ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ζιλί: "Δεν ήταν απρόκλητη πράξη από μέρους μου"

ÐÁÃÊÏÓÌÉÏ ÊÕÐÅËËÏ / ÐÑÏÊÑÉÌÁÔÉÊÁ / ÂÏÓÍÉÁ - ÅËËÁÄÁ / WORLD CUP / PRELIMINARY / BOSNIA - GREECE (Eurokinissi Sports)
ÐÁÃÊÏÓÌÉÏ ÊÕÐÅËËÏ / ÐÑÏÊÑÉÌÁÔÉÊÁ / ÂÏÓÍÉÁ - ÅËËÁÄÁ / WORLD CUP / PRELIMINARY / BOSNIA - GREECE (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο βοηθός του Μπαζντάρεβιτς, Στεφάν Ζιλί, μίλησε για το επεισόδιο με τον Γιαννιώτα τονίζοντας από τη μία τη μετάνοια του και από την άλλη ότι προκλήθηκε από τον Έλληνα παίκτη.

Σε δήλωση - τοποθέτηση για τα όσα έγιναν αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα ανάμεσα στη Βοσνιά και την Ελλάδα προχώρησε ο Στεφάν Ζιλί. Ο Γάλλος βοηθός προπονητή ο οποίος ήταν εκείνος που γρονθοκόπησε τον Γιάννη Γιαννιώτα ανέφερε τη δική του εκδοχή για τα όσα συνέβησαν ζητώντας παράλληλα συγγνώμη.

Αυτό ήταν το τρίτο "επεισόδιο" στον "χαρτοπόλεμο" ανάμεσα στις Ομοσπονδίες των δύο χωρών. Η Βοσνία ήταν εκείνη που εξέδωσε πρώτη ανακοίνωση για να απαντήσει από την πλευρά της η ΕΠΟ αργά το βράδυ του Σαββάτου (10/6).

Λίγες ώρες αργότερα κυκλοφόρησε και η δήλωση του Ζιλί στην οποία επί της ουσία γίνεται αναφορά για πρόκληση από την πλευρά του Γιάννη Γιαννιώτα.

Αναλυτικά η σχετική δήλωση: "Κατόπιν όσων έγιναν μετά από τον αγώνα των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου μεταξύ της Βοσνίας Ερζεγοβίνης και της Ελλάδας στις 9 Ιουνίου στη Ζένιτσα, πρώτα απ' όλα θα ήθελα να απολογηθώ στον Έλληνα παίκτη Γιαννιώτα για τις επιπτώσεις των πράξεών μου.

Είμαι ένας αθλητικός παράγοντας που έχει καθήκον να θέτει το καλό παράδειγμα ανά πάσα στιγμή και μέσα από τη λειτουργία μου ως βοηθός προπονητή, να προβάλλω καλή εικόνα στον κόσμο του ποδοσφαίρου και στη χώρα που εκπροσωπεί, την εθνική ομάδα της Βοσνίας Ερζεγοβίνης.

Δεύτερον, θα ήθελα να δηλώσω ότι η αντίδρασή μου ήταν καθαρά υπεράσπισης σε κάτι που γινόταν επικίνδυνη κατάσταση για τους παίκτες μας και τον προπονητή Μπαζντάρεβιτς. Δεν ήταν σε καμία περίπτωση απρόκλητη και εσκεμμένη πράξη από μέρους μου.

Καθώς ο Έλληνας παίκτης έτρεξε προς ένα σύνολο που στεκόταν μπροστά από την είσοδο του τούνελ περιμένοντας να επιστρέψει στα αποδυτήρια, με την έκδηλη πρόθεση να προκαλέσει καυγά, επιχείρησα να τον συγκρατήσω και να τον ηρεμήσω, προτού η κατάσταση ξεφύγει από τον έλεγχο.

Με βίαιο και απρόκλητο τρόπο, ο εν λόγω παίκτης επιχείρησε να μου επιτεθεί και αντέδρασα ενστικτωδώς με μία χειρονομία που, παρότι ήταν χειρονομία άμυνας, ειλικρινά τη μετανιώνω".

Θυμηθείτε τι είχε συμβεί ανάμεσα στον Ζιλί και τον Γιαννιώτα:

Δείτε το κείμενο της δήλωσης του Ζιλί

Ζιλί: "Δεν ήταν απρόκλητη πράξη από μέρους μου"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Πρώτο θέμα στα ιταλικά ΜΜΕ ο τσακωμός Μανωλά - Τζέκο
Δεν ακούστηκε ο Εθνικός Ύμνος από τις αποδοκιμασίες των Βόσνιων οπαδών
Η βαθμολογία και το υπόλοιπο πρόγραμμα στον όμιλο της Εθνικής
Όρθια στη Ζένιτσα η Ελλάδα, 0-0 με την Βοσνία
Η τεράστια χαμένη ευκαιρία του Μάνταλου
"Ντου" των Βόσνιων στο "Γαλανόλευκο Φάρο"
Γροθιά του Βόσνιου βοηθού προπονητή στον Γιαννιώτα
Μανωλάς: "Έχουμε δρόμο ακόμη για την πρόκριση"
Σε video η επίθεση στον Γιαννιώτα από τους Βόσνιους
Video με την επέμβαση της αστυνομίας στην εξέδρα των Βοσνίων
Τοροσίδης: "Αυτός που χτύπησε τον Γιαννιώτα προκάλεσε και στο Φάληρο"
Βίστσα: "Οι Έλληνες έπαιξαν πολύ βρώμικα"
Τραυματίστηκε στο κεφάλι Έλληνας φίλαθλος από σεκιούριτι
Οι Βόσνιοι αποδοκίμασαν τον ελληνικό εθνικό ύμνο!
Τζαβέλλας: "Απόδραση απ' το χωριό!"

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ