GREXIT

Αποφεύγεται το ποδοσφαιρικό Grexit

Αποφεύγεται το ποδοσφαιρικό Grexit
INTIME SPORTS

Στην ΕΠΟ είναι αισιόδοξοι πως το Grexit έχει αποφευχθεί και αναμένεται επιστολή από την πλευρά της UEFA και της FIFA που θα κάνει την σχετική ενημέρωση, όμως θα υπάρχουν και παρατηρήσεις προς την ελληνική πλευρά.

Το ποδοσφαιρικό Grexit (δείχνει να) αποφεύγεται και στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία περιμένουν καλά νέα από τις διεθνείς Συνομοσπονδίες σχετικά με το νέο αθλητικό νομοσχέδιο και αν αυτό παρεμβαίνει ή όχι στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.

Οι αλλαγές που υπήρξαν δεν θεωρείται πως θίγουν το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, όπερ σημαίνει ότι τέλος καλό όλα καλά, τουλάχιστον για την ώρα, διότι υπάρχει και το μεγάλο νομοσχέδιο του καλοκαιριού, το οποίο θα περιλαμβάνει διατάξεις και άρθρα για την πάταξη της διαφθοράς και εκεί τα πράγματα είναι ακόμη πιο σοβαρά.

Εδώ και αρκετές ημέρες υπάρχει αισιοδοξία από την πλευρά της ΕΠΟ πως δεν επρόκειτο να υπάρξει ποδοσφαιρική απομόνωση, γι' αυτό άλλωστε προχωράει κανονικά και η διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού U-19 στην χώρα μας, χωρίς να υπάρξει το παραμικρό "πάγωμα" στις εργασίες που γίνονται ώστε να είναι όλα στην εντέλεια.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η Ομοσπονδία ανά πάσα ώρα και στιγμή περιμένει την επιστολή από την UEFA και την FIFA που προχώρησε σε ενδελεχή ανάλυση των άρθρων του νομοσχεδίου και κατάλαβαν πως στόχος δεν είναι σε καμία των περιπτώσεων η παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο, αλλά το να διορθωθούν οι παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα υπάρχει... επιτήρηση για την χώρα μας. Οι διεθνείς Συνομοσπονδίες δεν θα έχουν κανένα δισταγμό να μας πετάξουν εκτός, αν κρίνουν πως υπάρχει πολιτική παρέμβαση στο ποδόσφαιρο. Η "κόκκινη γραμμή" παραμένει, γι' αυτό και υπάρχει η προειδοποίηση για το μεγάλο νομοσχέδιο του καλοκαιριού, όπου θα πρέπει να γίνει αναλυτική κουβέντα με τις Ομοσπονδίες και το Υπουργείο.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αντίστοιχη αισιοδοξία για τα καλά μαντάτα από το εξωτερικό υπάρχει και στην πλευρά του Υπουργείου, που περιμένει να μάθει τα οριστικά (καλά) νέα. Πάντως, εκφράζεται η ικανοποίηση του Σταύρου Κοντονή για το γεγονός ότι πέρασε αναίμακτα το μίνι νομοσχέδιο, ότι φαίνεται πως κατάλαβαν σε UEFA-FIFA πως δεν ήθελε να "βλάψει" το ποδόσφαιρο, αλλά περιμένει να δει και τι θα αναφέρει η επιστολή τους. Έστω και την ύστατη ώρα, το απευκταίο σενάριο -για την ώρα- αποφεύχθηκε. Τίποτα όμως δεν προεξοφλείται για το μέλλον...

TAGS GREXIT
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ