ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τσάνας: "Πολλοί είπαν ότι θα βγούμε τρίτοι και καταϊδρωμένοι"

Τσάνας: "Πολλοί είπαν ότι θα βγούμε τρίτοι και καταϊδρωμένοι"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο άμεσος συνεργάτης του Μίχαελ Σκίμπε, Κώστας Τσάνας μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 για την πρόκριση της Εθνικής στα μπαράζ, την πορεία στα προκριματικά, τους παίκτες-"κλειδιά", αλλά και την επικείμενη κλήρωση.

Ο άμεσος συνεργάτης του ομοσπονδιακού τεχνικού Μίχαελ Σκίμπε, Κώστας Τσάνας, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και στην εκπομπή "Το 10 το κακό" με τους Παντελή Διαμαντόπουλο και Γιάννη Φιλέρη. Ο 50χρονος τεχνικός μίλησε για τη νίκη επί του Γιβραλτάρ, την πρόκριση της Εθνικής στα μπαράζ, αλλά και την επικείμενη κλήρωση.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ:

Για το αν οι πανηγυρισμοί ήταν λίγο πιο υπερβολικοί απ' όσο έπρεπε, με δεδομένο ότι η Εθνική έχει μπροστά της αγώνες μπαράζ: "Όχι, νομίζω ήταν το αποτέλεσμα μίας προσπάθειας, συνειδητοποιώντας παράλληλα τι έγινε στην προηγούμενη διοργάνωση. Ακόμα οι πανηγυρισμοί οφείλονται στο δύσκολο ξεκίνημα και το γεγονός ότι έπρεπε να νικήσουμε για να πάμε στα μπαράζ. Δεν μπορείς να βάλεις μέτρο στο μπαράζ. Ήταν μία νίκη με πολύ άγχος. Προσανατολιζόμαστε τώρα στους αγώνες των μπαράζ".

Για το πώς αντιμετωπίζεις μία ομάδα σαν το Γιβραλτάρ: "Αν μία ομάδα κατάφερνε να πετύχει ένα γκολ με μία στατική φάση μετά "άνοιγε" το σκορ. Όσο δεν το κατάφερνε έχανε συνεχώς ευκαιρίες. Το Γιβραλτάρ παίζει όσο μπορεί. Έχει ένα θέμα να αντιμετωπίσει ομάδες όπως το Βέλγιο ή εμείς. Το θέμα μας βέβαια ήταν η κατάκτηση της νίκης και της δεύτερης θέσης".

Για την πορεία που έκανε η Εθνική: "Όταν έγινε η κλήρωση έχοντας μπροστά μας το Βέλγιο και τη Βοσνία πολλοί είπαν ότι θα βγούμε τρίτοι και καταϊδρωμένοι. Στα προκριματικά του Euro έλεγαν ότι θα προκριθούμε άνετα και είχαμε καταστροφική πορεία. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο όμως. Η ομάδα τα κατάφερε όμως. Η ιδιαιτερότητα είναι ότι στην Εθνική, δεν είναι όπως στην ομάδα που έχει πιθανότητες να διορθώσεις το λάθος σου. Ο βαθμός με τη Βοσνία στην έδρα μας ήταν πολύ σημαντικός. Και απέναντι στο Βέλγιο δείξαμε ότι μπορούμε να σταθούμε σαν ίσος προ ίσο".

Για το κατά πόσο βοήθησε την Εθνική το ταξίδι στην Αυστραλία: "Βοήθησε το ταξίδι στην Αυστραλία. Ήταν στην προσπάθεια του νέου προπονητή για να καταλάβει την ομάδα τους παίκτες και τις ιδιαιτερότητες τους, όπως γίνεται με παίκτες υψηλού επίπεδο. Οι παίκτες κατάλαβαν ότι δεν ανταποκρινόταν η προηγούμενη πορεία στις δυνατότητες τους. Ο προπονητής επίσης κατάλαβε τι έπρεπε να αλλάξει. Αλλά αυτό δεν άλλαξε μαγικά, αλλά σιγά – σιγά. Στο ποδόσφαιρο όταν πας καλά σου δημιουργείται μία θέληση να το συνεχίσεις".

Για τους αντιπάλους της Εθνικής και το γεγονός ότι η Ιταλία είναι πιθανή αντίπαλος: "Η Ιταλία έχει μάθει να παίζει σε νοκ άουτ αγώνες και έχει μία διαφορά από το να παίζεις για να προκριθείς στα τελικά του Μουντιάλ. Η ιστορία της Ιταλίας βέβαια το έχει αποδείξει ότι αν θελήσει ένα αποτέλεσμα μπορεί να το πετύχει. Η Κροατία έχει εκπληκτικούς παίκτες στο χώρο του κέντρου και της επίθεσης όπως ο Μόντριτς ή ο Μάντζουκιτς που είναι πρωταγωνιστές στις ομάδες τους. Αν δούμε τη βαθμολογία οι δεύτερες ομάδες έκαναν ένα λάθος αποτέλεσμα και μετά έδιναν μάχη με τον τρίτο, για να προκριθούν. Οι διαφορές του ενός από το άλλο γκρουπ δεν είναι τόσο μεγάλες. Ας διαλέξουν από το ισχυρό γκρουπ. Το Νοέμβριο θα προσπαθήσουμε να δείξουμε τι ομάδα είμαστε".

Για τα προκριματικά και τη μεγάλη διάρκειά τους: "Η διάρκεια των προκριματικών είναι τέτοια που δεν ξέρεις πως θα σου έρθει ο παίκτης. Τι πορεία ακολουθεί ο παίκτης ή το πως είναι η ομάδα του. Για παράδειγμα η Γαλλία που είχε προβλήματα έμεινε στο 0-0 με το Λουξεμβούργο. Θέλουμε να νικάει η Εθνική μας, αλλά αν ανοίξουμε το πεδίο μας θα δούμε ότι μεγάλους ομάδες με μεγάλους ποδοσφαιριστές δυσκολεύονται. Δείτε και την Αργεντινή του Μέσι, που προκρίθηκε στο τέλος. Δεν είναι εύκολο για τους ποδοσφαιριστές όλο αυτό, γιατί παίζουν πολλά παιχνίδια όλο τον χρόνο".

Για το γεγονός ότι οι παίκτες που είναι στο εξωτερικό έχουν λιγότερα λεπτά συμμετοχές από εκείνους που αγωνίζονται εντός συνόρων: "Αν κάνω ένα μικρό απολογισμό για το πόσοι από τους παίκτες που είναι στο εξωτερικό, θα πω ότι δεν παίζουν πάρα πολλοί. Ο κύριος Σκίμπε όμως είχε φιλοσοφία. Έδειξε εμπιστοσύνη σε ποδοσφαιριστές που εκείνος έκρινε πως έπρεπε, οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές αντιλήφθηκαν πως υπάρχει ένας άνθρωπος που τους εμπιστεύεται και έτσι δημιουργήθηκε η σύνδεση παικτών και προπονητή. Ο ποδοσφαιριστής έχει την ανάγκη να τον στηρίξεις ακόμα και όταν δεν παίζει τόσο πολύ".

Για το αν ο Σκίμπε είναι "ξεροκέφαλος" όπως ο Ρεχάγκελ: "Δεν είναι θέμα… ξεροκεφαλιάς. Να σας θυμίσω όλοι λένε γιατί δεν παίζει αυτός, αλλά όλοι ξεχνάνε ότι για να παίξει ο ένας δεν θα παίξει κάποιος άλλος. Ο προπονητής δείχνει εμπιστοσύνη στους παίκτες που έχει. Δεν κάνει μεταγραφές, κάνει καλύτερους τους παίκτες του. Παρότι παίζουμε για ένα στόχο, βλέπουμε ότι βγαίνουν παίκτες και έχει μία συνέχεια, είτε προκριθείς είτε όχι. Αυτή τη στιγμή έχουν έρθει παίκτες νεαρής ηλικίας, όπως ο Ρέτσος ή ο Γιαννιώτας. Εκεί είναι η διαφορά του με τον Ρεχάγκελ. Δεν είναι τόσο "ξεροκέφαλος" ο Σκίμπε, απλά κάνει επιλογές που ανά πάσα στιγμή μπορεί να τις τεκμηριώσει".

Για τον Ζέκα: "Φαίνεται πως οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές έχουν αγκαλιάσει τον Ζέκα και πως εκείνος 'σκίζεται' γι' αυτούς".

Για τις κλήσεις των διεθνών: "Είναι πολύ δύσκολο να γίνονται οι κλήσεις Πέμπτη ή Παρασκευή και να βλέπουμε όλα τα παιχνίδια το Σαββατοκύριακο μην πάθει κάποιος κάτι. Όλοι θέλουν να κληθεί κάποιος, αλλά την ευθύνη έχει ο προπονητής που έχει ένα πλάνο όχι για έναν παίκτη, αλλά 23. Αλίμονο αν ένας προπονητής σκεφτόταν τι γίνεται στα Μέσα Ενημέρωσης. Ο προπονητής φτιάχνει την ομάδα και το ρόστερ με βάση τις ανάγκες της".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ