GREXIT

Την Τρίτη το "τελεσίγραφο" και οι απαντήσεις των "4"

Την Τρίτη το "τελεσίγραφο" και οι απαντήσεις των "4"
Κοντονής, Γκιρτζίκης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η επιστολή της FIFA, η οποία θα έχει χαρακτήρα "τελεσίγραφου" προς τον Σταύρο Κοντονή για να ακυρώσει την απόφαση για ματαίωση των αγώνων του Κυπέλλου, θα σταλεί σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr στην ΕΠΟ και στο υφυπουργείο Αθλητισμού το πρωί της Τρίτης (5/4).

Το πρωί της Τρίτης (5/4) θα σταλεί από τη FIFA το τελεσίγραφο προς την ΕΠΟ και τον Σταύρο Κοντονή, στο οποίο θα ζητείται από τον υφυπουργό Αθλητισμού να πάρει πίσω την απόφασή του για ματαίωση των υπόλοιπων αγώνων του εφετινού Κυπέλλου, διότι διαφορετικά θα επέλθει Grexit.

Υπήρχε το ενδεχόμενο να σταλεί η επιστολή τη Δευτέρα (4/4), αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες του Sport24.gr, αυτό θα γίνει οριστικά την Τρίτη (5/4). Την ίδια ώρα, η αίτηση ακύρωσης της ΕΠΟ κατά της απόφασης του Σταύρου Κοντονή να διακόψει το Κύπελλο Ελλάδας είναι απίθανο να εκδικαστεί το πρωί της Τρίτης (5/4), στο 4ο τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ο νομικός της Ομοσπονδίας, Νίκος Αλιβιζάτος, δεν κατέστη εφικτό να εξασφαλίσει άδεια από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, που έχει κηρύξει αποχή μέχρι και τις 15 Απριλίου, οπότε το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι να αναβληθεί η εκδίκαση της υπόθεσης. Σ' αυτή την περίπτωση, ο Κοντονής "αφοπλίζεται" - τουλάχιστον προς το παρόν - από το επιχείρημα περί Σ.τ.Ε. που είχε προβάλλει και στους εκπροσώπους FIFA - UEFA, ενώ ταυτόχρονα θα πιέζεται χρονικά και από το αναμενόμενο τελεσίγραφο για Grexit.

Ο Υφυπουργός υλοποίησε σήμερα (Δευτέρα, 4/4/) την πρόθεσή του να καλέσει σε νέο γύρο επαφών τους 4 "μεγάλους". Το είχε σκεφτεί μετά το "ναυάγιο" της 24ης Μαρτίου και το Υφυπουργείο συζήτησε σήμερα με τους εκπροσώπους του "Big - 4" (Γιάννη Βρέντζο, Αλέξη Δέδε, Χρήστο Παναγόπουλο και Μάκη Γκαγκάτση), προκειμένου να επιτύχει συνάντηση όλων, αποφεύγοντας δύο κωλύματα: την υποχρεωτική απουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη λόγω των σχετικών περιοριστικών όρων που του έχουν επιβληθεί και την... οικειοθελή απουσία του Γιάννη Αλαφούζου.

Από όλους το Υφυπουργείο έλαβε επιφυλακτικές απαντήσεις για δύο λόγους: α) την επικείμενη αναβολή της εκδίκασης του Σ.τ.Ε. β) την αναμενόμενη επιστολή της FIFA, που θα αλλάξει σε μεγάλο βαθμό την ατζέντα της συζήτησης. Νέος γύρος επαφών του Υφυπουργείου με τους εκπροσώπους των τεσσάρων ΠΑΕ αναμένεται αύριο (Τρίτη, 5/4), πιθανότατα μετά τη λήψη της επιστολής από τη FIFA και τη γνωστοποίηση του περιεχομένου της. Οι ΠΑΕ δεν είναι αρνητικές στο ενδεχόμενο της συνάντησης, δεδομένου ότι ουδεμία θεωρεί ότι το Grexit θα δώσει λύσεις στα προβλήματα της βίας και της ανομίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Έρχεται το τελεσίγραφο

Στον "αέρα" η εκδίκαση της ΕΠΟ στο ΣτΕ

"ΕΛΑΤΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ"

Το χρονικό του φιάσκου »

Αδιέξοδο στη συνάντηση, άμεσος κίνδυνος για Grexit »

PHOTO CREDITS: ACTION IMAGES

TAGS GREXIT
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ