ΚΥΠΕΛΛΟ Γ' ΕΘΝΙΚΗΣ

ΑΕΛ-Πανευλεσιανιακός 2-1

ΑΕΛ-Πανευλεσιανιακός 2-1
INTIME SPORTS

Η ΑΕΛ επικράτησε με 2-1 του Πανελευσινιακού χάρη σε δυο γκολ του Στεφανίδη και κατέκτησε το Κύπελλο της Γ' Εθνικής επιστρέφοντας στους τίτλους μετά το 2007 και την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Το Κύπελλο επέστρεψε ξανά στον Πηνείο, έστω και αυτό της Γ' Εθνικής, με την Λάρισα να επικρατεί του Πανελευσινιακού με 2-1 χάρη σε δυο γκολ από το πρώτο μέρος του Στεφανίδη και πανηγυρίζοντας μπροστά σε 1500 και πλέον οπαδούς των "βυσσινή"

Οι δυο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο καθώς η Λάρισα ήταν πολύ καλύτερη στο πρώτο μέρος όπου και πέτυχε δυο τέρματα ενώ είχε ευκαιρίες και για να τελειώσει το ματς. Σε αντίθεση στο δεύτερο μέρος έπεσε η απόδοση της έδωσε χώρους και ο Πανελευσινιακός που ήταν καλύτερος βρήκε μπροστά του τον Σικαλιά και δεν μπόρεσε να φτάσει στην ισοφάριση.

Έτσι η Λάρισα κατέκτησε το Κύπελλο της Γ' Εθνικής και πανηγύρισε έναν ακόμα τίτλο ενώ είναι το φαβορί και για την άνοδο στην Β' Εθνική από τον όμιλο της.

Η Λάρισα μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και στο 4' ο Νεμπεγλέρας έκανε όμορφη πάσα στονΚαρακατσάνη, αυτός ανατράπηκε με κράτημα από τη φανέλα και ο διαιτητής έδωσε το πέναλτι και την κάρτα στον Στουρνάρα. Ο Στεφανίδης ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τονΤσακιλτσίδη.

Προσωρινή διακοπή

Το ματς διακόπηκε στο 5' μετά από ένταση που υπήρξε κατά την αργοπορημένη είσοδο των οπαδών της Λάρισας και η διακοπή κράτησε για δέκα περίπου λεπτά με τον διαιτητή να περιμένει να ηρεμήσουν τελείως τα πράγματα για να δώσει συνέχεια στην αναμέτρηση.

Πέντε λεπτά μετά την επανέναρξη της αναμέτρησης η ΑΕΛ είχε μια πολύ καλή στιγμή για να κάνει 2-0 τα τέρματα της. Κόρνερ από τον Νεμπεγλέρα, ο τερματοφύλακας την Ελευσίνας θα χάσει τη μπάλα μέσα από τα χέρι. Ο Γκούρμα αρχικά και ο Στεφανίδης μετά δεν θα μπορέσουν να σκοράρουν.

Με το ίδιο νόμισμα

Στην αντεπίθεση η Ελευσίνα κέρδισε πέναλτι με τον Ρούση να ανατρέπει τον Κουσκουνά. Ο ίδιος ανέλαβε και την εσχάτη των ποινών και έφερε το ματς στα ίσια κάνοντας το 1-1.

Μετά την ισοφάριση η Λάρισα πίεση για να πάρει και πάλι το προβάδισμα. Στο 26' ο Γκούρτσας πήρε την κεφαλιά από την μικρή περιοχή με τον Τσαλκιτζίδη να διώχνει σε κόρνερ πέφτοντας σωτήρια στην δεξιά του γωνία. Με την εκτέλεση του κόρνερ πάλι νέα κεφαλιά αυτή τη φορά από τον Στεφανίδη απομάκρυναν πάνω στην γραμμή οι αμυντικοί της Ελευσίνας.

Ξανά το προβάδισμα για την Λάρισσα

Οι τυπικά γηπεδούχοι βρήκαν το γκολ που έψαχναν στο 29' σε εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά με τον Νεμπεγλέρα. Ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων έκανε άστοχη έξοδο, η μπάλα έφτασε στον Στεφανίδη και αυτός εύκολα με κεφαλιά έκανε το 2-1.

Δυο λεπτά αργότερα η ΑΕΛ έχασε νέα τεράστια ευκαιρία για να πετύχει το 3-1 όταν σε γύρισμα από τα αριστερά ο Στεφανίδης βρέθηκε απέναντι από το τέρμα αλλά σούταρε ψηλά άουτ. Η ομάδα της Ελευσίνας έγινε απειλητική ξανά στο 35' όταν ο Σουλελές μέσα από την περιοχή έκανε το πλασέ αλλά ο Σικαλιάς μπλόκαρε.

Εν συνεχεία ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και μέχρι την λήξη του πρώτου ημιχρόνου δεν είχαμε καμία καλή στιγμή μπροστά από τις εστίες των δυο ομάδων.

Στο ίδιο μοτίβο

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την Λάρισα και πάλι να πιέζει με σκοπό να τελειώσει το ματς. Στο 53' είχαμε νέα εκτέλεση κόρνερ από τον Νεμπεγλέρα με τον Στεφανίδη να παίρνει την κεφαλιά αλλά τον τερματοφύλακα της Ελευσίνας να μπλοκάρει.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι δημιούργησαν την πρώτη τους ευκαιρία στο 54' όταν ο Αλεξανδρόπουλος έκανε ωραία ενέργεια, πέρασε 1-2 αντιπάλους αλλά το σουτ που επιχείρησε έπιασε εύκολα ο Σικαλιάς.

Στο 55' η Λάρισα είχε μια ακόμα καλή στιγμή όταν ο Γκούρτσας έκανε το κοντρόλ μέσα στη μεγάλη περιοχή, όμως το σουτ του πήγε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της Ελευσίνας. Νέα καλή στιγμή για τους "βυσσινί" στο 57' με τον Μήτση να κάνει το σουτ, η μπάλα μετά από κόντρα έφτασε στον Στεφανίδη που σούταρε από κοντά με την μπάλα να φεύγει έξω. Η Ελευσίνα προσπάθησε να ισοφαρίσει στο 62΄αλλά το σουτ Σουλελέ από καλό σημείο έφυγε έξω.

Εν συνεχεία και για τα επόμενα δέκα λεπτά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με την Λάρισα να οπισθοχωρεί και να δίνει χώρο στον Πανελευσινιακό που όμως δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει την κατοχή της μπάλας που είχε. Μάλιστα και οι οπαδοί των "βυσσινί" ζητούσαν από τους παίκτες τους να ανέβουν και να πάρουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο.

Βρήκε απέναντι του τον Σικαλιά

Στο 77' σε μια βαθιά μπαλιά από την άμυνα της Ελευσίνας ο Ρούσσης έκανε λάθος σε πλάγια θέση με τον Κουσκουνά να παίρνει την μπάλα να μπαίνει από τα αριστερά να σουτάρει αλλά τον Σικαλιά να πέφτει σωτήρια και να διώχνει σε κόρνερ.

Με την εκτέλεση του κόρνερ είχαμε νέα διπλή ευκαιρία για τον Πανελευσινιακό αρχικά με σουτ του Αλεξανδρόπουλου και εν συνεχεία με σουτ του Στουρνάρα αλλά και στις δυο φάσεις ο Σικαλιάς είπε όχι και επενέβη σωτήρια για την ομάδα του. Στο 82' οι τυπικά φιλοξενούμενοι είχαν μια ακόμα καλή στιγμή όταν φάουλ του Ουέλινγτον έφυγε λίγο έξω από την εστία του Σικαλιά.

Η ταυτότητα της αναμέτρησης

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς

Διαιτητής: Σπυρίδων Σελίμος (Λακωνίας)

Βοηθοί: Γεώργιος Παλαμίδας (Λακωνίας), Δημήτριος Βεργέτης (Λακωνίας)

Γκολ: 4'-29' Στεφανίδης/21' Κουσκουνάς

Κίτρινες: 3' Στουρνάρας/ 21' Ρούσσης, 79' Μακρίδης

Κόκκινες:

ΑΕΛ (Τζαναβάρας):Σικαλιάς, Καρανίκας, Μήτσης, Σιάκκας, Ρούσσης, Νεμπεγλέρας, Πατινιώτης (71' Σαββίδης), Τσεμπερίδης, Στεφανίδης, Γκούρτσας (89' Αραμπατζής), Καρακατσάνης (59' Πλιάγκας).

Πανελευσινιακός (Ψιμουλάκης):Τσακιλτσίδης, Ριζογιάννης (59' Δουκάκης), Κοκκίνης, Κουμπαρούλης, Παπαπαναγιώτου, Στουρνάρας,Σουλελές (70' Ουέλινγκτον), Μακρίδης, Κουσκούνας, Γιαννούλης (46' Κωνσταντινίδης), Αλεξανδρόπουλος.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ Γ' ΕΘΝΙΚΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ