Η ανάρτηση του Γιώργου Μπαντή για τις Σκουριές

Η ανάρτηση του Γιώργου Μπαντή για τις Σκουριές

Ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου, Γιώργος Μπαντής, με ανάρτηση στο facebook, σχολίασε όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες με την εταιρεία "Eldorado Gold" στις Σκουριές.

Τις τελευταίες ημέρες στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος έχει βρεθεί η απόφαση της εταιρείας "Eldorado Gold" να αναστείλει την επένδυσή της στα ορυχεία που λειτουργούν στις Σκουριές.

Με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός, ο Γιώργος Μπαντής, με ανάρτηση στο facebook, τάχθηκε γι' ακόμα μία φορά κατά της εξόρυξης χρυσού απ' την περιοχή της Χαλκιδικής.

Ο τερματοφύλακας του Πανιώνιου είναι γνωστός για την ευαισθητοποίηση του σε περιβαλλοντικά, αλλά και κοινωνικά ζητήματα. Άλλωστε, ήταν απ' τους πρώτους που στάθηκε στο πλευρό της Ηριάννας Β.Λ. με κείμενο αλληλεγγύης στα social media.

Αναλυτικά το μήνυμα:

"Άνθρωπε άκου, μας έχουν δηλητηριάσει το μυαλό, μας δείχνουν πυρκαγιές και κλαίνε για το καημένο δάσος, για την μεγάλη καταστροφή που θα υποστεί το περιβάλλον, όμως μας αποκρύπτουν οι ίδιοι τα "όμορφα" φιλέτα που δημιουργήθηκαν και τις μεζονέτες που χτίστηκαν.

Μας δείχνουν πλημμύρες και κλαίνε για τις ζημιές που προκάλεσαν,όμως μας αποκρύπτουν,ότι η αιτία είναι ότι κάηκαν χιλιάδες στρέμματα δάσος ώστε να χτιστούν οι μεζονέτες.

Μας δείχνουν σεισμούς και κλαίνε για το φυσικό φαινόμενο και για το ότι ο άνθρωπος δεν μπορεί να κάνει κάτι γι αυτό, όμως μας αποκρύπτουν τα δύο 150μ ύψους φράγματα αποβλήτων χτισμένα απο χέρι ανθρώπου πάνω σε σεισμογενή ρήγμα που έχει δώσει στο παρελθόν από τους μεγαλύτερους σεισμούς στην Ελλάδα, με 7R και 150 νεκρούς. (Ιερισσός 1932).

Και τώρα κλαίνε γιατί ανακοίνωσαν ότι αναστέλλουν την καταστροφή ενός τόπου.

Αναστέλλουν τον "βιασμό"του βουνού με το αρχέγονο δάσος.

Αναστέλλουν την μόλυνση των νερών μας, του αέρα.

Αναστέλλουν την κατάργηση των άλλων δραστηριοτήτων της περιοχής όπως αλιεία, μελισσοκομία, γεωργία, κτηνοτροφία, τουρισμός γιατί ως γνωστόν (οι επιστήμονες το λένε) δεν μπορούν αυτές οι δραστηριότητες να συνδυαστούν με βαριά βιομηχανική ανάπτυξη όπως είναι η ανοιχτή εξόρυξη χρυσού.

Κλαίνε γιατί ανακοίνωσαν ότι σταματάει η καταστροφή, ενώ είναι οι ίδιοι που κλαίγανε για την καταστροφή μιας πυρκαγιάς. Μάλλον τα δακρυα τους είναι κροκοδείλια.

Κλαίνε για τους εργαζόμενους, όμως μας αποκρύπτουν ότι ούτε τόσοι όσοι λένε είναι, ούτε ότι η εταιρία τους εκμεταλλεύεται και τους χρησιμοποιεί όπως την βολεύει.

Μας αποκρύπτουν ότι στην πραγματικότητα κλαίνε για τα συμφέροντα της el Dorado.

Είναι οι ίδιοι που μας παρουσίαζαν μονόδρομο τα μνημόνια για την "σωτηρία"της Ελλάδας.

Είναι οι ίδιοι που προσπαθούσαν να μας πείσουν για τις απαραίτητες απολύσεις και τις κομμένες συντάξεις στα χρόνια των μνημονίων.

Είναι οι ίδιοι που πανηγύριζαν που έκλεισε η ΕΡΤ,το εργοστάσιο της Coca Cola,της ΒΙΟΜΕ και άλλα χιλιάδες παραδείγματα αφήνοντας πίσω οικογένειες στην ανεργία.

Δεν μπορούν να με πείσουν ότι αυτοί νοιάζονται για τον εργαζόμενο στις Σκουριές.

Αυτοί δεν νοιάζονται για κανέναν εργαζόμενο.

Ούτε πιστεύω ότι η el dorado πραγματικά φεύγει, είναι η 3η φορά που κάνει κάτι ανάλογο, θέλοντας με αυτή την μορφή πίεσης να πετύχει κάτι μεγάλο γι ´αυτούς και καταστροφικό για τον τόπο μας.

Μόνο μέσα από συνεχή αγώνα θα έρθει η δικαίωση.

SOSΧαλκιδική".

Δείτε την ανάρτηση:

Photo Credits: Eurokinissi

 
SHARE

BEST OF NETWORK

11 memes αθέων που θα σε πείσουν ότι δεν υπάρχει θεός

Ο Θεός, πάντως, αν είχε λίγο χιούμορ θα γελούσε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24