ΕΛΛΑΔΑ

ΑΕΚ-Πλατανιάς: Γιατί δεν είναι κόκκινη κάρτα στον Μπανανά

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Τάσος Σιδηρόπουλος έδωσε κόκκινη κάρτα στον Μπανανά για το πέναλτι στον Μάνταλο, όμως σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς θα έπρεπε να του δώσει κίτρινη, καθώς έχει καταργηθεί η κόκκινη στη λεγόμενη "τριπλή τιμωρία". Το Sport24.gr αναφέρει τον κανονισμό.

Στις 10 Σεπτεμβρίου 2016, το Sport24.gr είχε αναλύσει σε αφιέρωμά του ποιοι είναι οι καινούργιοι κανονισμοί στο ποδόσφαιρο έπειτα από τις τροποποιήσεις που έκανε η IFAB (International Football Association Board), τις οποίες μάλιστα μπορεί να μην γνωρίζει ο πολύς κόσμος. Η αναθεώρηση αυτή είναι ίσως η πιο ολοκληρωμένη στην ιστορία των 130 ετών του Διεθνούς Ποδοσφαιρικού Συμβουλίου.

Μια από αυτές τις αλλαγές, αφορούν την κόκκινη κάρτα στις περιπτώσεις πέναλτι. Πλέον, έχει καταργηθεί η κόκκινη και η λεγόμενη "τριπλή τιμωρία". Με λίγα λόγια, αν κάποιος παίκτης σταματήσει αντικανονικά αντίπαλο εντός περιοχής σε φάση που είναι προφανής ευκαιρία για να επιτευχθεί γκολ, θα αποβάλλεται μόνο αν το χτύπημα είναι εκ προθέσεως ή βίαιο.

Αν είναι ακούσιο, αν ο παίκτης έκανε ένα "απλό" φάουλ στην προσπάθειά του να αμυνθεί, τότε θα βλέπει μόνο την κίτρινη κάρτα, ακόμα κι αν το πέναλτι έχει γίνει σε παίκτη που βρίσκεται σε προφανή θέση για γκολ.

ΑΕΚ-Πλατανιάς: Γιατί δεν είναι κόκκινη κάρτα στον Μπανανά

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΝΑΝΑ

Στον αγώνα της ΑΕΚ με τον Πλατανιά, ο διαιτητής, Τάσος Σιδηρόπουλος, σφύριξε πέναλτι για μαρκάρισμα του Γιαγιά Μπανανά στον Πέτρο Μάνταλο. Η φάση είναι αμφισβητούμενη, αλλά και να έπρεπε να δοθεί πέναλτι, δεν ήταν κόκκινη κάρτα και μάλλον κακώς απέβαλε τον στόπερ των φιλοξενούμενων. Μπορεί να ήταν σε προφανή θέση για γκολ, όμως το μαρκάρισμα ούτε βίαιο ήταν, ούτε εκ προθέσεως.

Το παραπάνω δεν ισχύει αν η παράβαση είναι κράτημα, τράβηγμα ή σπρώξιμοή ο παραβάτης παίκτης δεν προσπαθεί να παίξει τη μπάλα, όμως ο Μπανανά πήγε απλά καθυστερημένα στο πόδι του Μάνταλου. Δύσκολη μεν απόφαση από τον έμπειρο ρέφερι, όμως θα έπρεπε να δείξει κίτρινη κάρτα. Δεν ισχύει με λίγα λόγια ότι ήταν σε προφανή θέση για γκολ ο Μάνταλος ή τελευταίος παίκτης ο Μπανανά. Οι νέοι κανονισμοί είναι ξεκάθαροι ως προς αυτό και πρέπει το μαρκάρισμα να είναι βίαιο ή να υπάρχει πρόθεση.

Δείτε την επίμαχη φάση:

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ