GREXIT

"Σταθερά απέναντι σε όσους παριστάνουν τους ναυαγοσώστες"

"Σταθερά απέναντι σε όσους παριστάνουν τους ναυαγοσώστες"
Μπλάτερ, Γκιρτζίκης

Με επιστολή τους προς τις ΕΠΣ, ο Γιώργος Γκιρτζίκης τονίζει πως η ΕΠΟ είναι σε συνεχή επικοινωνία με UEFA - FIFA για να αποφευχθεί το Grexit, ενώ ρίχνει τα "καρφιά" τους με αποδέκτες όσους (θεωρεί πως) αποσκοπούν στο αντίθετο.

Ο ισχυρός άνδρας της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, με επιστολή του προς τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων αναφέρεται στον κίνδυνο του Grexit που ακόμα υφίσταται για το ελληνικό ποδόσφαιρο και ρίχνει τις... μπηχτές του προς εκείνους που κατά τον ίδιο "έσπρωχναν το ελληνικό ποδόσφαιρο στη θάλασσα και αργότερα παρίσταναν τον ναυαγοσώστη του".

Η Ομοσπονδία, σύμφωνα με τον πρόεδρό της, ακολουθεί μια συγκεκριμένη στάση ευθύνης για να διατηρηθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο μέσα στις διεθνείς διοργανώσεις, εντούτοις πιστεύει πως δεν έχουν όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές τον ίδιο σκοπό και φυσικά αυτό αφορά την πλευρά του Υπουργείου Αθλητισμού, έστω και αν δεν την κατονομάζει.

Με βάση τα λεγόμενα του Γιώργου Γκιρτζίκη, υπάρχει μια αμετροέπεια και ανακολουθία λόγων και έργων από την και πως η ΕΠΟ είναι απέναντι στους... ναυαγοσώστες που έσπρωχναν το ποδόσφαιρο στη θάλασσα. Επίσης, αναφέρει πως στόχος του είναι η προστασία του αθλήματος από πολιτικές παρεμβάσεις και τονίζει πως όσο κι αν κάποιοι με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους οδηγούν το ελληνικό ποδόσφαιρο σε απομόνωση, δεν θα το πετύχουν.

Εν ολίγοις, η πλευρά της Ομοσπονδίας αναφέρει πως παρά τους χειρισμούς του Υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, κάνει ό,τι μπορεί από την πλευρά της για να αποτρέψει το μοιραίο, που είναι η διεθνής ποδοσφαιρική απομόνωση, με την επιστολή να καταλήγει πως " Όσο κι αν κάποιοι με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους οδηγούν το ελληνικό ποδόσφαιρο σε απομόνωση, δεν θα το πετύχουν".

Αναλυτικά η επιστολή:

Κύριε Πρόεδρε,

Επικοινωνώ μαζί σας κατανοώντας την αγωνία σας για την ενδεχόμενη αποβολή του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, που προκύπτει από την ειδησεογραφία και τις δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων.

Στους τέσσερις μήνες που υπηρετώ, από τη θέση του προέδρου, την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, έχω επιλέξει τον δρόμο της νηφαλιότητας και της ουσίας, έναντι της δημιουργίας εντυπώσεων. Διότι η αμετροέπεια και η ανακολουθία λόγων και έργων, δεν έχει κανένα άλλο αποτέλεσμα από το να οδηγεί το ελληνικό ποδόσφαιρο κοντά στον μέγιστο δυνατό κίνδυνο. Εμείς, ως Ομοσπονδία, συνεπείς στη στάση ευθύνης μας, βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με την FIFA και την UEFA με σκοπό:

Πρώτον η απρόσκοπτη συμμετοχή του ελληνικού ποδοσφαίρου στις διεθνείς διοργανώσεις, καθώς όπως γνωρίζετε για να συμμετέχουν οι Εθνικές Ομάδες και οι σύλλογοι στις διοργανώσεις οφείλουμε να τηρούμε τους διεθνείς κανόνες.

Δεύτερον την αυτοδιοίκηση του ποδοσφαίρου μας που διασφαλίζει τόσο τη διεθνή συμμετοχή της χώρας, αλλά και την προστασία του αθλήματος από πολιτικές παρεμβάσεις.

Σε αυτές τις θέσεις παραμένουμε αμετακίνητοι όλο αυτό το χρονικό διάστημα, απέναντι σε όσους πρώτα έσπρωχναν το ελληνικό ποδόσφαιρο στη θάλασσα και αργότερα παρίσταναν τον ναυαγοσώστη του.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θα συνεχίσει να βρίσκεται σε στενή συνεργασία τόσο με την UEFA και τη FIFA, των οποίων αποτελεί μέλος, όσο και με εσάς τις Ενώσεις, που είστε τα μέλη της Ομοσπονδίας, με μοναδικό μέλημα να διασφαλιστεί και το παρόν και το μέλλον του ποδοσφαίρου μας και η διεθνής παρουσία του. Όσο κι αν κάποιοι με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους οδηγούν το ελληνικό ποδόσφαιρο σε απομόνωση, δεν θα το πετύχουν.

Γιώργος Γκιρτζίκης

TAGS GREXIT
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ