GREXIT

Η κρίσιμη μέρα για το Grexit

Η κρίσιμη μέρα για το Grexit
Γκιρτζίκης, Κοντονής ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η άφιξη Κουτσοκούμνη, η ΕΠΟ, τα σενάρια για την Επιτροπή Δεοντολογίας, η στήριξη Τσίπρα στον Σταύρο Κοντονή και η αντίστροφη μέτρηση για το Grexit που έχει αρχίσει.

Η πιο κρίσιμη εβδομάδα για το ελληνικό ποδόσφαιρο ξεκίνησε και ολοκληρώνεται την ερχόμενη Παρασκευή 15/4 όταν και θα γνωρίζουμε αν η FIFA θα μας βγάλει την κόκκινη κάρτα. Είναι η ημέρα στην οποία λήγει το τελεσίγραφο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας προς τον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή για να πάρει πίσω την απόφαση του για διακοπή του Κυπέλλου Ελλάδας.

Aν αυτό θα συμβεί είναι πολύ πιθανόν να το γνωρίζουμε την Τρίτη (12/4) μετά την άφιξη του μέλους της Επιτροπής Ομοσπονδιών της FIFA Κωστάκη Κουτσοκούμνη για δεύτερη φορά σε διάστημα λίγων εβδομάδων στην χώρα μας, και τις επαφές που θα έχει με την ΕΠΟ (θα δώσει το παρών στο έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας στις 12:00) και ίσως με τον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, το Grexit δεν φαίνεται πολύ πιθανό να αποφευχθεί.

Η ΕΠΟ και η Επιτροπή Δεοντολογίας

Η Ομοσπονδία δεν δείχνει διατεθειμένη να βάλει νερό στο κρασί της. Στο Πάρκο Γουδή τονίζουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση ούτε ο Γιώργος Γκιρτζίκης να παραιτηθεί, ούτε οι παράγοντες της που έχουν ανοικτές ποινικές υποθέσεις ή ορισμένοι από αυτούς, να αποχωρήσουν σε ένδειξη καλής θέλησης. Για να "υποχρεωθούν" να μείνουν εκτός ποδοσφαίρου πρέπει να επέμβει η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ η οποία όμως, σύμφωνα με τον κανονισμό που ισχύει τώρα, μπορεί να επιληφθεί για υποθέσεις μετά το καλοκαίρι του 2014. Ουσιαστικά, δηλαδή, για... καμία υπόθεση! Το "Koriopolis" αφορά την περίοδο 2008-11 ενώ οι υποθέσεις της "εγκληματικής οργάνωσης" και της "κάρτας υγείας" στις οποίες είναι κατηγορούμενοι παράγοντες της ΕΠΟ, χρονολογούνται πριν από το καλοκαίρι του 2014.

Το σενάριο που θέλει τον κανονισμό της Επιτροπής να αλλάζει, ώστε να μπορεί η Επιτροπή Δεοντολογίας να ασχοληθεί και με προγενέστερα αδικήματα, δεν επιβεβαιώνεται από την ΕΠΟ. Παράγοντες της Ομοσπονδίας, δε, τονίζουν ότι για να αλλάξει ο κανονισμός πρέπει προηγουμένως να λήξει η αγωνιστική περίοδος (σύμφωνα με το άρθρο 6 του ΚΑΠ αυτό συμβαίνει στις 15/6 κάθε έτους).

Η Κυβέρνηση, το πολιτικό κόστος και το tweet

Από την Κυβέρνηση, λίγες ημέρες μετά την συνάντηση που είχαν κορυφαία στελέχη της με τους Βαγγέλη Μαρινάκη και Δημήτρη Μελισσανίδη, όπως αποκάλυψε την Κυριακή η εφημερίδα "Goal News" (τα όσα συζητήθηκαν στην συνάντηση κορυφής δεν έχουν γίνει γνωστά) είναι σίγουροι ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν θα τεθεί στην απομόνωση. Δηλώνουν πάντως, έτοιμοι για να αναλάβουν το πολιτικό κόστος για ενδεχόμενο Grexit.

Ο Σταύρος Κοντονής επιμένει ότι δεν παίρνει πίσω την απόφαση για επανέναρξη του Κυπέλλου Ελλάδας, αν προηγουμένως δεν κάνει η ΕΠΟ το πρώτο βήμα για αυτοκάθαρση, έχοντας ως δεδομένη την στήριξη του Αλέξη Τσίπρα. Ο τελευταίος στην συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού την 1η Απριλίου είχε τουιτάρει: "του ζήτησα να μην κάνει βήμα πίσω. Ή τώρα όλοι θα δεχθούν την κάθαρση ή θα υποστούν τις συνέπειες". Η στήριξη θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος ή θα αποδειχθεί πρωταπριλιάτικο ψέμα; Παρασκευή, κοντή γιορτή.

PHOTO CREDITS: ACTION IMAGES

TAGS GREXIT
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ