ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τσελεπίδης στο Sport24.gr: "Δεν φοβόμαστε κανέναν, να δώσουμε την ψυχή μας"

Τσελεπίδης στο Sport24.gr: "Δεν φοβόμαστε κανέναν, να δώσουμε την ψυχή μας"
INTIME SPORTS

"Κέρβερος" στην ελληνική οπισθοφυλακή, ανήκει στον ΠΑΟΚ από το 2008, λατρεύει τη Μάντσεστερ Γ. και τον Ρίο Φέρντιναντ, ενώ δεν φοβάται κανέναν στον δρόμο της Εθνικής Νέων για την κορυφή της Ευρώπης. Ο Τιμόθεος Τσελεπίδης μίλησε στο Sport24.gr.

Αν κάτι παράγει ποδοσφαιρικά τούτη η (ταλαιπωρημένη) γωνία της Ευρώπης, είναι αμυντικούς και μάλιστα σε αρκετά ικανοποιητικό βαθμό. Ένας εξ αυτών που έρχεται από τη νέα γενιά και θέλει να αφήσει το στίγμα του, είναι ο Τιμόθεος Τσελεπίδης του ΠΑΟΚ. Από τα αναντικατάστατα στελέχη της Εθνικής Νέων σε αυτό το EURO U-19, ο Γιάννης Γκούμας τον εμπιστεύεται και ο ίδιος ανταποδίδει την εμπιστοσύνη του προπονητή του με τις εμφανίσεις του στο χορτάρι.

Ο 19χρονος στόπερ, μίλησε στο Sport24.gr μια ημέρα μετά την πρόκριση της "γαλανόλευκης" στα ημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, όπου πλέον ο στόχος είναι αναμφισβήτητα η πρόκριση στον τελικό και το να μην επαναληφθεί ό,τι το 2007 και το 2012 όταν η ομάδα έφτασε στην πηγή, αλλά νερό δεν ήπιε. Μένει ένα ακόμη βήμα για να βρεθεί ως εκεί και να διεκδικήσει σε ελληνικό έδαφος το τρόπαιο.

Είναιγρήγορος και ψηλός (1.84μ.), έχει καλή αντίληψη των φάσεων και είναι πολύ δυναμικός στις εναέριες μονομαχίες, με αποτέλεσμα να καθαρίζει τις φάσεις πίσω και να αποτελεί απειλή στις στημένες φάσεις μπροστά.Καλός και με τη μπάλα στα πόδια, δεν διστάζει να... απλώσει το παιχνίδι της ομάδας του αν χρειαστεί. Εν ολίγοις, ένα υπερπολύτιμο "γρανάζι" στη μηχανή κάθε ομάδας, λύνοντας τα χέρια του προπονητή.

Έστω και αν χρειάστηκε ένα... δωράκι από την Ουκρανία, μιας και η Εθνική έχασε από την Γαλλία το βράδυ της Κυριακής με 2-0, η πρόκριση στην 4άδα ήρθε. Στόχος είναι πλέον μόνο η κορυφή; Ο ίδιος απάντησε πως "τώρα πλέον ο στόχος είναι να κοιτάξουμε στα ίσια τον επόμενο αντίπαλο που θα έρθει. Δεν φοβόμαστε κανέναν και πηγαίνουμε μόνο για τη νίκη. Πετύχαμε τον αρχικό μας στόχο που ήταν η πρόκριση, τα καταφέραμε. Τώρα, πρέπει να δώσουμε και την ψυχή μας στο γήπεδο".

Τσελεπίδης στο Sport24.gr: "Δεν φοβόμαστε κανέναν, να δώσουμε την ψυχή μας"
INTIME SPORTS

"Υπερήφανος που παίζω γι' αυτή την ομάδα"

Αν βρεθούμε ξανά με τους Γάλλους στον τελικό, μπορούμε να τους νικήσουμε ή είναι ένα σκαλί πάνω; Σύμφωνα με τον 19χρονο στόπερ "δεν θα έχει σημασία το χθεσινό αποτέλεσμα, θα είναι ένα τελείως διαφορετικό ματς και πιστεύω ότι θα δείξουμε και ένα άλλο πρόσωπο. Θα είναι και πιο πιεσμένοι οι Γάλλοι, διότι δεν είχαν άγχος τώρα εν αντιθέσει με εμάς. Ελπίζουμε ότι θα τους αντιμετωπίσουμε στα ίσα".

Για το αν προτιμάει κάποιον αντίπαλο στην 4άδα, είπε στο Sport24.gr πως "βατός αντίπαλος δεν υπάρχει εδώ που φτάσαμε και όλες οι ομάδες είναι πολύ καλές", ενώ για το τι άλλαξε στην ομάδα σε σχέση με το ντροπιαστικό 10-0 από τους Ελβετούς, απάντησε ευθέως: "Άλλαξαν πολλά από τότε μέσα στην ομάδα. Ο κόσμος και η Ομοσπονδία, μας παρότρυναν για κάτι καλύτερο και εμείς κάναμε με τη σειρά μας ό,τι περνάει από το χέρι μας για να αλλάξουμε τα πράγματα, διότι εκείνο το 10-0 ήταν μια μαύρη σελίδα για μας".

Τι σημαίνει για εκείνον να φοράει τη φανέλα με το εθνόσημο; "Είναι τιμή και πρέπει όλοι να δείχνουμε σεβασμό γι' αυτή την φανέλα. Είμαι υπερήφανος που παίζω γι' αυτή την ομάδα και αγωνίζομαι δίπλα σε αυτά τα παιδιά". Αν μη τι άλλο, φαίνεται πως άλλαξε το τσιπάκι και η υγεία επανήλθε, με αποτέλεσμα την εκ διαμέτρου αντίθετη πορεία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

"Οφείλω να πω ότι οι Έλληνες φίλαθλοι μάς βοηθούν πολύ και μας συμπαραστέκονται. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, τους δίνουμε μεγάλη χαρά και ελπίζουμε να τα καταφέρουμε, ώστε να χαρούν τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειές μας", είπε ως σχόλιο για την στήριξη των φιλάθλων παρά τα όσα περνάει η χώρα μας, ενώ για την εμπιστοσύνη που του δείχνει ο Γιάννης Γκούμας και αν είναι ικανοποιημένος από τις εμφανίσεις του, απάντησε: "Δεν μπορώ να πω εγώ αν είμαι ικανοποιημένος, αυτό θα το κρίνει ο προπονητής μου και το τεχνικό τιμ. Εμείς προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε και να κερδίζουμε την εμπιστοσύνη του".

Τσελεπίδης στο Sport24.gr: "Δεν φοβόμαστε κανέναν, να δώσουμε την ψυχή μας"
INTIME SPORTS

Το μέλλον του, ο ΠΑΟΚ, η Γιουνάιτεντ και ο Ρίο Φέρντιναντ

Σχετικά με το μέλλον του και αν το βλέπει στον ΠΑΟΚ ή στο εξωτερικό, απάντησε πως "δεν το γνωρίζω ακόμα. Να τελειώσει το ευρωπαϊκό και θα δούμε τι υπάρχει και με τον ΠΑΟΚ ή την προοπτική του εξωτερικού. Η ομάδα μου είναι ο ΠΑΟΚ και κοιτάζω αυτό". Όσο για τους στόχους του "Δικεφάλου" μετά και την έλευση του Ιγκόρ Τούντορ, σχολίασε:

"Σίγουρα θα αλλάξουν πολλά στον ΠΑΟΚ, αλλάζει σελίδα η ομάδα και ήρθαν νέα πρόσωπα. Να πάνε όλα προς το καλύτερο, ο ΠΑΟΚ είναι ένα μεγάλο σωματείο και χρειάζεται υγεία. Να δούμε εκεί που του αρμόζει και να κάνει πρωταθλητισμό".

Ποιο είναι το ποδοσφαιρικό του ίνδαλμα ως αμυντικός; "Από μικρός, μου άρεσε πολύ ο Ρίο Φέρντιναντ και όνειρό μου είναι να παίξω στην Αγγλία", αποκάλυψε στο Sport24.gr, ενώ η αγαπημένη του ομάδα στο εξωτερικό είναι "η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ