθλητισμού στην συνάντηση που θα έχουν στις 12:00 με το επιχείρημα ότι η έκπτωση των παραπεμπόμενων σε δίκη δεν προβλέπεται από το καταστατικό της ΕΠΟ που είναι εναρμονισμένο με αυτό τηςFIFA(;) και υπερισχύει των διατάξεων του νόμου, όπως υποστηρίζουν οι διοικούντες της Ομοσπονδίας.

Στην ΕΠΟ γνωρίζουν ότι εφόσον ο γ.γ. Αθλητισμού τελικά προχωρήσει στην διαπιστωτική πράξη, θα είναι «υποχρεωμένοι» να… υπακούσουν γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα κινδυνεύουν με φυλάκιση. Η στάση λοιπόν, που θα κρατήσει ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης που συνοδεύεται από στελέχη τηςFIFAκαι τηςUEFA(Μποντολάζ, Κόστα, Κορβάρο, Άντζελο Ρηγόπουλος) θα παίξει σημαντικό ρόλο.

Ο Σταύρος Κοντονής πάντως, δεν δείχνει διατεθειμένος να κάνει πίσω. Όσον αφορά δε, την απόφαση για αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος αν δεν «ακυρωθούν» οι αλλαγές στην Επιτροπή Δεοντολογίας και αν δεν γίνουν αλλαγές στον πίνακα διαιτητών, εμφανίζεται πάλι ανένδοτος.

« Δεν μπορεί να υπάρξει συνέχεια με μία διοίκηση πουέχουμε συμφωνήσει πώς θα συγκροτηθούν τα δικαιοδοτικάόργανα, έχουμε συμφωνήσει για το θέμα της διαιτησίας και αυτά εκ των υστέρων παραβιάζονται με μονομερείς ενέργειες» έχει τονίσει ο υφυπουργός Αθλητισμού που αναφορικά με τις επαφές που θα γίνουν σήμερα έχει πει… « πρέπει να δράσουνοι διεθνείς ομοσπονδίες και κύρια η FIFA, στο καταστατικό της οποίας δίνεται η δυνατότητα ορισμού προσωρινής διοίκησης. Πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι σε αυτήν την κατάσταση. Διαφορετικά ένας δρόμος μένει να νομοθετήσει η ελληνική κυβέρνηση περαιτέρω».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ