ΕΛΛΑΔΑ

Φάνης Γκέκας: Ο,τι κινείται, εκτελείται!

Φάνης Γκέκας: Ο,τι κινείται, εκτελείται!
Φάνης Γκέκας Σιόν

Ο Φάνης Γκέκας πέτυχε τα πρώτα του γκολ με την Σιόν και πλέον έχει σκοράρει με δέκα διαφορετικές ομάδες στο εξωτερικό. Μόνο μία του... ξέφυγε (VIDEOS).

Στις αρχές του μήνα ο Φάνης Γκέκας έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο έξι μηνών με υποσχετική για έναν ακόμα χρόνο με την Σιόν, με σούπερ αποδοχές. Λίγες εβδομάδες αργότερα, ο έμπειρος στράικερ πέτυχε τα πρώτα του γκολ με την ελβετική ομάδα και μάλιστα στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα στον επαναληπτικό με την Μπράγκα, ο Γκέκας σκόραρε δυο φορές σε ένα ματς στην Ευρώπη για πρώτη φορά στην καριέρα του πετυχαίνοντας παράλληλα και κάτι σπάνιο για ποδοσφαιριστή. Τι είναι αυτό;

Η Ευρώπη του ταιριάζει

Ο Φάνης Γκέκας έχει αγωνιστεί σε 11 συλλόγους στο εξωτερικό και έχει σκοράρει με 10 από αυτούς! Είναι ο πρώτος Έλληνας που καταφέρνει κάτι τέτοιο, ενώ σίγουρα βρίσκεται σε κάποια μικρή λίστα με Ευρωπαίους που έχουν πετύχει κάτι ανάλογο.

Εκτός αυτού, ο 35χρονος άσος έχει σκοράρει με τις 13 από τις 14 ομάδες που έχει αγωνιστεί συνολικά, αφού μην ξεχνάμε πως στην Ελλάδα αγωνίστηκε σε τρεις διαφορετικούς συλλόγους.

Ελλάδα: ΑΕΛ (74 συμ, 19 γκ.), Καλλιθέα (118 συμ, 56 γκ.), Παναθηναϊκός (49 συμ, 23 γκ.).

Εξωτερικό: Μπόχουμ (73.3%), Μπάγερ Λεβερκούζεν (26%), Πόρτσμουθ (0%), Χέρτα (31.5%), Αϊντραχτ Φρανκφούρτης (52%), Σαμσουσπόρ (66,6%), Λεβάντε (10%), Ακχισάρ (59.5%), Κόνιασπορ (54%), Εσκισεχίρσπορ (50%), Σιόν (50%).

* Σε παρένθεση το ποσοστό γκολ επί των εμφανίσεων του.

Φάνης Γκέκας: Ο,τι κινείται, εκτελείται!

Ο Φάνης Γκέκας είχε αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στην Ελλάδα το 2005 και το 2007 στην Γερμανία με την Μπόχουμ.

Επίσης, το 2010 το επίσημο site της FIFA είχε φιλοξενήσει ειδικό αφιέρωμα στον Έλληνα επιθετικό, με αφορμή το γεγονός ότι ήταν πρώτος σκόρερ των προκριματικών του Μουντιάλ στην ευρωπαϊκή ζωνη, πετυχαίνοντας τα 10 από τα 21 γκολ της Εθνικής μας. Μάλιστα, τον χαρακτήριζαν τότε "μηχανή των γκολ".

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ