ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τσάνας: "Η χαρά με τη λύπη απέχουν πολύ λίγο"

Τσάνας: "Η χαρά με τη λύπη απέχουν πολύ λίγο"
INTIME SPORTS

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελπίδων, Κώστας Τσάνας μίλησε για τη συγκλονιστική εξέλιξη του ματς με τη Πολωνία και τονίζει πως η χαρά με τη λύπη απέχουν λίγο.

Μια ανάσα από το θαύμα βρέθηκε η Εθνική Ελπίδων, η οποία νίκησε με 3-1 την Πολωνία, αλλά το 4-3 της Σουηδίας με την Τουρκία στις καθυστερήσεις, άφησε εκτός το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Ο Κώστας Τσάνας, προπονητής της ομάδας, μίλησε στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 για τον αγώνα και τόνισε πως η χαρά με τη λύπη απέχουν λίγο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το χθεσινό παιχνίδι με την Πολωνία και το αποτέλεσμα από τη Σουηδία: "Σαν ποδοσφαιριστής έχει τύχει να τελειώσει το δικό μας παιχνίδι και να περιμένουμε ένα άλλο ματς. Αυτό που συνέβη χθες ήταν συγκλονιστικό. Αυτά που έχουν γίνει με την Ελπίδων θα τα θυμόμαστε για αρκετά χρόνια. Είχε προηγηθεί το φοβερό παιχνίδι με την Τουρκία, καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη και τελικά δεν μπορέσαμε να περάσουμε στα μπαράζ. Νομίζαμε ότι το παιχνίδι έληξε 3-3 στη Σουηδία, και από τη στιγμή που τα παιδιά έκαναν το 3-1 κατάλαβαν ότι έκαναν κάτι απίστευτο. Μέχρι να συνειδητοποιήσω ότι έγινε 4-3, πικράθηκα, επειδή η χαρά με τη λύπη απέχουν πολύ λίγο. Δεν μπορούσα να τους το πω, επειδή χαιρόντουσαν για την επιτυχία και τους επανέφερα στην πραγματικότητα. Από αυτά τα παιχνίδια τα παιδιά γίνονται άνδρες. Δίνουν κάθε φορά εξετάσεις, και δίνουν εξετάσεις και μακάρι να συνεχίσουν στο μέλλον. Για να σας δώσω να καταλάβετε ότι η Σουηδία προκρίθηκε, επειδή είχε πάρει ισοπαλία στην Τουρκία, και είχε ισοφαρίσει στο τελευταίο λεπτό, σε ένα παιχνίδι που είχαν γίνει πολλά επεισόδια. Όλοι κερδίσαμε την Μάλτα, κερδίσαμε στις έδρες μας και η Σουηδία ήταν η μόνη είχε πάρει αυτή την ισοπαλία στην Τουρκία. Δεν είχε ξανασυμβεί αυτό που έγινε με τους Πολωνούς. Η Πολωνία ήρθε τρεις μήνες για να βρει ξενοδοχεία, εγκαταστάσεις, είχαν έρθει τηλεοπτικά συνεργασία και ο τρόπος που έχασαν δείχνει ότι ήταν πεντακάθαρος. Σε αυτό το επίπεδο, εκτός από την ποιότητα, παίζουν και άλλα πράγματα ρόλο".

Για το ταλέντο της συγκεκριμένης γενιάς της Ελπίδων: "Ναι, ήταν μία ομάδα με μεγάλο ταλέντο. Όταν ποδοσφαιριστές έχουν παίξει τελικό Ευρώπης 19 ετών, έχουν παίξει σε υψηλό επίπεδο. Οι Σουηδοί έχουν έξι παίκτες που αγωνιστεί στην εθνική ανδρών, ενώ κάτι αντίστοιχο γίνεται και με την Πολωνία. Πηγαίνουν και παίζουν με την ανδρών και επιστρέφουν για να βοηθήσουν τις Ελπίδες. Πλέον τα παιδιά είναι ολοκληρωμένοι παίκτες. Τους θυμάμαι που ήταν στις μικρές ομάδες κάποιων συλλόγων. Έχουν κάνει το πρώτο βήμα και χρειάζεται να έχουν υπομονή για να βελτιώσουν την απόδοσή τους και να γίνουν ακόμα καλύτεροι στο μέλλον".

Για το μέλλον της Ελπίδων: "Τώρα θα έχουμε 94 – 95. Είναι μία γενιά που αρκετοί από αυτούς μπαίνουν στις ομάδες τους, αφού έτσι όπως είναι η κατάσταση στο ελληνικό πρωτάθλημα πολλά παιδιά από αυτά παίρνουν ευκαιρίες στους συλλόγους τους. Θα προσπαθήσουμε να δούμε τι θα γίνει στο μέλλον, επειδή αλλάζουν οι προκριματικοί. Θέλουμε να δούμε και τους κανονισμούς της UEFA. Αλλά πιστεύω ότι θα έχουμε μία αξιόλογη ομάδα στις Ελπίδες. Θα επιστρέψουν από το 2016 οι προηγούμενοι κανόνες, όταν έδινε η Ελπίδων τους ίδιους αγώνες με την Ανδρών. Υπάρχουν πάρα πολλές διοργανώσεις που δίνουν τη δυνατότητα σε πολλούς παίκτες να αναδείξουν το ταλέντο τους".

Για τις πληροφορίες ότι ο Ρανιέρι θέλει τον Καραγκούνη στην Εθνική και τις επαφές που είχε ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός: "Νομίζω ότι οι κλήσεις και ο τρόπος που λειτούργησε ο κ. Ρανιέρι ήταν αυτές που θα έκανε ο οποιοσδήποτε προπονητής αναλάμβανε την εθνική. Εκείνο που συζητήσαμε ήταν για τους παίκτες που έχουμε στην Ελπίδων, τα παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας και ποιους σκόπευα να χρησιμοποιήσω. Στο θέμα των επιλογών είναι ο Καρέλης και ο Διαμαντάκος. Οι επιλογές που κάνει ένας ομοσπονδιακός τεχνικός είναι με γνώμονα τι έχει σχεδιάσει για ένα παιχνίδι.

Αυτό που είπα είναι ότι γνωρίζοντας ποιους παίκτες θα χρησιμοποιήσω, θα μπορούσε να πάρει τον οποιονδήποτε. Είναι καθαρά θέμα επιλογής. Γνώριζε και γνωρίζει το ρόστερ. Γνωρίζει τα στοιχεία του καθενός και την ανάλυση που υπάρχει στη βάση δεδομένων. Δεν θα του έλεγα όχι, μην παίρνει κάποιον παίκτη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πήγε σε επίσημο χωρίς να έχει δώσει ένα φιλικό πριν, καθώς έχει καταργηθεί το φιλικό του Αυγούστου".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ