ΕΛΛΑΔΑ

Γκολ στη φτώχεια και στην προσφυγιά στην Πρέβεζα

Γκολ στη φτώχεια και στην προσφυγιά στην Πρέβεζα
JIMMYPATSIS

Το δεύτερο ποδοσφαιρικό φεστιβάλ αλληλεγγύης διεξήχθη στην Πρέβεζα με αρκετούς μικρούς και μεγάλους να γίνονται ένα παίζοντας μπάλα με σκοπό να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους.

Για δεύτερη χρονιά πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το ποδοσφαιρικό φεστιβάλ αλληλεγγύης στην Πρέβεζα με διοργανωτή την Π.Ο.Π. Αλληλεγγύης. Σε ένα ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ μεγάλοι και μικροί έγιναν ένα και έπαιξαν μπάλα στην γειτονιά όπως παλιά με σκοπό να να συγκεντρωθούν είδη πρώτης ανάγκης για το ιατρικό κοινωνικής αλληλεγγύης της Πρέβεζας και να βοηθηθούν οι φτωχοί και οι πρόσφυγες.

Το σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρει:

"Το 2Ποδοσφαιρικό Φεστιβάλ Αλληλεγγύης που διοργανώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο γηπεδάκι μπάσκετ έναντι του 5Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας… τάραξε ευχάριστα για κάποιες ώρες την ήσυχη γειτονιά της Πρέβεζας, έβαλε γκολ στη φτώχεια και την προσφυγιά και μας θύμισε κάτι από την παλιά ενασχόλησή μας με τη μπάλα στις γειτονιές. Διοργανωτής ήταν η Π.Ο.Π. Αλληλεγγύη.

Μουσική, σουβλάκια, καπνογόνα και μπόλικη μπάλα συνέθεσαν το σκηνικό που στήθηκε από νωρίς για μικρούς και μεγάλους και είχε ως σπουδαίο αποτέλεσμα τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, φαρμάκων κ.α., που θα παραδοθούν στο Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Ν. Πρέβεζας, το οποίο συμπληρώνει 5 χρόνια δράσεων.

Την αρχή την έκαναν οι πιτσιρικάδες. Χλεχλέδες, Καταλανοί, Πυροβολικό και Super Galaxy έδωσαν τα πάντα. Στον τελικό οι Super Galaxy επικράτησαν στη διαδικασία των πέναλτι των Χλεχλέδων.

Βραβείο πήρε η ομάδα του Πυροβολικού (στα τουρνουά της Αλληλεγγύης δεν βραβεύονται μόνον οι πρώτοι) και οι Χλεχλέδες για το καλύτερο γκολ.

Στο τουρνουά των ενηλίκων, σε δύο ομίλους συμμετείχαν τρεις ομάδες με μέλη της Αλληλεγγύης, οι Ιππόκαμποι, η ομάδα του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ν. Πρέβεζας, η ομάδα του Donald, η Debrecen, η ομάδα Ο.Π.Κ.Ε. (Ό,τι πιούμε το κερνάτε εσείς…), η Μάντσεστερ Σπίτι.

Την παράσταση έκλεψαν οι Ιππόκαμποι (βραβεύθηκαν μαζί με την ομάδα Donald για τη συμμετοχή κοριτσιού στον αγώνα τους), από τη μία γιατί διέκοψαν τους αγώνες με καπνογόνα και συνθήματα για τον ΠΑΣ Πρέβεζα και από την άλλη γιατί είχαν πρωτιά στα αυτογκόλ με τον Κώστα Ντίκο να μπερδεύει ελαφρώς την εστία...

Στον τελικό αγωνίστηκαν δύο ομάδες από μέλη της Π.Ο.Π. Αλληλεγγύη και σε εκείνο το σημείο οι συμμετέχοντες αποφάσισαν να μη γίνει ο τελικός αγώνας, γιατί σημασία στο Φεστιβάλ της Οργάνωσης έχει η συμμετοχή. Τροπαιούχοι λοιπόν αναδείχθηκαν και οι δύο αντίπαλοι στον τελικό. Το Φεστιβάλ έκλεισε με το σύνθημα «Η Αλληλεγγύη, το όπλο των λαών…».

Μετά το πέρας των αγώνων έγινε καθαριότητα του χώρου από τους συμμετέχοντες.

Η Π.Ο.Π. Αλληλεγγύη ευχαριστεί ιδιαιτέρως τους Αλκίνοο Κωνή, Βασίλη Μπούντα και Κώστα Μαζιώτη που έβαλαν… πλάτη για σουβλάκια και μουσική, την καφετέρια "Αιγόκερως" για την εξυπηρέτηση με το ρεύμα και τα τραπεζάκια, τον Απόστολο Νατσούλη για την προσφορά του πάγου, καθώς και το beach bar "Ιόνιο".

Ευχαριστεί επίσης όλους όσοι πλαισίωσαν αυτή την προσπάθεια και απέδειξαν ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο και όχι απλώς ένα παιχνίδι…"

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ