ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τσάνας: "Με σοβαρότητα και συγκέντρωση"

Τσάνας: "Με σοβαρότητα και συγκέντρωση"

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Τσάνας και ο Γιάννης Γιαννιώτας στη συνέντευξη Τύπου για το ματς με το Ουζμπεκιστάν υποστήριξαν ότι η Εθνική Ελλάδας μπορεί να περάσει στην επόμενη φάση αρκεί να δείξει σοβαρότητα και συγκέντρωση.

Συγκρατημένοι αισιοδοξία επικρατεί στο στρατόπεδο της Εθνικής Ελλάδας ενόψει του αγώνα της Τρίτης κόντρα στο Ουζμπεκιστάν για τους 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Τόσο ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Τσάνας όσο και ο άσος της Εθνικής Νέων Γιάννης Γιαννιώτας στάθηκαν στις δυνατότητες της Εθνικής Ελλάδας που μπορεί να κάνει το βήμα παραπέρα και να πάρει την πρόκριση.

Στο αρχικό του σχόλιο, ο κ. Τσάνας ανέφερε:

«Η ομάδα είναι έτοιμη για τον αγώνα με το Ουζμπεκιστάν και θα το αντιμετωπίσει όπως τα προηγούμενα τρία ματς του ομίλου, δηλαδή με σοβαρότητα και συγκέντρωση. Αυτή η αναμέτρηση είναι σημαντική για εμάς, καθώς με νίκη θα κάνουμε ένα μεγάλο βήμα, θα πετύχουμε μια σπουδαία διάκριση για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν πρέπει να μας παρασύρει το όνομα του αντιπάλου και μου δημιουργεί ικανοποίηση το γεγονός ότι διακρίνω ωριμότητα από την πλευρά των παικτών».

Ερωτηθείς για το πώς νιώθει που η ομάδα ξαναγύρισε στο Γκαζιαντέπ, ο ομοσπονδιακός προπονητής σχολίασε:
«Νιώθουμε όμορφα και οικεία, γιατί αυτή ήταν η πρώτη μας εικόνα από την Τουρκία όταν ήρθαμε στις 18 Ιουνίου. Εδώ δώσαμε τα δύο πρώτα ματς, παραμείναμε αήττητοι και νιώθουμε ότι εδώ είναι η έδρα μας».

Για τον αν οι νεαροί Έλληνες διεθνείς μπορούν να κάνουν σπουδαία καριέρα, ο κ. Τσάνας απάντησε:

«Είναι η ευχή μας κάποια στιγμή στο μέλλον παιδιά από αυτή την ομάδα να γίνουν ποδοσφαιριστές παγκοσμίου επιπέδου. Και δεν είναι μόνο ευχή, αλλά πιστεύω ότι θασυμβεί γιατί συνυπάρχουν ταλέντο και ισχυρή προσωπικότητα».

Τέλος, για την αντιμετώπιση της αποστολής από τους Τούρκους φιλάθλους, υπογράμμισε:
«Έχω έρθει αντιμέτωπος πολλές φορές με τουρκικές ομάδες και έχω διαπιστώσει ότι υπάρχει μεγάλος σεβασμός από την πλευρά των Τούρκων υπευθύνων, των μελών των αποστολών και των φιλάθλων. Το ίδιο σεβασμό δείχνουν και οι Έλληνες προς τους Τούρκους. Είμαστε μέλη μια ομάδας με νεαρούς παίκτες και θεωρώ ότι με τη βοήθειά μας αυτοί θα φτιάξουν ένα καλύτερο μέλλον».

Γιαννιώτας: "Όπλο μας η ομοιογένεια"

Ο διεθνής επιθετικόςΓιάννης Γιαννιώταςδήλωσε:
"Ιδιαίτερα μυστικά δεν υπάρχουν στο ποδόσφαιρο. Αν ακολουθήσουμε τις οδηγίες των προπονητών, αν είμαστε πειθαρχημένοι και παίξουμε καλή μπάλα, τότε θα πάμε καλά, όπως στα τρία πρώτα ματς του ομίλου. Το Ουζμπεκιστάν έχει μια καλή ομάδα, άλλωστε βρίσκεται, όπως κι εμείς, στις καλύτερες 16 ομάδες του κόσμου. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή, οφείλουμε να κρατήσουμε τον έλεγχο του παιχνιδιού».

Σε ερώτηση για το δυνατό σημείο της Ελλάδας, τόνισε:

«Είμαστε με τα περισσότερα παιδιά μαζί εδώ και τέσσερα χρόνια. Η ομοιογένεια και η καλή ατμόσφαιρα μεταξύ μας είναι το πλεονέκτημά μας».

Ερωτηθείς κι αυτός για την ατμόσφαιρα που λαμβάνει η ελληνική αποστολή στην Τουρκία, απάντησε: «Εδώ στο Γκαζιαντέπ έχουμε την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση και μπορώ να πω ότι η φιλοξενία είναι υπέροχη. Το ποδόσφαιρο, εκτός των συγκινήσεων που προσφέρει στους αγωνιστικούς χώρους, προσφέρει και κάτι σημαντικότερο: Ενώνει τους λαούς».

Μουσάεφ: "Πολύ καλή και δυνατή ομάδα η Ελλάδα"

Από την πλευρά του, ο προπονητής του Ουζμπεκιστάν,Αχμαντιάν Μουσάεφ, δήλωσε, μεταξύ άλλων:
«Η Ελλάδα τερμάτισε πρώτη στον όμιλό της και αυτό δείχνει ότι πρόκειται για μια πολύ καλή και δυνατή ομάδα. Την έχουμε αναλύσει και έχουμε διαπιστώσει ότι δύσκολα χάνει το ρυθμό της και ότι οι παίκτες της είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Η ομάδα μου οφείλει να παίξει καλύτερα σε σχέση με το ματς κόντρα στην Ουρουγουάη. Είμαστε έτοιμοι, αν και δεν θα έχουμε στη διάθεσή μας έναν από τους καλύτερους παίκτες μας λόγω τραυματισμού (σημ. εννοεί τον μεσοεπιθετικό Γιαμσίντ Ισκαντέροφ). Πιστεύω ότι θα γίνει ένας όμορφος αγώνας».

Δηλώσεις έκανε και ο αμυντικός του Ουζμπεκιστάν Μπόρουρμπεκ Γιουλντάσοφ ο οποίος σημείωσε:
" Έχουμε ξεπεράσει την βαριά ήττα από την Ουρουγουάη και πιστεύω ότι δεν θα επαναλάβουμε τα λάθη του συγκεκριμένου ματς. Περιμένουμε ένα συναρπαστικό ματς και είμαστε έτοιμοι να τα δώσουμε όλα για ένα καλό αποτέλεσμα».

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ