ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τελειώνουν οι Μαρκαριάν και Καραγκούνης

Τελειώνουν οι Μαρκαριάν και Καραγκούνης

Ο Σέρχιο Μαρκαριάν αποτελεί οριστικά παρελθόν από την Εθνική ομάδα και στο Δ.Σ. της Παρασκευής θα δρομολογηθούν οι εξελίξεις. Δεν έχει μέλλον ούτε ο Καραγκούνης. Θυμίζουμε τι έχει συμβεί και η επόμενη μέρα στην "γαλανόλευκη".

Τέλος εποχής για τον Σέρχιο Μαρκαριάν στον πάγκο της Εθνικής ομάδας. Και αν για τον Γιώργο Καραγκούνη ήταν γνωστό ότι δεν είχε μέλλον και απλά έμενε να φανεί με ποιο τρόπο θα αποτελούσε παρελθόν από την Εθνική ομάδα (παραίτηση ή απόλυση), με τον Ουρουγουανό προπονητή το πήρε πάνω του ο Γιώργος Γκιρτζίκης και δεν περίμενε άλλο να αποφασίσει για το αν ισχύει η δήλωση παραίτησής του ή θα άλλαζε γνώμη. Η πρόθεση είναι να πάνε όλα τα θέματα της Εθνικής στο Δ.Σ. της Παρασκευής και να δρομολογηθούν εκεί οι εξελίξεις.

Με τον "τυπάρα" είχε χαθεί κάθε επικοινωνία εδώ και καιρό, γι' αυτό και δεν πήγε στην Αγία Πετρούπολη για την κλήρωση των προκριματικών του Μουντιάλ, ενώ δεν ήταν παρών ούτε στις συζητήσεις του Γιώργου Γκιρτζίκη με τον Μαρκαριάν για να άλλαζε η απόφαση του 71χρονου προπονητή. Ουσιαστικά ήταν τελειωμένος, δεν υπήρχε καμία περίπτωση να συνεχίσει, εντούτοις επισπεύδονται οι διαδικασίες του "διαζυγίου". Πάντως, δεν υπέγραψε χθες (5/8) διαζύγιο με την Εθνική, όπως γράφτηκε, όμως δεν αλλάζει το μόνο αν άλλαζαν άρδην όλα τα δεδομένα, θα μπορούσε να έχει μέλλον στην Εθνική, κάτι που δεν διαφαίνεται την παρούσα στιγμή.

Αναφορικά με τον Μαρκαριάν, οι σχέσεις του με την Ομοσπονδία ήταν πολύ καλύτερες το τελευταίο διάστημα απ' ότι με τον Καραγκούνη, ο οποίος τον έφερε στην Εθνική, όμως ο ίδιος είχε αποφασίσει να παραιτηθεί, λόγω διάφορων γεγονότων μέσα στην ομάδα, φωτογραφίζοντας συγκεκριμένα πρόσωπα, χωρίς πάντως να τα κατονομάσει. Η ΕΠΟ άμεσα ανέφερε ότι συνεχίζει να τον στηρίζει και πως δεν κάνει αποδεκτή την παραίτηση, υπήρξε συνάντηση για να αλλάξουν τα δεδομένα, εντούτοις αποδεικνύεται πως δεν απέδωσε καρπούς. Μάλιστα, υπήρξαν "σημάδια" με το να μην ταξιδέψει ούτε εκείνος στην Αγία Πετρούπολη.

Ο Γιώργος Γκιρτζίκης το πήρε πάνω του, καθώς δεν γίνεται να περιμένει άλλο να... σέρνεται μια κατάσταση, την ώρα που η ομάδα έχει επίσημες υποχρεώσεις μπροστά με Φινλανδία (4/9) και Ρουμανία (7/9) για τα προκριματικά του EURO 2016, έστω και αν δεν υπάρχουν ελπίδες πρόκρισης, Το "χτίσιμο" της Εθνικής πρέπει να ξεκινήσει άμεσα με νέα πρόσωπα που θα της δώσουν νέα ώθηση.

Η επόμενη μέρα

Για την διάδοχη κατάσταση υπάρχουν κάποιες σκέψεις, αλλά δεν έχει παρθεί απόφαση, διότι αυτή την φορά η επιλογή πρέπει να είναι προσεκτική, ενώ υπάρχουν προεκτάσεις. Το αν δηλαδή θα επιλεχθεί ένα πρόσωπο για την άκρη του πάγκου με ορίζοντα τεσσάρων αγώνων, μέχρι δηλαδή το τέλος των προκριματικών του EURO 2016 ή αν θα επιλεχθεί ένα πρόσωπο για 2,5 χρόνια, που θα οδηγήσει την ομάδα στα προκριματικά του Μουντιάλ της Ρωσίας. Το οικονομικό είναι επίσης πολύ βασικό κομμάτι, διότι πλέον τα χρήματα είναι σαφώς λιγότερα στα ταμεία της Ομοσπονδίας, όπως βέβαια και το μοντέλο που θα πρέπει να ακολουθήσει η ΕΠΟ από 'δω και πέρα αναφορικά με την Εθνική, ώστε να μπει και πάλι σε "τροχιά" επιτυχιών και να θυμίσει την ομάδα που απολαμβάναμε μέχρι ένα χρόνο πριν.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ