ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

U19: Ελλάδα-Αυστρία 0-0

U19: Ελλάδα-Αυστρία 0-0
INTIME SPORTS

Η Εθνική Ελλάδος αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα με την Αυστρία στο δεύτερο ματς του πρώτου ομίλου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων και θέλει έναν βαθμό στο τελευταίο ματς με την Γαλλία την Κυριακή για να περάσει στα ημιτελικά χωρίς να την νοιάζει το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα. Περνάει και με ήττα αν χάσει η Αυστρία από την Ουκρανία.

Ισόπαλη χωρίς τέρματα έληξε η αναμέτρηση της Εθνικής Νέων με την αντίστοιχη ομάδα της Αυστρίας που διεξήχθη την Πέμπτη το βράδυ στο κατάμεστο από 11.000 και πλέον γήπεδο της Λάρισας. Πλέον η Εθνική Ελλάδος θέλει έναν βαθμό στο τελευταίο ματς κόντρα στην Γαλλία στην Κομοτηνή για να μην την ενδιαφέρει τι θα συμβεί στην αναμέτρηση της Αυστρίας με την Ουκρανία που θα διεξαχθεί την ίδια μέρα και ώρα στην Βέροια.

Φυσικά η Εθνική μπορεί να τερματίσει και πρώτη στον όμιλο αν καταφέρει και κερδίσει την Γαλλία που αυτή τη στιγμή έχει έξι βαθμούς ενώ μπορεί να βρεθεί στα ημιτελικά ακόμα και αν γνωρίσει την ήττα σε περίπτωση που οι Αυστριακοί δεν κερδίσουν τους Ουκρανούς. Σε αυτό το σενάριο θα παίξει ρόλο η διαφορά τερμάτων.

Καλύτερη η Αυστρία στο μεγαλύτερο μέρος του ματς

Η Αυστρία ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο αλλά ευτυχώς για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί τις κλασικές ευκαιρίες που είχε ενώ υπήρξαν και στιγμές που ο Κότσαρης ήταν αυτός που έσωσε την εστία της ομάδας του.

Στην πρώτη τους καλή στιγμή μάλιστα οι Αυστριακοί στάθηκαν άτυχοι καθώς στο 13' βγήκαν γρήγορα και όμορφα στην αντεπίθεση με τον Κβάσινα να γίνεται αποδέκτης της μπάλας στα αριστερά αλλά το σουτ του βρήκε στο αριστερό κάθετο δοκάρι και εν συνεχεία η άμυνα της ελληνικής ομάδας απομάκρυνε. Επτά λεπτά αργότερα ο Χόρβατ βρέθηκε ανενόχλητος μέσα στην εστία του Κότσαρη από κεφαλιά πάσα μετά από κόρνερ αλλά το πλασέ του από το ύψος της μικρής περιοχής και πλάγια έφυγε άουτ.

Η Εθνική Ελλάδος είχε και αυτή μια πολύ καλή στιγμή για να ανοίξει το σκορ στο 21' όταν ο Κυνηγόπουλος είδε το λάθος στην άμυνα της Αυστρίας, πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή και έκανε το πλασέ από πλάγια αλλά ο γκολκίπερ της Αυστρίας απομάκρυνε με το πόδι.

Οι Αυστριακοί απείλησαν και πάλι στο 39' με το σουτ του Ρίπιτς να περνάει έξω ενώ ανεκμετάλλευτη πέρασε για την 40' η ευκαιρία με τον Στάικο να σουτάρει απευθείας μετά από ωραίο κόρνερ από τα δεξιά καθώς ο Σλάγκερ έδιωξε εκ νέου σε κόρνερ.

Ένα λεπτό πριν το τέλος του ημιχρόνου η Αυστρία έχασε σπουδαία ευκαιρία για να πάρει το προβάδισμα. Ο Ρούσος έχασε την μπάλα ο Κβάσινα βγήκε τετ α τετ με τον Κότσαρη αλλά σούταρε ψηλά άουτ.

U19: Ελλάδα-Αυστρία 0-0
INTIME SPORTS

Ισορροπημένο το δεύτερο μέρος

Το δεύτερο μέρος ήταν πιο ισορροπημένο με την Αυστρία να έχει και πάλι την υπεροχή αλλά να μην έχει τόσο καθαρές φάσεις όπως στο πρώτο μέρος ενώ και η Εθνική Ελλάδος είχε κάποιες καλές στιγμές στην διάρκεια του δεύτερου 45λεπτου.

Αρχικά στο 47' ο Κότσαρης δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει το αδύναμο σουτ του Κβάσινα ενώ ίδια ήταν η κατάληξη της φάσης και στο 67' με τον Πελεγκρίνι αυτή τη φορά να σουτάρει και τον Έλληνα γκολκίπερ να μπλοκάρει σταθερά και εύκολα.

Ο Γιάννης Γκούμας έκανε κάποιες αλλαγές θέλοντας να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του και στο 70' ο Πόζογλου που ήταν μια εξ αυτών των αλλαγών έκανε το σουτ το οποίο δεν ανησύχησε τον γκολκίπερ της Αυστρίας.

Οι Αυστριακοί απείλησαν και πάλι στο 76' όταν ο Σλάγκερ έκανε το συρτό σουτ με την μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κότσαρη που "είχε" όμως την φάση. Στο 79' ο Κβάσινα βρήκε δίχτυα αλλά ο διαιτητής έδειξε οφσάιντ σε μια πολύ οριακή φάση.

Η καλύτερη στιγμή για την Ελλάδα ήρθε στο 81' όταν ο Βέργος έγινε κάτοχος της μπάλας μετά από λάθος κοντρόλ των Αυστριακών, κατέβασε όμορφα την μπάλα, είδε τον γκολκίπερ των Αυστριακών να είναι λίγο πιο έξω και επιχείρησε το σουτ αναγκάζοντας τον Σλάγκερ να διώξει σε κόρνερ με εντυπωσιακή επέμβαση.

Ελλάδα: Κότσαρης, Τσιμίκας, Τσελεπίδης, Μαρκοπουλιώτης (59' Σάλιακας), Κυριακόπουλος, Ρούσσος, Καραχάλιος, Στάικος, Κυνηγόπουλος (84' Ορφανίδης), Μαυρίας (59' Πόζογλου), Βέργος.

Αυστρία: Α. Σλάγκερ, Πέριτς, Ντόμετζ, Χάας, Τουρς, Χόρβατ, Ξ. Σλάγκερ, Πρόκοπ, Κβάσινα, Ντόρτα (46' Πελεγκρίνι), Ρίπιτς (80' Γκρμπιτς).

Η Βαθμολογία του Α' ομίλου

1) Γαλλία 6 (4-1)
2) Ελλάδα 4 (2-0)
3) Αυστρία 1 (0-1)
4) Ουκρανία 0 (1-5)

Η τελευταία αγωνιστική:

12/7: Γαλλία-Ελλάδα (21:00, Α. ΔΑΚ Κατερίνης)
12/7: Ουκρανία-Αυστρία (21:00 Δημ. Στάδιο Βέροιας)

U19: Ελλάδα-Αυστρία 0-0
INTIME SPORTS
U19: Ελλάδα-Αυστρία 0-0
INTIME SPORTS
U19: Ελλάδα-Αυστρία 0-0
INTIME SPORTS
U19: Ελλάδα-Αυστρία 0-0
INTIME SPORTS
U19: Ελλάδα-Αυστρία 0-0
INTIME SPORTS
U19: Ελλάδα-Αυστρία 0-0
INTIME SPORTS
TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ