GREXIT

Το κρίσιμο Δ.Σ. της ΕΠΟ και οι πιέσεις στον Γκιρτζίκη

Το κρίσιμο Δ.Σ. της ΕΠΟ και οι πιέσεις στον Γκιρτζίκη
Γκιρτζίκης, Κοντονής ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Κρίσιμη είναι η σημερινή ημέρα για την αποφυγή του ποδοσφαιρικού Grexit, με την ΕΠΟ να έχει έκτακτο Δ.Σ. παρουσία του Κωστάκη Κουτσοκούμνη. Πιέσεις προς τον Γιώργο Γκιρτζίκη για να αποχωρήσει από την ηγεσία της Ομοσπονδίας.

Η σημερινή ημέρα όπου η ΕΠΟ έχει έκτακτο Δ.Σ., είναι κρίσιμη για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου και δεν αποκλείεται να δρομολογηθούν εξελίξεις, καθώς το Grexit είναι προ των πυλών (την Παρασκευή, 15/4, λήγει το τελεσίγραφο της FIFA) και πρέπει να παρθούν άμεσα γενναίες αποφάσεις προκειμένου να μην υπάρξει ποδοσφαιρική απομόνωση που θα έχει καταστροφικές συνέπειες.

Ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης, πρόεδρος της κυπριακής Ομοσπονδίας και εκπρόσωπος της FIFA, αναμένεται να έχει συνάντηση με τον Σταύρο Κοντονή πέρα από την παρουσία του στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ. Το γεγονός ότι δίνει το παρών, σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο και μένει να δούμε τι θα ζητήσει από τον πρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Γιώργο Γκιρτζίκη.

Ο Κύπριος παράγοντας, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, πολύ πιθανό να ζητήσει την άμεση εναρμόνιση του καταστατικού της ΕΠΟ στον κώδικα δεοντολογίας. Εν ολίγοις, να μπορεί η Επιτροπή Δεοντολογίας να εξετάζει υποθέσεις που αφορούν αδικήματα που τελέστηκαν πριν το καλοκαίρι του 2015, όταν δηλαδή και συστάθηκε η συγκεκριμένη Επιτροπή.

Όταν αναφερόμαστε σε αδικήματα, γίνεται λόγος για το Koriopolis, την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης και την κάρτα υγείας, όπου εμπλέκονται αρκετά πρόσωπα της ΕΠΟ. Κάπως έτσι, μπήκαν στα... πιτς οι Ζεπ Μπλάτερ και Μισέλ Πλατινί μέχρι να δικαστούν. Ουσιαστικά, λοιπόν, να υπάρξει αυτοκάθαρση στην Ομοσπονδία και να αποχωρήσουν πρόσωπα που έχουν ανοιχτά μέτωπα με τη Δικαιοσύνη.

Βέβαια, το θέμα είναι τι θα πράξει η ίδια η ΕΠΟ σε περίπτωση που τεθεί αυτό το ζήτημα από τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη, προκειμένου να κάνει στην συνέχεια ένα βήμα πίσω και ο υφυπουργός Αθλητισμού, ξεκινώντας το Κύπελλο Ελλάδας και τελειώνοντας το θέμα Grexit μια και καλή. Αν δηλαδή η Ομοσπονδία θα θελήσει να να κερδίσει χρόνο, κάνοντας μια Γ.Σ. στο μέλλον για να προωθήσει αυτές τις αλλαγές. Άλλωστε, βάσει του Καταστατικού της Επιτροπής Δεοντολογίας, αλλαγές μπορούν να γίνουν από τις 15/6 και έπειτα.

Αν υπάρξει τέτοια εξέλιξη και με την Ομοσπονδία εκτός της "σκέπης" της FIFA, ο Σταύρος Κοντονής θα μπορεί να επέμβει με τροπολογία-εξπρές στα διοικητικά της ΕΠΟ και να απομακρύνει όσους διώκονται ποινικά, ενώ μπορεί να υπάρξει και τροπολογία για ένταξη της Ομοσπονδίας στο ενιαίο μισθολόγιο. Όλα αυτά είναι σενάρια που υπάρχουν την δεδομένη χρονική στιγμή και οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες τις επόμενες ημέρες.

Photo Credits: Action Images

TAGS GREXIT
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ