ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Το σκεπτικό των επιλογών του Σκίμπε

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ    (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Παρά τα προβλήματα, ο Σκίμπε θα βρει τις λύσεις των εκ των έσω και έχει το σκεπτικό του. Το Sport24.gr αναλύει τη λογική του Γερμανού τεχνικού, ο οποίος θέλει να λειτουργήσει την Εθνική ως ομάδα με λίγες προσθαφαιρέσεις.

Η Εθνική ομάδα βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι. Η επόμενη δυάδα αγώνων με Εσθονία (31/8) και Βέλγιο (3/9) στο γήπεδο Καραϊσκάκη, θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τις ελπίδες της για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Αυτή την στιγμή, βρίσκεται στο -4 από τους Βέλγους και στο +1 από τους Βόσνιους, έχοντας να υποδεχτεί ακόμα το Γιβραλτάρ και να παίξει στην Κύπρο, την ώρα που υπάρχει και το Βοσνία - Βέλγιο, για το οποίο ακόμα δεν ξέρει τι αποτέλεσμα την συμφέρει

ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΩΣ ΟΜΑΔΑ

Πολύς λόγος γίνεται για τις επιλογές του ομοσπονδιακού τεχνικού, Μίχαελ Σκίμπε. Αρκετοί διαφωνούν για κάποιες από τις κλήσεις του, ίσως γιατί ορισμένοι από τους διεθνείς δεν έχουν χρόνο συμμετοχής στις ομάδες είτε προέρχονται από τραυματισμό. Παίκτες όπως οι Καρνέζης, Ταχτσίδης, Γιαννιώτας, Μπακασέτας, Διαμαντάκος, Βέλλιος, Δώνης δεν έχουν αγωνιστικό ρυθμό, παρ' όλα αυτά είναι ξανά στην Εθνική και κάποιοι θα βρίσκονται και στο αρχικό σχήμα με την Εσθονία. Ο Γερμανός κόουτς έχει το σκεπτικό του...

Ο Σκίμπε θέλει να λειτουργήσει την Εθνική στη λογική της ομάδας και αυτό φαίνεται από τις κλήσεις του. Τον ενδιαφέρει η ομοιογένεια, το οικογενειακό κλίμα, η χημεία και γι' αυτό οι μόνοι καινούργιοι ήταν ο γκολκίπερ της ΑΕΚ, Ανέστης και ο εξαιρετικός ως τώρα με τη Νότιγχαμ, Μπουχαλάκης. Όλοι οι άλλοι είναι ίδιοι και ο προπονητής το κάνει για συγκεκριμένο λόγο. Το αν θα του βγει, θα φανεί από τα αποτελέσματα, αλλά πηγαίνει στη λογική Ρεχάγκελ, που πολλάκις είχε κατηγορηθεί για το "κλειστό κλαμπ", αλλά το αποτέλεσμα τον δικαίωσε πανηγυρικά.

ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ

Παρά τα προβλήματα που υπάρχουν με τους τραυματισμούς, ο Σκίμπε δεν καλεί άλλους παίκτες, αλλά θα προσπαθήσει να τα λύσει εκ των έσω. Τραυματίστηκε ο Τοροσίδης και δεν καλεί φερ ειπειν τον φορμαρισμένο Μπακάκη, αλλά θα τον αντικαταστήσει με έναν από τους Ρέτσο, Σιώπη, Μανιάτη και Σταφυλίδη. Τραυματίστηκε ο Κουρμπέλης στο ζέσταμα του Παναθηναϊκός - Λεβαδειακός και επίσης δεν καλεί άλλον στην θέση του.

Ξέρει ότι δεν έχει τον Μήτρογλου με την Εσθονία και τον περιμένει για το Βέλγιο, ποντάροντας σε Βέλλιο ή Διαμαντάκο για την επίθεση. Εμπιστεύεται ένα σύνολο παικτών και από 'κει και πέρα θα κάνει πολύ λίγες αλλαγές, ώστε να μην επηρεάζεται η χημεία της ομάδας. Αυτό είναι κάτι που το είχε προαναγγείλει από την ημέρα που ανέλαβε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και το κάνει πράξη.

ΚΑΝΕΝΑ ΒΕΛΓΙΟ, ΜΟΝΟ ΕΣΘΟΝΙΑ

Το παιχνίδι της Πέμπτης (31/8) είναι δίχως αύριο για την Εθνική, το οποίο πρέπει πάση θυσία να πάρει, αν θέλει να ελπίζει τουλάχιστον για την 2η θέση που οδηγεί στα μπαράζ και αυτό θέλει να το περάσει στους παίκτες ο Σκίμπε, ο Τσάνας, ο Κατεργιαννάκης και όποιος άλλος βρίσκεται δίπλα στους ποδοσφαιριστές. Το είπε ο Γερμανός και στις χθεσινές (28/8) του δηλώσεις στην ανοιχτή προπόνηση της γαλανόλευκης, το επανέλαβε και ο Αλέξανδρος Τζιόλης.

Είναι λογικό το μυαλό πολλών να... ταξιδεύει στο πανίσχυρο Βέλγιο, όμως αν δεν έρθει το τρίποντο με τους σαφώς πιο αδύναμους Εσθονούς, θα έχει χυθεί όλη η καρδάρα με το γάλα. Και θα είναι κρίμα να πάει στράφι η προσπάθεια που έχει γίνει μέχρι τώρα από τους διεθνείς μας.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ