ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Χριστοδούλου: "Μπορεί να κερδίσει την Ιαπωνία η Ελλάδα"

Χριστοδούλου: "Μπορεί να κερδίσει την Ιαπωνία η Ελλάδα"

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Κύπρου, Πάμπος Χριστοδούλου, μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό για τις εντυπώσεις του από την φιλική αναμέτρηση με την Ιαπωνία που διεξήχθη στην Σαϊτάμα.

Το πρώτο της φιλικό παιχνίδι πριν από το Μουντιάλ της Βραζιλίας έδωσε την Τρίτη (27/5) η Ιαπωνία αντιμετωπίζοντας στην Σαϊτάμα την Εθνική Κύπρου. Οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 1-0 αλλά σε ένα ματς που η Κύπρος παρουσιάστηκε με πολλές αλλαγές καθώς δεν μετείχαν στην αποστολή οι διεθνείς ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ και της ΑΕΛ.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Πάμπος Χριστοδούλου μίλησε το απόγευμα της Τρίτης στον ραδιοφωνικό σταθμό Sentra103,3 για την φιλική αυτή αναμέτρηση αλλά και για τις δυνατότητες της Ιαπωνίας. Ο κ. Χριστοδούλου υποστήριξε ότι η Εθνική Ελλάδος αν παρουσιαστεί σοβαρή μπορεί να επικρατήσει της Ιαπωνίας που έχει αρκετά προβλήματα στην άμυνα.

Χαρακτηριστικά σημείωσε:

«Καταρχήν ήταν ένα φανταστικό παιχνίδι σε ό,τι αφορά την οργάνωση σ' ένα στάδιο χωρητικότητας 70.000 θέσεων. Ήταν μια μεγάλη εμπειρία για εμάς. Εδώ βλέπουν το ποδόσφαιρο ως διασκέδαση. Το σέβονται και το χαίρονται. Πρέπει να πάρουμε παράδειγμα τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα. Η εθνική μας καταχειροκροτήθηκε, η φιλοξενία ήταν απίστευτη. Όλη την ημέρα ήταν μαζί μας. Είδαν το φιλικό ως γιορτή".

Για το φιλικό:
«Η Ιαπωνία είναι δυνατή ομάδα με πολλούς παίκτες που παίζουν στην Ευρώπη. Εμείς ήρθαμε εδώ με χίλια δυο προβλήματα. Με τραυματισμούς, αλλά και χωρίς τους παίκτες από ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ που έφυγαν από το ξενοδοχείο λόγω της γνωστής απόφασης να συνεχιστεί το παιχνίδι. Καταλαβαίνετε τι σημαίνε να φεύγουν από το ξενοδοχείο και να γυρίζουν πίσω; Μας λύπησε πολύ αυτό το γεγονός. Είχα, όμως, την ευκαιρία να δώσω χρόνο σε νεαρά παιδιά. Όλοι όσοι έπαιξαν έδωσαν τα πάντα στο γήπεδο, έπαιξαν με πολύ πάθος, σ' ένα γήπεδο φανταστικό. Όλοι μας αποκομίσαμε σημαντικές εμπειρίες.

Η Ιαπωνία ήταν καλύτερη από εμάς σε αρκετά διαστήματα του αγώνα, ειδικά στο β' ημίχρονο. Είχαμε, όμως, κι εμείς τις ευκαιρίες μας παρά το ότι μας έλειπαν παίκτες και στο τέλος θα μπορούσαμε να είχαμε ισοφαρίσει. Το χαρήκαμε κι εμείς και οι Ιαπώνες. Αυτό που θα μας μείνει αξέχαστο είναι ο επαγγελματισμός και η οργάνωση που έχει αυτή η χώρα, Η Ιαπωνία μπορεί στο μέλλον να γίνει μία από τις κορυφαίες ποδοσφαιρικές δυνάμεις του πλανήτη».

Για το αγωνιστικό πλάνο της Ιαπωνίας:
«Έχει φοβερή ταχύτητα. Απ' ότι έχω μάθει έχει έρθει και ο βοηθός του Σάντος και παρακολούθησε το παιχνίδι, αλλά εγώ έχω να πω ότι είναι πάρα πολύ καλά οργανωμένη και πειθαρχημένη. Εκτός από την ταχύτητα, τη διακατέχει και η δύναμη και όλο αυτό κομμάτι σε συνδυασμό με την πειθαρχία και ταλέντο την έχουν καταστήσει ως ένα πολύ δυνατό και σφιχτό σύνολο. Πρέπει να τα δώσεις όλα για να έχεις τύχη".

Για το αν έχει αδύνατα σημεία:
«Θεωρώ ότι δέχεται εύκολα γκολ, έστω και αν σήμερα εμείς δεν σκοράραμε. Έχω δει προηγούμενα φιλικά της, όμως, και έχω άποψη. Σήμερα μας έλειπαν πολλοί έμπειροι ποδοσφαιριστές για να κάνουμε το κάτι παραπάνω.

Η Ιαπωνία, μια ομάδα που παρουσιάστηκε σήμερα με όλα της τα… όπλα, έχει πρόβλημα στο ύψος. Αν στις στατικές φάσεις είσαι δυνατός και καλός μπορείς να της δημιουργήσεις προβλήματα. Η Ελλάδα έχει δύναμη σε αυτόν τον τομέα. Το έχουμε δει και στο παρελθόν».

Η πρόβλεψή του για το Ελλάδα – Ιαπωνία αν γινόταν αύριο

«Θα έλεγα ότι μια εθνική ομάδα σοβαρή και πειθαρχημένη, όπως έχει δείξει στα τελευταία της παιχνίδια, και καλά οργανωμένη μπορεί. Θα είναι ένα παιχνίδι ίσων δυνατοτήτων και η ομάδα που θα βρεθεί στην καλύτερη της μέρα θα κερδίσει.

Χρειάζεται πειθαρχία και πολλή συγκέντρωση, διότι η Ιαπωνία μπορεί με το παραμικρό να σου πετύχει γκολ. Έχει πολύ μεγάλη ταχύτητα σε όλες τις γραμμές, και αμυντικά και επιθετικά, και αν δεν είσαι σοβαρός μπορεί να σου κάνει τη ζημιά.»

Το μήνυμα σε Κύπρο και Ελλάδα:
«Κρίμα που αυτό το φιλικό δεν το είδαν κάποιοι ιθύνοντες και στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Να ήταν εδώ να κοιτάξουν το πώς βλέπουν οι Ιάπωνες το ποδόσφαιρο. Θα έπαιρναν μόνο θετικά μηνύματα. Είναι μια χώρα, που τη ζηλεύεις για την οργάνωση και τη φιλοξενία της.

Σε εμάς ήρθαν Ιάπωνες με κυπριακές σημαίες για να μας επευφημήσουν. Αισθανθήκαμε σαν να είμαστε στη χώρα μας. Είναι καιρός και στην Κύπρο να δουν πιο ζεστά το θέμα εθνική ομάδα».

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ