GREXIT

Ημέρα κρίσης για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Ημέρα κρίσης για το ελληνικό ποδόσφαιρο
Κοντονής Ινφαντίνο

Ψηφίζεται την Πέμπτη (7/5) το νέο αθλητικό νομοσχέδιο. Αγωνία για τη στάση των ΑΝΕΛ και της UEFA. Αισιοδοξία ότι έστω και τελευταία στιγμή θα αλλάξει το άρθρο 15.

Ποδόσφαιρο ώρα μηδέν. Την Πέμπτη (7/5) θα ξεκαθαρίσει οριστικά αν η UEFA κάνει πράξει τις προειδοποιήσεις της και αποβάλλει τις ελληνικές ομάδες (μαζί με την Εθνική) από τις διεθνείς διοργανώσεις.

Όλα αυτά εξαιτίας της διαφωνίας του υφυπουργού αθλητισμού κ. Σταύρου Κοντονή με την Παγκόσμια Ομοσπονδία ποδοσφαίρου και αυτή της Ευρώπης για το άρθρο 15 του νέου νομοσχεδίου.

Η συζήτηση πριν την ψήφιση θα ξεκινήσει στις 9:30 το πρωί της Πέμπτης και η όλη διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί το απόγευμα της ίδιας μέρας με ονομαστική ψηφοφορία.

Άγνωστη παραμένει ακόμα η στάση των ΑΝΕΛ, με τον Παύλο Χαϊκάλη να τονίζει πως το GREXIT δεν έχει φύγει από το τραπέζι, κρατώντας ωστόσο κλειστά τα χαρτιά του για το αν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο.

Να τονίσουμε πως όλοι πιστεύουν ότι στο τέλος θα γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές και θα αποφευχθεί η ρήξη με FIFA και UEFA, αν και ο Σταύρος Κοντονής τόνισε πως δεν έχει σκοπό να κάνει πίσω.

O υφυπουργός αθλητισμού διαμήνυσε πως δεν θα γίνει καμία νέα αλλαγή στο νομοσχέδιο, το οποίο ψηφίστηκε επί της αρχής στην Ολομέλεια της Βουλής και πως είτε θα τηρηθούν τα συμφωνηθέντα της 4ης Μαΐου είτε θα αποσυρθούν όλες οι νομοτεχνικές παρεμβάσεις και θα επιστρέψει στο αρχικό σχέδιο νόμου.

Ουσιαστικά πρόκειται για το τελεσίγραφο της ελληνικής Κυβέρνησης προς την UEFA, διότι θεωρούν πως έκαναν ό,τι χρειαζόταν και πως δεν γίνεται να προβούν σε νέες διορθώσεις στο νομοσχέδιο.

"Υπάρχουν και όρια", λένε στο επιτελείο του υπουργού, ο οποίος περιμένει πλέον το τι θα του απαντήσουν οι διεθνείς Συνομοσπονδίες, με τις οποίες γίνονται διαδοχικές διαβουλεύσεις.

Αντιλαμβάνεται κάποιος πως αν ίσχυε ένα τέτοιο σενάριο και επιστρέφαμε στο πρώτο σχέδιο νόμου, το οποίο περιλαμβάνει διατάξεις που παρεμβαίνουν στο αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, βρισκόμαστε εκ νέου στο σημείο μηδέν.

Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα παιχνίδι "σκάκι" μεταξύ των δυο πλευρών, διότι η ΕΠΟ προβάλει ακόμα ενστάσεις για το νομοσχέδιο, ζητά να παρέμβουν UEFA-FIFA, αν και από την πλευρά του Υπουργείου έχουν δοθεί οι διαβεβαιώσεις πως όλες οι αλλαγές δεν επηρεάζουν σε τίποτα τα όσα συζητήθηκαν στην Γενεύη.

TAGS GREXIT
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ