ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Το ESPN για την αποτυχία της Εθνικής

Το ESPN για την αποτυχία της Εθνικής
INTIME SPORTS

Τους λόγους της αποτυχίας της Εθνικής Ελλάδας στα προκριματικά του EURO 2016 απαριθμεί το ESPN.

Η Εθνική Ελλάδας τερμάτισε τελευταία στον όμιλό της και έμεινε εκτός EURO 2016 και μάλιστα έγινε η πρώτη ομάδα από το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας που τερματίζει στην τελευταία θέση, κάτω από τα Νησιά Φερόε. Ο δημοσιογράφος του γνωστού αμερικανικού δικτύου ESPN, Michael Yokhin, προσπάθησε να απαριθμήσει τους λόγους της αποτυχίας της γαλανόλευκης.

Το άρθρο του ESPN αναφέρει: "Η Εθνική Ελλάδας βρισκόταν συνεχώς στις μεγάλες διοργανώσεις, όμως απέτυχε παταγωδώς στα προκριματικά του EURO. Όσα είχαν χτίσει οι Ρεχάγκελ και Σάντος τα προηγούμενα χρόνια, γκρεμίστηκαν με την αποχώρηση του τελευταίου. Οι Έλληνες ξαφνικά δεν ήθελαν να παίζουν αμυντικά και ήθελαν ένα πιο επιθετικό παιχνίδι. Μια ομάδα με νέους παίκτες και όχι έμπειρους όπως οι Καραγκούνης και Κατσουράνης.

Η πρόσληψη Ρανιέρι έκανε ακόμη χειρότερα τα πράγματα. Ο Ιταλός δεν μπήκε ποτέ στη φιλοσοφία της ομάδας, ενώ ο Καραγκούνης δεν μπορούσε να συνεργαστεί μαζί του.

Και η άσχημη κατάσταση συνεχίστηκε με τον αντικαταστάτη του, από τον Σέρχιο Μαρκαριάν. Οι παίκτες έγιναν αντικείμενο χλευασμού από τον Τύπο και διασπάστηκε η συνοχή της ομάδας. Με τον Τσάνα δεν βελτιώθηκε η κατάσταση. Τουλάχιστον στο τελευταίο ματς ο Φορτούνης και ο Πέλκας έδειξαν πως υπάρχει μέλλον.

Είναι πολύ πιο εύκολο να καταστρέψεις κάτι παρά να το διατηρήσεις. Η Ελλάδα προσπάθησε να πάει κόντρα στη φιλοσοφία και στο βαρετό αλλά αποτελεσματικό ποδόσφαιρο που είχε μάθει να παίζει. Το αποτέλεσμα ήταν μια τραγωδία, η οποία θα πρέπει να λειτουργήσει ως μάθημα για το μέλλον".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ