ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τσάνας: "Δυνατοί και συγκεντρωμένοι για τη νίκη"

Τσάνας: "Δυνατοί και συγκεντρωμένοι για τη νίκη"

Ο Κώστας Τσάνας, άμεσος συνεργάτης του Μίχαελ Σκίμπε στην Εθνική Ελλάδας μίλησε στον Sport 24 Radio και στον Άκη Δημακό την παραμονή του αγώνα με την Βοσνία/ Ερζεγοβίνη για τα προκριματικά του Μουντιάλ 1018. (audio)

O άμεσος συνεργάτης του Μίχαελ Σκίμπε στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ελλάδας παραδέχθηκε ότι ο Έντιν Τζέκο είναι ο πιο επικίνδυνος ποδοσφαιριστής της Βοσνίας, ωστόσο υποστήριξε ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν θα επικεντρωθεί μόνο στον επιθετικό της Ρόμα.

Για το πως θα εμφανιστεί η Εθνική μας ομάδα κόντρα στην Βοσνία/Ερζεγοβίνη: "Περιμένουμε η ομάδα να εμφανιστεί, όπως θέλουμε να τη βλέπουμε. Να είναι πολύ δυνατή, συγκεντρωμένη και να παλέψει για τη νίκη που είναι και ο στόχος μας, προκειμένου να συνεχιστεί η καλή αρχή που έχει γίνει με στόχο την πρόκριση. Από εκεί και πέρα δεν είναι σωστό την παραμονή ενός αγώνα να επικεντρωνόμαστε στο που θα αγωνιστεί ένας παίκτης, αλλά στο να δούμε μια ομάδα που θα παλέψει. Έχει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, αν και υπήρξαν κάποια μικροπροβλήματα τραυματισμών. Το σημαντικό είναι να δούμε πως θα παίξει η ομάδα ως σύνολο και όχι κάποιοι παίκτες μεμονωμένα. Σίγουρα βέβαια υπάρχουν κάποιοι παίκτες που έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά για συγκεκριμένες θέσεις".

Για τον αν έχουν καταλήξει στο σχήμα με το οποίο θα παραταχθεί η Εθνική την Κυριακή στο Καραϊσκάκης: "Δεν ξέρεις από πριν πως θα είναι ένα παιχνίδι. Από τα πρώτα αποτελέσματα φαίνεται ότι εμείς, το Βέλγιο και η Βοσνία έχουμε ξεχωρίσει και ξέρουμε ότι μια νίκη αύριο θα μας δώσει ένα προβάδισμα. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα με έμπειρους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε καλά πρωταθλήματα στην ομάδα. Δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα του να φτιάξουμε ένα αγωνιστικό πλάνο και να μείνουμε σε αυτό. Πρέπει να υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις ώστε να ανταποκριθούμε στις συνθήκες του παιχνιδιού. Στην ανάλυση βλέπουμε ποια είναι τα βασικά προτερήματα μιας ομάδας και αναλύουμε τους τρόπους για να τους αντιμετωπίζουμε. Ένα παιχνίδι κρίνεται από τις στιγμές κατά τις οποίες χάνεται και κερδίζεται η μπάλα. Έτσι είναι το σύγχρονο ποδόσφαιρο".

Για το πως θα περιοριστεί ο Τζέκο: "Για να φτάσει η μπάλα στον Τζέκο υπάρχουν άλλοι 10 καλοί παίκτες της Βοσνίας και πρέπει η μπάλα να περάσει από αυτούς. Έχουν δείξει στα παιχνίδι ότι οι παίκτες είναι πολύ καιρό μαζί. Έχουμε δει όμως από αυτούς τρία διαφορετικά πρόσωπα σε τρία διαφορετικά παιχνίδια. Είναι παγίδα να θεωρήσουμε ότι υπάρχει μόνο ένας επικίνδυνος παίκτης. Έχουμε μια ομάδα που αν είναι καλά αμυντικά, η τακτική της δυσκολεύει τον αντίπαλο. Και στις προηγούμενες διοργανώσεις βέβαια είχαμε να αντιμετωπίσουμε υποδεέστερες ομάδες, αλλά δεν τα καταφέραμε. Μένει να δούμε τι θα γίνει αύριο".

Για τον κόσμο που θα παρακολουθήσει το ματς από το γήπεδο: "Μακάρι αύριο το γήπεδο να είναι γεμάτο. Κανένας δεν θέλει να αγωνίζεται μπροστά σε άδειες κερκίδες, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για την Εθνική. Πιστεύω ότι έχει έρθει ο καιρός για είμαστε και πάλι στο πλευρό αυτής της ομάδας".

Για τον Μανώλη Σιώπη: "Είναι πολύ σημαντικό για τον Μανώλη που κλήθηκε στα 22 του χρόνια στην Εθνική από τον κύριο Σκίμπε. Αντιλαμβάνομαι την χαρά του ότι σε αυτή την ηλικία μπήκε στην Εθνική, σε μια περίοδο που γίνεται μια νέα αρχή. Χρειάζεται υπομονή και επιμονή για να κρατηθεί στην Εθνική, αλλά και για να κρατήσει και το καλό αγωνιστικό και μη αγωνιστικό προφίλ που έχει. Ένας παίκτης ξεχωρίζει όχι μόνο από τον τρόπο που παίζει αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεται. Το όνειρο ενός παίκτη σε αυτή την ηλικία, δεν πρέπει να είναι απλώς να κληθεί στην Εθνική, αλλά να καθιερωθεί σε αυτή".

Για την ομοιογένεια της Εθνικής: "Μια ομάδα χρειάζεται ομοιογένεια και στην Εθνική δεν αποκτάται εύκολα. Χρειάζεται χρόνος. Ο κύριος Σκίμπε είχε την ευκαιρία να περάσει χρόνο με τους παίκτες, ωστέ να αποκτήσει ένα μέταλλο η ομάδα".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ