ΕΛΛΑΔΑ

"Φουντώνει" η κόντρα για την Επιτροπή Δεοντολογίας

"Φουντώνει" η κόντρα για την Επιτροπή Δεοντολογίας
Ινφαντίνο, Κοντονής, Γκιρτζίκης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΕΠΟ συνεδριάζει την Πέμπτη (30/6) για την Επιτροπή Δεοντολογίας, η UEFA υπενθυμίζει τη συμφωνία που υπάρχει, ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής περιμένει, ο... πόλεμος πλησιάζει.

Στα... μαχαίρια και πάλι για την Επιτροπή Δεοντολογίας. Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ το πρωί της Πέμπτης 30/6, όπως όλα δείχνουν, θα ανάψει ξανά τη "φωτιά" στις σχέσεις της Ομοσπονδίας με την Πολιτεία, με αφορμή τον Κώδικα Δεοντολογίας και τις αλλαγές που προωθούνται για να μπορεί να επέμβει η Επιτροπή για αδικήματα πριν από το καλοκαίρι του 2014, ώστε να καλέσει τους εφτά κατηγορούμενους της "εγκληματικής οργάνωσης" που προέρχονται από την ΕΠΟ (Σπάθας, Δημητρόπουλος, Γιάχος, Παπανικολάου, Υφαντής, Προύντζος, Παπακωνσταντίνου).

Αλλαγές που είχαν συμφωνηθεί κατά την επίσκεψη της FIFA στην Ελλάδα τον Απρίλιο και η παγκόσμια ομοσπονδία τις υπενθυμίζει με επιστολή που φέρεται να έστειλε την Τετάρτη (29/6). Μάλιστα, φέρεται να ζητάει να έχουν εγκριθεί μέχρι την Παρασκευή 1η Ιουλίου ώστε να λυθούν τα χέρια της Επιτροπής που είναι δεμένα. Από την Ομοσπονδία δηλώνουν ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να περάσουν οι αλλαγές στον κώδικα δεοντολογίας (που έχουν συμφωνηθεί) θα είναι πρώτα να αλλάξουν οι αθλητικοί νόμοι στα σημεία που υπάρχει παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο. Αλλαγές που είχε επισημάνει και η παγκόσμια Ομοσπονδία με επιστολή που είχε στείλει πριν από λίγους μήνες. " Μέχρι τότε δεν έχουμε να αλλάξουμε κάτι στην Επιτροπή Δεοντολογίας" λένε στο Πάρκο Γουδή.

Οι νομικοί της Ομοσπονδίας πρόσφατα έστειλαν επιστολές στα μέλη - ομοσπονδίες της FIFA ζητώντας να μάθουν αν έχουν Επιτροπή και Κώδικα Δεοντολογίας και αν όχι, πώς αντιμετωπίζουν θέματα ακεραιότητας του ποδοσφαίρου. Κίνηση που μόνο τυχαία δεν είναι καθώς στην ΕΠΟ έχει πέσει στο τραπέζι η πρόταση - κατάργηση της Επιτροπής Δεοντολογίας και εξέτασης των υποθέσεων από την πειθαρχική Επιτροπή όπως συνέβαινε μέχρι και πριν από έναν χρόνο που συστάθηκε η Επιτροπή Δεοντολογίας.

Το Δ.Σ. της ΕΠΟ λοιπόν, συνεδριάζει την Πέμπτη το πρωί και σύμφωνα με τα λεγόμενα παραγόντων της, θα εξετάσει μόνο τον πειθαρχικό κώδικα και την Γ' εθνική. Νέα αναβολή στην ψήφιση του νέου Κανονισμού Δεοντολογίας θα είναι αιτία πολέμου για τον Σταύρο Κοντονή που πολλές φορές κατά το πρόσφατο παρελθόν έχει πει ότι αν δεν νομοθετήσει η ΕΠΟ, θα το κάνει αυτός προκειμένου οι εφτά κατηγορούμενοι να παραπεμφθούν στις αρμόδιες Επιτροπές.

Κατά τον υφυπουργό Αθλητισμού η συμφωνία με την FIFA τον περασμένο Απρίλιο ήταν κατά σειρά να επαναρχίσει και να ολοκληρωθεί το Κύπελλο Ελλάδας, να γίνουν οι αλλαγές στον Κώδικα Δεοντολογίας για να μπορέσουν να κληθούν οι εφτά κατηγορούμενοι της "εγκληματικής οργάνωσης" που προέρχονται από την ΕΠΟ, και μετά να γίνουν οι αλλαγές στους αθλητικούς νόμους. Η ΕΠΟ επιμένει ότι αν δεν αλλάξουν πρώτα οι νόμοι, αλλαγές στον κώδικα δεοντολογίας δεν γίνονται.

Photo Credits: Action Images

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ