ΕΛΛΑΔΑ

Γκολάρα ο Αθανασιάδης, 0-1 ο ΠΑΟΚ στο Περιστέρι

Γκολάρα ο Αθανασιάδης, 0-1 ο ΠΑΟΚ στο Περιστέρι
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε το φιλικό με τον Ατρόμητο, με ένα καταπληκτικό τέρμα του Αθανασιάδη από τη σέντρα του γηπέδου. Θετικές εντυπώσεις από Μπρκιτς και Κάνιας. Πολλές δοκιμές για τον Ατρόμητο.

Ο Στέφανος Αθανασιάδης είναι το κεντρικό πρόσωπο τις τελευταίες μέρες στον ΠΑΟΚ, αφού έχει δεχθεί μεγάλη κριτική για τα δύο χαμένα τετ-α-τετ στον αποκλεισμό από τον Άγιαξ.

Την Τρίτη (9/8) ο Βλάνταν Ίβιτς τον στήριξε δημόσια με τις δηλώσεις του μετά το φιλικό με τη Βέροια και σήμερα πέτυχε ένα απίστευτο γκολ με "κρέμασμα" του Γκορμπούνοφ από τη σέντρα στο 89' του φιλικού αγώνα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Ο αρχηγός του Δικεφάλου έδωσε τη νίκη στον ΠΑΟΚ με σκορ 1-0, σε ένα παιχνίδι με πολλές φάσεις στο πρώτο μέρος και ελάχιστες στο δεύτερο.

Θετικές εντυπώσεις από Μπρκιτς, Κάνιας για τον ΠΑΟΚ, στα αξιοσημείωτα ένα χτύπημα του Τσίμιροτ στον αχίλλειο τένοντα, όπως και το γεγονός ότι ο Τραϊανός Δέλλας χρησιμοποίησε δύο ενδεκάδες.

Ημίχρονο με πολλές φάσεις, δοκάρι, αλλά όχι γκολ

Αρκετές φάσεις είχε το πρώτο ημίχρονο με τον Ατρόμητο να μπαίνει πιο δυνατό και νααπειλεί με σουτ των Λε Ταλέκ (άουτ στο 5') και Ούμπιντες (μπλόκαρε στο 7' ο Μπρκιτς).

Στο 16' ο Σέρβος τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ έκανε σπουδαία επέμβαση σε τετ-α-τετ με τον Λημνιό. Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να απειλούν μετά το πρώτο 20λεπτο.

Στο 21' καλοχτυπημένο φάουλ του Πέλκα απέκρουσε ο Γκορμπούνοφ που στο 23' μπλόκαρε και σουτ του Κουλούρη. Η πιο μεγάλη ευκαιρία για τον Δικέφαλο ήρθε στο 24' με τον Τζάλμα (μετά από ωραίο συνδυασμό Κουλούρη - Μυστακίδη) να αποτυγχάνει να τελειώσει τη φάση από πολύ καλή θέση.

Η "απάντηση" του Ατρομήτου ήρθε με τη σέντρα του Λημνιού στο 29' και τον Λε Ταλέκ να μην μπορεί να σπρώξει τη μπάλα προς τα δίχτυα. Στο 35' ο ΠΑΟΚ είχε και δοκάρι με τον Κουλούρη που σούταρε έξω από την περιοχή και τράνταξε το οριζόντιο.

Κακό δεύτερο μέρος

Σε αντίθεση με το πρώτο 45λεπτο, ΠΑΟΚ και Ατρόμητος δεν μπόρεσαν να προσφέρουν το ίδιο θέαμα σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο, καθώς οι ευκαιρίες ήταν ελάχιστες.

Η πρώτη υποψία ευκαιρίας ήρθε στο 65' όταν ο Μπρκιτς μπλόκαρε σουτ. Στο 70' ήρθε μία πραγματικά η μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με τον Κοροβέση να παίρνει τη μπάλα από έξοχη ενέργεια του Τζάλμα, αλλά με πλάτη στη εστία κόπηκε από τον Γκορμπούνοφ.

Στο 75' ο Αθανασιάδης έκανε κεφαλιά σε σέντρα του Γιαννούλη και έστειλε τη μπάλα άουτ, ενώ στο 77' ο Βασιλείου σούταρε και ο Μπρκιτς μπλόκαρε.

Ο Σέρβος με κακή έξοδο (στο μοναδικό λάθος στο παιχνίδι) προηγουμένως είχε δώσει την ευκαιρία στον Ατρόμητο να κερδίσει κόρνερ.

Τελικά όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο (περίπου 300) αποζημιώθηκαν από το εντυπωσιακό γκολ του Αθανασιάδη στο 89'. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ από το κέντρο κυριολεκτικά, είδε τον Παπαδόπουλο έξω από την εστία του και τον κρέμασε με εκπληκτικό τρόπο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ατρόμητος:Γκορμπούνοφ (46' Παπαδόπουλος ), Μπιτόλο (46' Κατράνης), Μπάγκα (71' Κεϊτα), Βασιλείου (79' Νάτσος), Ούμπιντες (83' Ν. Λαζαρίδης), Λημνιός (71' Μπρίτο), Λε Ταλέκ (62' Γκουγκούδης), Φυτανίδης (62' Μπαστακός), Κιβρακίδης (71' Δ. Παπαδόπουλος), Λαζαρίδης (62' Ζησόπουλος), Γροντής (62' Κοντοές)

ΠΑΟΚ:Μπρκιτς, Γιαννούλης, Τζαβέλλας, Κρέσπο (79' Πούγγουρας), Μάτος, Κάνιας, Τσίμιροτ (39' Ματθαίου), Πέλκας (79' Δημητριάδης), Μυστακίδης (60' Κοροβέσης), Τζάλμα, Κουλούρης (60' Αθανασιάδης) .

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ