ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τσάνας: "Έπαιζαν για να αποφύγουν τον χλευασμό!"

Τσάνας: "Έπαιζαν για να αποφύγουν τον χλευασμό!"
INTIME SPORTS

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής, Κώστας Τσάνας, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 για την πορεία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στα προκριματικά του Euro 2016.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, Κώστας Τσάνας, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Το 10 το κακό" με τους Παντελή Διαμαντόπουλο και Γιάννη Φιλέρη, για την πορεία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στα προκριματικά του Euro 2016.

Για το ματς με την Ουγγαρία: "Για να πάρουμε τα πράγματα με την σειρά δεν είναι δείκτης το να πεις θα βάλω τέσσερα. Είναι και το να μπορείς. Δεν είχαμε βάλει τέσσερα γκολ στα προηγούμενα ματς. Σε όλα τα προηγούμενα ματς είχαμε σωστές μεταβιβάσεις, αλλά δεν μεταφραζόταν σε επιθέσεις. Παίζαμε εντός έδρας και οι παίκτες που έπαιζαν πίσω από τον επιθετικό μπορούσαν να πάνε σε ατομικές ενέργειες. Στο πρώτο γκολ που μπαίνει το βάζει ο Σταφυλίδης που είναι αριστερό μπακ και στην πορεία της μπάλας είναι τέσσερις παίκτες. Στο ποδόσφαιρο πρέπει να μαθαίνεις από τα λάθη σου. Δεν μπορεί να ειπωθεί στο ποδόσφαιρο θα τρώω τρία θα βάζω τέσσερα".

Για το πως βίωσε το ματς: "Δεν είναι μόνο ένας στον πάγκο. Η ύπαρξη αυτών των ποδοσφαιριστών απέναντι σε μία ομάδα που το κέντρο της άμυνας είναι τέτοιο που θα μας δώσει χώρους πίσω από τον επιθετικό. Ειπώθηκαν τόσα και γράφτηκαν τόσα. Δεν είναι μόνο τι βλέπει ο καθένας είναι και τι θα ήθελε να βλέπει και μπερδεύονται. Ο Μάνταλος στο προηγούμενο παιχνίδι της ΑΕΚ έπαιζε δίπλα στον αμυντικό χαφ. Είχαμε την παρουσία του Ταχτσίδη με τον Μάνταλο και μας έδινε την γρήγορη μεταφορά της μπάλας. Στο ποδόσφαιρο δεν βάζει γκολ μόνο ο σέντερ φορ. Είναι ομαδικό το παιχνίδι. Το ότι δεν έπαιξαν εκτός έδρας κάποιοι ποδοσφαιριστές έχει να κάνει και με την ομάδα. Όταν μία ομάδα κάνει επίθεση με τα μπακ πρέπει να τους δυσκολέψεις".

Για το τι φταίει: "Από τη στιγμή που ξεκίνησαν τα προκριματικά οι περισσότεροι που ασχολούνται με την εθνική πίστευαν ότι δεν θα χανόταν η πρόκριση. Ήταν τέτοιος ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε η κλήρωση που πίστευαν ότι θα περάσουμε. Τα Φερόε είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα. Όποιος έχει δει και δεν στέκεται στο ομάδα, θα δει ότι έμεινε και η Ολλανδία έξω. Θα πρέπει να σταθούμε και στην συμπαράσταση του κόσμου. Ήδη διαμορφώνεται ο φίλαθλος της Εθνικής ομάδας. Οι ποδοσφαιριστές είναι πρώτα για να παίζουν και ύστερα να θεωρείς τι θα γίνει στο μέλλον. Δεν κάνουμε σχέδια του μέλλοντος και να αφήνεις το παρόν θα περνάει έτσι. Από την στιγμή που έφυγε ο προπονητής της ανδρών το πιο φυσικό είναι να ανέβει εκείνος των ελπίδων, εκτός αν υπάρχει άλλος. Στα Φερόε κλήθηκα να αντιμετωπίσω μία από τις πιο δύσκολες στιγμές του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η Εθνική ομάδα είχε ένα τεράστιο πρόβλημα στο κίνητρο. Το κίνητρο της επιτυχίας είχε αντικατασταθεί από αυτό της αποτυχίας. Παίζαμε για να μην χάσουμε. Πως θα αποφύγουμε την ήττα, πως δεν θα πουν κάτι. Είναι διαφορετικό για να αποφύγεις την ήττα, τον χλευασμό, την ισοπέδωση. Η Εθνική ομάδα πρέπει να είναι εθνική υποχρέωση. Δεν έρχεται κάποιος για να περάσει πέντε μέρες. Οι ποδοσφαιριστές δεν πρέπει να ξεχνάνε από που ξεκίνησαν. Οι περισσότεροι παίζουν έξω λόγω της εθνικής. Βλέπεις τον Λεβαντόφσκι και πάει στην εθνική του. Δεν έρχεσαι στην εθνική για τον προσωπικό σου στόχο. Η εθνική θα φτάσει ψηλά από μία παρέα παιδιών με πάθος και φλόγα".

Για το αν η κατάσταση είχε καταντήσει σίριαλ: "Δυστυχώς έχουμε καταντήσει την ίδια μας την ζωή σίριαλ και ζητάμε τις ευθύνες από τους άλλους. Κάποια στιγμή θα πρέπει να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Είμαστε δυστυχώς οπαδοί του αποτελέσματος".

Για το αν υπάρχει ενδιάμεσο ή αν η εθνική θα πρέπει να είναι κλειστό κλαμπ: "Αυτό είναι ένα θέμα που ότι και αν ακολουθηθεί θα υπάρχει η αντίθετη άποψη. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές σε πάρα πολύ μιρή ηλικία με μέλλον στην εθνική. Αυτό που θέλω είναι να μην πάμε σε μία επιλογή κλειστού κλαμπ. Υπάρχει μία συνταγή και φιλοσοφία τακτικής, που σημαίνει γνώση των ποδοσφαιριστών που έχεις. Υπήρχε η λογική του κλειστού κλαμπ, αλλά από πόσους; Από 15-20; Και αν δεν παίζουν στα κλαμπ τους τι κάνουμε;".

Για την εθνική Under21 και την ήττα από την Πορτογαλία: "Ο κύριος Σάντος πήρε έναν ποδοσφαιριστή από την Μονακό και τον έκανε βασικό. Δυστυχώς στις μικρές ηλικίες έχει να ανταγωνιστείς ομάδες στο εξωτερικό που οι ποδοσφαιριστές παίζουν και υπάρχει πρόβλημα. Πολλοί από τους Πορτογάλους είναι μέλη της ομάδας που έφτασαν στον τελικό του Under21. Άρα έχουν συμμετοχές. Αυτό λέει πάρα πολλά. Ο Αντώνης Νικοπολίδης στο ξεκίνημα του προσπαθεί να γνωρίσει τους παίκτες και εκείνοι αυτόν, πιστεύω θα έχουμε μία αξιόλογη και ανταγωνιστική ομάδα".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ