ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τσάνας: "Να δείξουμε ότι δεν αξίζει να είμαστε τελευταίοι"

Τσάνας: "Να δείξουμε ότι δεν αξίζει να είμαστε τελευταίοι"
INTIME SPORTS

Οι Κώστας Τσάνας και Ορέστης Καρνέζης μίλησαν στην συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα της Εθνικής μας με τη Ρουμανία το βράδυ της Δευτέρας (7/9, 21:45) στη "National Arena".

Ο υπηρεσιακός ομοσπονδιακός προπονητής, Κώστας Τσάνας, μαζί με τον Ορέστη Καρνέζη που εκπροσώπησε τους διεθνείς μας, μίλησαν για τον αυριανό (7/9, 21:45) αγώνα με τη Ρουμανία στη "National Arena" στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής των προκριματικών του EURO 2016.

Αποστολή στο Βουκουρέστι: Νίκος Συριώδης

Για τα εγκώμια του Άνχελ Ιορντανέσκου σχετικά με την Εθνική μας, απάντησε: "Αυτή είναι η άποψη του κυρίου Ιορντανέσκου, αλλά η βαθμολογία δεν δείχνει αυτό. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να το δείξουμε στο γήπεδο..."

Για το τι μπορούμε να πετύχουμε στο ματς, είπε: "Η Εθνική πρέπει να βρει τον εαυτό της, αυτό έχει ανάγκη. Μακάρι να πάρουμε βαθμούς, αλλά αυτό που μπορούμε να πετύχουμε, είναι μια εμφάνιση αντάξια του ονόματός μας. Δεν είναι δυνατό να πιστεύουν όλοι οι άλλοι στην Εθνική μας ομάδα και όχι εμείς οι ίδιοι".

Για το πως βλέπει τα πράγματα στην ομάδα, απάντησε: "Υπάρχει απογοήτευση και στους φιλάθλους και σε εμάς, αυτό βλέπουμε όλοι. Όμως, το ποδόσφαιρο είναι κάτι δεν μπορείς να κοιτάζεις το μέλλον και να... μπερδεύεις το παρελθόν".

Για τη Ρουμανία ρωτήθηκε ο Ορέστης Καρνέζης: "Είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, με παίκτες πολύ υψηλού επιπέδου, νομίζω ότι είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε μια τελική φάση EURO και θεωρώ ότι μετά τον αποκλεισμό από το Μουντιάλ, ήθελαν να περάσουν σε αυτή την διοργάνωση".

Για τη Ρουμανία ανέφερε ο Τσάνας: "Έχουμε μεγάλο σεβασμό για τον αντίπαλο. Παραδοσιακά είναι μια σημαντική δύναμη. Εμείς βλέπουμε τη Ρουμανία σαν ένα σύνολο με περισσότερα πλεονεκτήματα απ' ό,τι μειονεκτήματα. Γίνεται πιο δυνατή στην έδρα της, παίκτες υψηλού επιπέδου και με έναν προπονητή που κάνει πολύ καλή δουλειά εδώ και χρόνια".

Σχετικά με την πρόκριση στα τελικά, ο Τσάνας είπε: "Δεν μπορώ να κάνω προγνωστικό για τα επόμενα παιχνίδια. Θεωρητικά ελπίζουν περισσότερες ομάδες για να περάσουν, αλλά η Ρουμανία θα είναι μια απ' αυτές που θα περάσουν".

Ο Καρνέζης μίλησε για το μέλλον της Εθνικής και τη μετάβαση από την ομάδα του παρελθόντος: "Καινούργια ομάδα είμαστε. Όσοι είχαμε την τύχη και την τιμή να παίξουμε με Κάρα και παιδιά του 2004, ήμασταν τυχεροί, αλλά πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Όλα στα ποδόσφαιρο έχουν ένα τέλος και μια καινούργια αρχή και αυτό κάνουμε εμείς. Κάθε μετάβαση δεν είναι εύκολη και ψάχνουμε να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση".

Όσο για τις σκέψεις του κόουτς για τον αυριανό αγώνα, απάντησε: "Δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες, διότι θέλω όλοι οι παίκτες να είναι σε εγρήγορση. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε αξιοπρεπείς και ανταγωνιστικοί. Πρώτα θα το μάθουν οι ίδιοι για το ποιοι θα παίξουν. Οι παίκτες έχουν κίνητρο για τα επόμενα ματς, αρχής γενομένης από το αυριανό".

Ο Καρνέζης μίλησε για την κρίση της Εθνικής και πως μπορεί να αλλάξει: "Έχουμε περάσει δύσκολα. Δεν είμαστε καλά ψυχολογικά. Είναι μια μεταβατική περίοδος και χρειάζεται χρόνος. Μακάρι με ένα κουμπάκι να βρίσκαμε τη λύση. Χρειάζεται προσπάθεια και χρόνος απ΄ό,τι φαίνεται. Όλοι προσπαθούμε, δε μας αρέσει η κατάσταση. Έχει τρία ματς ακόμα, αλλά θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε και να προετοιμαστούμε για την ερχόμενη διοργάνωση".

Ο Τσάνας απάντησε για τις αλλαγές στο ματς: "Ο σύντομος χρόνος των δυο παιχνιδιών, μας δίνει την δυνατότητα σε παίκτες που δεν ξεκίνησαν στο προηγούμενο ματς, να παίξουν τώρα".

Μετά, ρωτήθηκε ο Καρνέζης για τα αποδυτήρια και αν έχει αλλάξει κάτι στην ομάδα: "Υπάρχει απογοήτευση, εννοείται. Από την άλλη όμως, έχουμε και εγωισμό. Αν κάνουμε κάτι καλό αύριο, ειδικά αν νικήσουμε, θα αποδείξουμε ότι δε μας αξίζει η τελευταία θέση. Δεν νιώθουμε καλά με αυτό. Θέλουμε να επιστρέψουμε σε καλές εμφανίσεις και νίκες".

Τέλος, ο Τσάνας απάντησε για το αν υπήρξε κάτι θετικό με την Φινλανδία και να προσδιορίσει τον αριθμό των αλλαγών: "Δεν μπορώ να προσδιορίσω αριθμό αλλαγών. Με τη Φινλανδία έμεινα ικανοποιημένος με την εμφάνιση. Υπήρχε διάθεση, πάθος και πολλά στοιχεία που μου δείχνουν ότι μπορούν να ξαναδώσουν οντότητα στην Εθνική. Όταν είσαι τελευταίος, κοιτάζεις να κάνεις πράγματα για να ξεφύγεις απ' αυτό και να κερδίσεις πράγματα".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ