GREXIT

Επιστολή-προειδοποίηση της UEFA στον Κοντονή

Επιστολή-προειδοποίηση της UEFA στον Κοντονή
Ινφαντίνο, Κοντονής INTIME SPORTS

Επιστολή στην ΕΠΟ με αποδέκτη τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, έστειλε η UEFA, αναφέροντας πως δεν δέχεται να υπάρξει καμία αλλαγή στο νομοσχέδιο σε σχέση με όσα συμφωνήθηκαν.

Ο Γενικός Γραμματέας της UEFA, Τζάνι Ινφαντίνο, έστειλε την Τετάρτη (6/5) νέα επιστολή προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γεώργιο Γκιρτζίκη, αναφορικά με το σχέδιο νόμου "Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις" που έχει εισαχθεί προς συζήτηση στη Βουλή, έχοντας ως αποδέκτη τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή.

Η πλευρά της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας αναφέρει ότι προς μεγάλη της έκπληξη πληροφορήθηκε πως υπάρχουν αλλαγές στο -προς ψήφιση- νομοσχέδιο και προειδοποιεί πως δεν δέχεται να υπάρξει καμία διαφοροποίηση σε σχέση με όσα συμφωνήθηκαν ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Ο υφυπουργός έλαβε πριν λίγο ενημέρωση για την επιστολή της UEFA και αναμένεται η αντίδρασή του, όπως βέβαια και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ειδικά εκείνων που προτίθενται να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο (ΑΝ.ΕΛ. και Ποτάμι) με την προϋπόθεση όμως να μην οδηγεί σε κίνδυνο για ποδοσφαιρικό αποκλεισμό.

Τα δυο σημεία της διαφωνίας, έξαλλος με ΕΠΟ ο Κοντονής

Τα δυο επίμαχα σημεία είναι στην παράγραφο 2 του άρθρου 5, όπου αναφέρεται πως "Μέσα σε προθεσμία τεσσάρων (4) μηνών από τη δημοσίευση του παρόντος και κατόπιν απόφασης του αρμόδιου οργάνου της ΕΠΟ, η οποία πρέπει να ληφθεί εντός της ίδιας προθεσμίας, υπεύθυνος άσκησης δίωξης πειθαρχικών ποδοσφαιρικών αδικημάτων αναλαμβάνει εν ενεργεία εισαγγελικός λειτουργός με βαθμό εισαγγελέα πρωτοδικών, ο οποίος αναπληρώνεται από εν ενεργεία εισαγγελικό λειτουργό με βαθμό αντιεισαγγελέα πρωτοδικών, με τριετή θητεία, η οποία δεν ανανεώνεται. Αμφότεροι επιλέγονται και διορίζονται από την ΕΠΟ, από κατάλογο που συγκροτεί και αποστέλλει σ' αυτών ο Προϊστάμενος του Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών ή από άλλο αρμόδιο δικαστικό όργανο". Το τελευταίο σημείο προστέθηκε από τον υφυπουργό και σε αυτό αντιδρά η UEFA.

Εξάλλου, στο άρθρο 15 για το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου η λέξη own που ζητούν οι διεθνείς Συνομοσπονδίες, έχει περάσει στο νομοσχέδιο ως internal, αυτό ακριβώς που έθιξαν οι ΑΝ.ΕΛ. μέσω των Παύλου Χαϊκάλη, Τέρενς Κουίκ και Νίκου Νικολόπουλου, με τον Σταύρο Κοντονή να είναι έξαλλος με την πλευρά της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, διότι θεωρεί πως η ίδια "τορπιλίζει" με τις ενέργειές της την συμφωνία.

Δείτε εδώ την μετάφραση της ανακοίνωσης:

Ιδού η επιστολή στα αγγλικά:

Επιστολή-προειδοποίηση της UEFA στον Κοντονή

TAGS GREXIT
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ