ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τζαλακώστας: "Υπήρξε συγκάλυψη. Δεν παραιτούμαι"!

Τζαλακώστας: "Υπήρξε συγκάλυψη. Δεν παραιτούμαι"!
Τζαλακώστας INTIME SPORTS

Ο Βασίλης Τζαλακώστας αποκαλύπτει στο Sport24.gr το παρασκήνιο των επεισοδίων στην Εθνική U19 με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές, κάνει λόγο για συγκάλυψη και τονίζει πως δεν παραιτείται, αλλά φεύγει, λόγω αρχών.

Η βαριά ήττα με 10-0 από την Ελβετία έφερε αλυσιδωτές αντιδράσεις στο ποδοσφαιρικό τμήμα της Εθνικής Ελλάδας και μία φημολογία/παραφιλολογία για το τι ακριβώς έχει συμβεί σε επίπεδο U19 τον τελευταίο μήνα, με ανεπίσημες διαρρεύσεις από διάφορες πλευρές.

Κεντρικό πρόσωπο ο προπονητής της U19 Βασίλης Τζαλακώστας, στον οποίο αρκετοί έχουν χρεώσει το μεγαλύτερο φταίξιμο. Το Sport24.gr επικοινώνησε με τον πρώην, πλέον, τεχνικό της ομάδας Νέων και ζήτησε να μάθει τη δική του γνώμη γύρω από το θέμα που έχει προκύψει.

Ο πρώην άσος του Αθηναϊκού και του Ατρόμητου θέλησε να προστατέψει την αξιοπρέπεια του, αποκαλύπτοντας μας τι πραγματικά συνέβη (σύμφωνα με τον ίδιο) και γιατί αισθάνεται πως τον χρησιμοποίησαν.

"Με ειδοποίησαν να πάω να υπογράψω την παραίτηση", μας είπε αρχικά και συνέχισε: "Δεν έχω παραιτηθεί ακόμα και δεν πρόκειται να το κάνω. Περιμένω να με καλέσουν πρώτα και να αναφέρω όλα τα γεγονότα. Έχω ετοιμάσει μία έκθεση και περιμένω την κίνηση τους. Να υπογράψω, λοιπόν, ένα τέτοιο χαρτί, δίχως πρώτα να πω τι συνέβη; Όχι δεν θα το κάνω".

Δεν δέχεστε δηλαδή την απόλυση;

"Δέχομαι ότι με απολύουν, δεν υπάρχει αντίρρησή γι αυτό, αλλά όχι χωρίς να με ακούσουν. Πρώτα να μιλήσω με την αρμόδια Αρχή και ύστερα όλα τα άλλα. Στη συνέχεια θα δημοσιοποιήσω τη θέση μου για να μάθει ο κόσμος τι ακριβώς συνέβη όλο αυτό το διάστημα".

Θα ζητήσετε κάποια αποζημίωση μετά από όλα αυτά;

"Δεν διεκδικώ καμία αποζημίωση. Και δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στο συμβόλαιο νομίζω. Δεν είναι θέμα χρημάτων όμως, αλλά αρχών. Να σώσουμε την αξιοπρέπεια μας. Αυτό είχα πρώτο ως ποδοσφαιριστής και προπονητής όλα αυτά τα χρόνια. Έχουμε μία αξιοπρέπεια που πρέπει να προστατεύσουμε.

Αυτοί είναι ικανοί να μην με καλέσουν καθόλου. Όμως πρέπει να συμβεί για να υπογράψουμε την απόλυση, όπως την λένε αυτοί, γιατί εγώ παραίτηση δεν θα υπογράψω αλλά λύση συνεργασίας. Το ξαναλέω. Είναι θέμα αρχών".

Τζαλακώστας: "Υπήρξε συγκάλυψη. Δεν παραιτούμαι"!
Τζαλακώστας INTIME SPORTS

Ας επιστρέψουμε καλύτερα στα γεγονότα. Αισθάνεστε πως σας χρησιμοποίησαν κάποιοι και όταν βρήκαν την πρώτη ευκαιρία σας έβγαλαν στη σέντρα;

"Προς τα έξω δεν έχει βγει κάτι. Αυτά, φαντάζομαι, είναι από την ομοσπονδία. Εγώ στην αναφορά μου εξηγώ τα πάντα, μιλάω με ονόματα, ποιοι έσπασαν την τζαμαρία, ποιοι είναι υπότροποι. Είναι θέμα της ομοσπονδίας τι θα κάνει. Υπάρχουν παίκτες που και στο παρελθόν δημιούργησαν πολλά προβλήματα αλλά δεν έγινε κάτι.

Να πω τώρα εγώ τι; Ότι είχα το σθένος να τιμωρήσω παίκτες που κάποιοι δεν ακουμπούσαν στο παρελθόν; Αυτό μου εκμυστηρεύθηκαν άνθρωποι της ομάδας. Όποιο κι αν είναι το κόστος εγώ κάνω αυτό που πρέπει. Και ας το πληρώνω. Δεν μπορούμε να πηγαίνουμε σε ένα ξενοδοχείο και να το κάνουμε ανάστατο λες και είμαστε κανίβαλοι".

Τι ακριβώς συνέβη με τους ποδοσφαιριστές; Έχουν ακουστεί διάφορα σενάρια.

"Εκεί υπήρξε συγκάλυψη. Το δεύτερο περιστατικό έγινε αφού έδιωξα για πρώτη φορά τους παίκτες (δεν αγωνίστηκαν σε ένα ματς). Εγώ όμως δεν ήξερα ότι συνέβη για δεύτερη φορά από τους ίδιους. Μου το απέκρυψαν και μου το είπαν μετά το ματς.

Εκεί έχασα το παιχνίδι. Αν το ήξερα δεν θα έπαιζαν. Να είστε σίγουροι. Τον ένα από τους δυο τουλάχιστον. Επέμενα να μάθω ποιοι είναι υπότροποι για να ξέρω και δεν μου έλεγαν. Έγινε μία συγκάλυψη λοιπόν σε αυτό το κομμάτι. Και μετά έλαγαν πως ο προπονητής "κότεψε" και δεν τους τιμώρησε ξανά".

Μία τελευταία ερώτηση. Για ποιο λόγο νεαροί ποδοσφαιριστές έχουν τέτοια συμπεριφορά. Που οφείλεται;

"Δυστυχώς αυτά τα παιδιά μπλέκουν με διάφορους μάνατζερ και φουσκώνουν τα μυαλά τους. Τα προηγούμενα χρόνια δεν τους τραβούσαν το αυτί και δυστυχώς έφτασαν στο σημείο να το πληρώσουν τώρα, γιατί κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει αυτό. Δεν είναι σε κανένα χωριό, αλλά στην Εθνική".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ