ΕΛΛΑΔΑ

Η ακέφαλη Λίγκα, οι εκλογές και ο... Κουτσοκούμνης

Η ακέφαλη Λίγκα, οι εκλογές και ο... Κουτσοκούμνης

Η Super League συνεδριάζει την Τρίτη (23/8) και είναι σίγουρο ότι οι ομάδες θα θέσουν το θέμα του νέου προέδρου στο τραπέζι, τι γίνεται με την ημερομηνία των εκλογών της ΕΠΟ και τα προεόρτια της άφιξης του Κωστάκη Κουτσοκούμνη.

Πρωτάθλημα δεν είχαμε την εβδομάδα που μας πέρασε ελέω αναβολής από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, το πότε θα γίνει η πρώτη σέντρα ακόμα... πιθανολογείται (μάλλον στις 10/9, αλλά μην παίρνουμε και όρκο), την ώρα που η Super League είναι ακέφαλη, η ΕΠΟ αποφασίζει για την ημερομηνία των εκλογών της και ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης έρχεται στην Ελλάδα την Δευτέρα (29/8) για συζητήσεις, γνωρίζοντας ότι έχει να γεφυρώσει ένα τεράστιο χάρμα. Το ελληνικό ποδόσφαιρο στα χειρότερά του.

Το Sport24.gr ανέλυσε πριν μερικές ημέρες τους λόγους που φτάσαμε στο "λουκέτο". Για άλλους είναι λόγοι πειστικοί και αρκετοί, για άλλους απλές προφάσεις. Το θέμα είναι ότι το πράγμα έχει κουράσει, ο κόσμος έχει αηδιάσει και το ίδιο το άθλημα "βιάζεται". Μπορεί να ακούγεται βαρύ, αλλά αποτελεί την πραγματικότητα. Εδώ και μήνες επικρατεί το θέατρο του παραλόγου, για να φτάσουμε στο "σήμερα" και να συζητιούνται ακόμα τα ίδια και τα ίδια. Λες και δεν πέρασε μια μέρα...

Μάχες χαρακωμάτων στο Δ.Σ. της Λίγκας

Κατ' αρχάς, το μεσημέρι της Τρίτης (14:30) διεξάγεται έκτακτο Δ.Σ. της Super League, με κύριο θέμα "Συζήτηση περί της αναβολής έναρξης του πρωταθλήματος και τις ενδεχόμενες συνέπειες που απορρέουν από αυτή. Καθορισμός των αμέσως επόμενων ενεργειών". Θα αναρωτηθεί κάποιος για το τι μέλλει γενέσθαι με το νέο πρόεδρο, καθώς ο συνεταιρισμός είναι χωρίς πρόεδρο μετά την παραίτηση του Γιώργου Στράτου, λόγω του ότι ο Ολυμπιακός ήρε την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του.

Προκαλεί εντύπωση ειδικά σε Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ το γεγονός πως δεν είναι πρώτο θέμα συζήτησης το ποιος θα αναλάβει την προεδρία, αλλά η αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος. Θεωρείται δεδομένο πως οι ομάδες θα το θέσουν και θα θελήσουν να συζητηθεί, ώστε να προκύψει νέος πρόεδρος. Οι μικρομεσαίοι πάντως είναι πολύ δυσαρεστημένοι με τον Γιώργο Στράτο.

Όσο για τα ονόματα; Είναι ένα θέμα αν ο Γιώργος Στράτος θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα και ποια άλλα ονόματα θα πέσουν στο τραπέζι, καθώς από χθες (22/8) αναπτύχθηκε έντονη φημολογία ότι ορισμένες ομάδες (όχι της... "αντιπολίτευσης") θέλουν την παραμονή του υπηρεσιακού Χρήστου Δάρα στο πόστο του προέδρου.

Ερωτηματικό η ημερομηνία των εκλογών της ΕΠΟ

Από 'κει και πέρα, οι εκλογές της ΕΠΟ είναι το άλλο μεγάλο θέμα. Ο Βαγγέλης Γραμμένος είναι οριστικά πλέον ο εκλεκτός της αντιπολίτευσης για τη μάχη του Οκτωβρίου. Πότε θα γίνουν οι εκλογές; Είναι ένα ζήτημα αυτό και αναμένεται να ξεκαθαρίσει την Πέμπτη (26/8), όταν και θα συνεδριάσει η Ομοσπονδία. Δεν θα πρέπει να αποκλείεται η 1η Οκτωβρίου ή η 8η του ίδιου μήνα, αν και οι περισσότεροι γνώριζαν ότι θα διεξάγονταν στο τέλος του Οκτωβρίου.

Από την αντιπολίτευση θεωρείται μια κίνηση τακτικής από την πλευρά του Γιώργου Γκιρτζίκη, ώστε να περιορίσει τις διαρροές των Ενώσεων προς την αντίπαλη πλευρά, αλλά και για να προλάβει δικαστικές εξελίξεις είτε με την Επιτροπή Δεοντολογίας είτε με την υπόθεση της Κάρτας Υγείας, όπου μένει να φανεί αν το βούλευμα θα κριθεί αμετάκλητο και ο νυν πρόεδρος της ΕΠΟ δεν θα μπορεί να κατέβει υποψήφιος, αφού θα είναι κατηγορούμενος για την υπόθεση.

Από την Ομοσπονδία αναφέρουν πως ανεπισήμως από την προηγούμενη Γ.Σ. της ΕΠΟ, όπου και ενεκρίθη οριακά ο οικονομικός απολογισμός, γινόταν κουβέντα για την ημερομηνία των εκλογών, ότι συζητιόταν απ' όλους τους προέδρους των Ενώσεων. Εκεί, λοιπόν, αναφέρουν ότι συζητήθηκε και η 1η Οκτωβρίου και η 8η, διότι δεν υπήρχε προκαθορισμένη ημερομηνία.

Η έλευση Κουτσοκούμνη κρίνει το μέλλον του ποδόσφαιρου

Μέσα σε όλα αυτά, ο Σταύρος Κοντονής έχει στείλει επιστολή στην FIFA, όπου ζητάει προσωρινή διοίκηση στην ΕΠΟ, ενώ επιστολή έστειλαν στον Κωστάκη Κουτσοκούμνη (εκπρόσωπος της FIFA στην χώρα μας και πρόεδρος της ΚΟΠ) οι Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, ζητώντας παρέμβαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, προκειμένου να διορθωθούν άμεσα τα κακώς κείμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναφορά στις επιστολές γίνεται στο θέμα της διαιτησίας και στο μπάχαλο που έχει προκύψει αναφορικά με τους αρχιδιαιτητές και το ισπανικό μοντέλο, αλλά και για στον καταρτισμό των πινάκων, ο οποίος έγινε, όπως υποστηρίζουν, με βάση τα "θέλω της ΕΠΟ, η οποία τοποθέτησε διαιτητές που στο παρελθόν έχουν προκαλέσει με τις αποφάσεις τους".

Να θυμίσουμε πως ο Κύπριος παράγοντας αναμένεται στην χώρα μας την ερχόμενη Δευτέρα (29/8), όπου θα έχει συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού και είναι δεδομένο πως θα του ζητηθεί να παρέμβει και να αναλάβει πρωτοβουλίες. Μένει να φανεί ποια θα είναι η δική του στάση, αφού θεωρείται σίγουρο ότι θα έρθει προετοιμασμένος γι' αυτά που θα ακούσει και θα καταθέσει τις δικές του προτάσεις, κατόπιν βέβαια των οδηγιών που θα έχει λάβει από την FIFA.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ