ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Χριστοφόρου: "Ικανοποιημένος από τη προσπάθεια, όχι το αποτέλεσμα"

Χριστοφόρου: "Ικανοποιημένος από τη προσπάθεια, όχι το αποτέλεσμα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Κύπρου, Χρηστάκης Χριστοφόρου, στάθηκε στο πολύ καλό παιχνίδι που έκανε η ομάδα ενώ έδωσε συγχαρητήρια στην Εθνική Ελλάδος.

Ικανοποιημένος από την εικόνα των ποδοσφαιριστών του αλλά όχι φυσικά από το αποτέλεσμα έμεινε ο τεχνικός της Κύπρου Χρηστάκης Χριστόφορου ο οποίος υποστήριξε ότι η Εθνική μπορεί να πάρει την απευθείας πρόκριση κοντράροντας στα ίσια το Βέλγιο.

"Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι, νοιώθω ότι οι ποδοσφαιριστές είχαν ένα καλό πλάνο το οποίο μας βγήκε σε μεγάλο βαθμό. Μπορεί να μην κερδίσαμε αλλά είμαι ικανοποιημένος. Στο τέλος βέβαια το φύλλο αγώνα γράφει 2 για την Εθνική Ελλάδος και μηδέν για εμάς. Οπότε πρέπει να συγχαρούμε την Εθνική Ελλάδος για τη νίκη της. Εμείς με την σειρά μας πρέπει να βρούμε τις δυνάμεις μας για το ματς με την Βοσνία που είναι σε λίγες μέρες".

Έχετε αντιμετωπίσει και το Βέλγιο και την Εθνική Ελλάδος, πιστεύετε ότι θα μπορούσε να πάρει την απευθείας πρόκριση;
"Γνωρίζουμε όλοι ότι η Εθνική Βελγίου ήταν στην πρώτη θέση του ράνκινγκ της UEFA και τώρα έχει πέσει κάποιες θέσεις. Βέβαια και η Εθνική Ελλάδος έχει έμπειρους ποδοσφαιριστές αλλά όλοι οι Βέλγοι παίζουν στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης αλλά νομίζω ότι μπορεί η Εθνική Ελλάδος να διεκδικήσει την απευθείας πρόκριση".

Η βαριά ήττα της Βοσνίας είναι θετικό ή αρνητικό για εσάς καθώς είναι ο επόμενος σας αντίπαλος;
"Τώρα άκουσα για το αποτέλεσμα του Βελγίου-Βοσνίας. Εμείς πρέπει να μάθουμε να βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Θέλουμε μακροπρόθεσμα να φτιάξουμε με καλούς νεαρούς παίκτες μια ομάδα που θα μπορεί να διεκδικεί καλύτερα αποτελέσματα".

Η Κύπρος φαινόταν να παίζει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο αλλά τελικά γνώρισε την ήττα γιατί συνέβη αυτό;
"Είναι η πιο δύσκολη ερώτηση. Συμβαίνει βέβαια και σε άλλα ματς. Και νομίζω ότι για αυτό το ποδόσφαιρο είναι ωραίο, είναι απρόβλεπτο. Νομίζω ότι για τους φιλάθλους ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι".

Σας επηρέασε το γρήγορο γκολ;
"Επηρέασε, μπορώ να πω λίγο, γιατί δείξαμε μετά ότι μπορέσαμε να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό. Από τη συνολική προσπάθεια των ποδοσφαιριστών μέχρι το 90".

Είστε φαν της Εθνικής Ελλάδος; Γιατί είδαμε έναν προπονητή που ήρθε και δεν μας είπε ότι στο πρώτο γκολ έχει γίνει φάουλ του Τζαβέλα ενώ μας λέτε ότι μείνατε ικανοποιημένος από τους παίκτες σας, δηλαδή και από τον γκολκίπερ σας που έκανε αυτό το λάθος;
"Νοιώθω πολύ δυνατός, πάντα να αναλαμβάνω τις δικές μου ευθύνες, ποτέ δεν το έκανα ούτε θα το κάνω τώρα. Όλοι είμαστε στις επιτυχίες και στις αποτυχίες. Οι δεσμοί που μας δένουν και μας στην Κύπρο και οι χαρές που μας έχει δώσει με την κατάκτηση του Euro 2004 μας έκανε περήφανους".

PHOTO CREDITS: ACTION IMAGES

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ