GREXIT

Στην UEFA ο Κοντονής

Στην UEFA ο Κοντονής
INTIME SPORTS

Αύριο (Τρίτη 5 Μαϊου) αναμένεται στη Γενεύη η τελευταία επικοινωνία UEFA - Υφυπουργείου Αθλητισμού σχετικά με το νομοσχέδιο που έχει προγραμματιστεί να συζητηθεί στη Βουλή την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Η πιο κρίσιμη ημέρα για το πιθανό αθλητικό “Grexit” είναι η αυριανή (Τρίτη, 5 Μαϊου), καθώς σήμερα (4/5) ο Σταύρος Κοντονής πήγε μαζί με τον νομικό και στενό συνεργάτη του Παναγιώτη Περάκη στην Ελβετία και συναντήθηκε με αξιωματούχους της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας για τέσσερις ώρες.

Οι δυο πλευρές θα συζητήσουν εκ νέου την Τρίτη (5/5), ώστε το νομοσχέδιο να είναι έτοιμο προς ψήφιση στη Βουλή χωρίς να υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος αποβολής του ελληνικού ποδοσφαίρου από τον ευρωπαϊκό χάρτη.

Από την πλευρά της η UEFA είναι με τη... σκανδάλη στο χέρι και δεν είναι διατεθειμένη να παρεκκλίνει ούτε εκατοστό από τις θέσεις της για όσα εκτιμά ότι πρέπει να διαφοροποιηθούν σε συγκεκριμένες διατάξεις και διατυπώσεις του νομοσχεδίου.

Από την άλλη πλευρά, ο Σταύρος Κοντονής δεν θέλει να προχωρήσει σε ρήξη, βλέποντας τις πανταχόθεν αντιδράσεις και συνειδητοποιώντας πως ορισμένες αλλαγές μπορούν να γίνουν (δικαστές, πρόστιμα, εισήγηση στην UEFA για αποβολή ελληνικών ομάδων από ευρωπαϊκές διοργανώσεις) χωρίς να υπάρξουν “καταστροφικές” συνέπειες. Έχει άλλωστε το χρόνο να προχωρήσει σε τομές και επιπρόσθετες τροποποιήσεις του νομοθετικού πλαισίου για το ελληνικό ποδόσφαιρο και μέσω του “μεγάλου” αθλητικού νομοσχεδίου, που θα ετοιμαστεί για το καλοκαίρι.

Ίσως να σκέφτεται, επίσης, το "ρίσκο" της απόρριψης του νομοσχεδίου, αν και οι ΑΝ.ΕΛ. έχουν δείξει ότι ψηφίζουν και νομοσχέδια που δεν ταυτίζονται (αν μη τι άλλο) απόλυτα με τις θέσεις τους, ενώ το ΚΚΕ είχε πως δεν προβληματίζεται για το ενδεχόμενο "εξορίας" της ΕΠΟ από την UEFA και ό,τι αυτό συνεπάγεται...

Όλα αναμένεται να κριθούν εντός των επόμενων 24 ωρών, αν και πλέον είναι πασιφανές πως η σύγκλιση των δύο πλευρών είναι δεδομένη. Αν η ΕΠΟ γνώριζε για το ραντεβού; Μάλλον όχι. Και αυτό μάλλον κάτι σημαίνει...

TAGS GREXIT
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ