ΕΛΛΑΔΑ

Ο Κίμωνας Ευαγγελάτος στο Sport24.gr

Ο Κίμωνας Ευαγγελάτος στο Sport24.gr
INTIME SPORTS

Το μέλος του Δ.Σ του ΠΣΑΠ, γνωστός δικηγόρος και ποδοσφαιριστής του Βύζαντα Μεγάρων, Κίμωνας Ευαγγελάτος μέσω του Sport24.gr εξηγεί γιατί δεν πρέπει να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα της Football League και Football League 2 από τη νέα σεζόν - αν οι ποδοσφαιριστές δεν λάβουν εγγυήσεις γα τα χρήματά τους.

Βία, κασέτες, "παράγκες", διεφθαρμένοι παράγοντες και διαιτητές. Λύση; Μία από τις πολλές είναι η αποχή. Αλλά ούτε αυτή ευδοκίμησε με έξι ομάδες από τη Superleague να εναντιώνονται.

Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα βρίσκεται μέσα σένα κυκλώνα θεμάτων, τα οποία το σπρώχνουν ακόμα πιο βαθιά στο βάλτο στον οποίο βρίσκεται εδώ και δεκαετίες.

Την Παρασκευή (11/3) ο Παναγιώτης Μπιτσαξής, μέσω επιστολής του χαρακτηρίζει τη Superleague "ακατάλληλη". Τα προβλήματα όμως δεν είναι μόνο στην μεγάλη κατηγορία.

" Οι ποδοσφαιριστές της Football League και της Football League 2 είναι απλήρωτοι από το Νοέμβριο. Να μην ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα τη νέα σεζόν, αν δεν πληρωθούν οι ποδοσφαιριστές", τονίζει ο Κίμωνας Ευαγγελάτος στο Sport24.gr, ζητώντας να παρθούν αυστηρά μέτρα ώστε να προφυλαχθούν τα δεδουλευμένα των ποδοσφαιριστών.

Αρχικά τον ρωτήσαμε για το θέμα της αποχής και για το αν ο ΠΣΑΠ έλαβε συγκεκριμένη τοποθέτηση από τους συλλόγους (Πανιώνος, Αστέρας Τρίπολης, Ολυμπιακός Βόλου, Κέρκυρα, Καβάλα και Εργοτέλης) που δεν θέλησαν να συμμετάσχουν, με τον ίδιο να μας λέει ξεκάθαρα: "Όχι δεν έχουν στείλει τίποτα, απ' όσο γνωρίζω".

Τί άλλο είναι διατεθειμένος να κάνει ο ΠΣΑΠ προκειμένου να πάρει μέτρα για τη βία;

"Το θέμα δεν είναι μόνο η βία. Αυτό είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο το οποίο έχει προέκταση και σε άλλους τομείς στην κοινωνία. Η πρόταση που κατέθεσα εγώ στο έκτακτο Δ.Σ της Τρίτης (8/3) είναι να μην ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα σε Football League και Football League 2 αν δεν καλυφθούν οικονομικά οι ποδοσφαιριστές.

Υπάρχει τεράστια δυσαναλογία στις χορηγίες του ΟΠΑΠ προς τις ομάδες. Η Β' και Γ' εθνική αποτελούν το σταθμό του ποδοσφαιριστή στην καριέρα του και βλέπουμε ότι από το Νοέμβριο ότι το 70% των παικτών είναι απλήρωτοι. Δηλαδή υπάρχει πρόβλημα επιβίωσης. Ο ΠΣΑΠ θα καλέσει όλες τις ομάδες να απεργήσουν γι' αυτό το θέμα. Ελπίζω και εύχομαι οι ποδοσφαιριστές της Superleague να μας βοηθήσουν. Δεν είναι δυνατόν τα έσοδα από τις χορηγίες να είναι 50.000 ευρώ και το ΙΚΑ των ποδοσφαιριστών να αγγίζει τα 60.000 ευρώ".

Για το θέμα που προέκυψε με τις κασέτες θα κάνει κάποια ενέργεια ο ΠΣΑΠ;

"Αυτό δεν το γνωρίζω. Δεν το έχουμε συζητήσει, γιατί προέκυψε μετά το συμβούλιο της Τρίτης (8/3) που είχαμε, αλλά για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται ότι οι πρωταγωνιστές στον χώρο δεν είναι οι ποδοσφαιριστές, αλλά διαφορετικά πράγματα που δεν θα έπρεπε να απασχολούν σε τέτοιο βαθμό".

Μέσα από αυτή τη φασαρία τί προκύπτει;

"Με όλη αυτή την ιστορία ασχολούμαστε με τους διαιτητές, και κάποια άλλα πράγματα και όχι με τους πραγματικούς πρωταγωνιστές, που δεν είναι άλλοι από τους ποδοσφαιριστές".

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ