ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τα σενάρια πρόκρισης και οι πιθανοί αντίπαλοι στα μπαράζ

Τα σενάρια πρόκρισης και οι πιθανοί αντίπαλοι στα μπαράζ
INTIME SPORTS

Διαβάστε τι θέλει η Εθνική Ελλάδας για να τερματίσει πρώτη στον όμιλό της και ποιοι είναι οι πιθανοί αντίπαλοι της σε περίπτωση που πάει στα μπαράζ.

Μπορεί η Εθνική Ελλάδας να έκανε το καθήκον της νικώντας τη Λετονία με 1-0, όμως, αυτό δεν ήταν αρκετό για να περάσει στην πρώτη θέση του ομίλου, αφού οι Σλοβάκοι δεν μπόρεσαν να κόψουν βαθμούς από τους Βόσνιους.

Οι τελευταίοι με ανατροπή πέρασαν από τη Ζίλινα και έμειναν στην πρώτη θέση του ομίλου, αφού στην ισοβαθμία με την Ελλάδα έχουν πολύ καλύτερη διαφορά τερμάτων.

Δύο αγωνιστικές απομένουν για την ολοκλήρωση της προκριματικής φάσης και αυτό που θέλει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι να μαζέψει περισσότερους βαθμούς από τους Βόσνιους, δεδομένου ότι η διαφορά τερμάτων δεν μπορεί να καλυφθεί Η Ελλάδα στα δύο παιχνίδια που απομένουν θα υποδεχτεί Σλοβακία και Λιχτενστάιν, ενώ η Βοσνία θα φιλοξενήσει το Λιχτενστάιν και θα ταξιδέψει την τελευταία αγωνιστική στη Λιθουανία.

Επομένως, οι ελπίδες της Ελλάδας για στραβοπάτημα της Βοσνίας εναποτίθενται κυρίως στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής με τη Λιθουανία, αφού το Λιχτενστάιν είναι ο πιο εύκολος αντίπαλος του ομίλου. Παράλληλα, η Εθνική μας θα πρέπει να κερδίσει και τα δύο παιχνίδια, τόσο αυτό με την αδιάφορη πλέον Σλοβακία όσο και εκείνο της τελευταίας αγωνιστικής με το Λιχτενστάιν.

Από εκεί και πέρα, σε περίπτωση που η Ελλάδα τερματίσει δεύτερη και παίξει στα μπαράζ θα είναι στους ισχυρούς μαζί με Πορτογαλία, Κροατία και Γαλλία, ενώ στους ανίσχυρους θα είναι με τα τωρινά δεδομένα οι:

Ουκρανία

Σουηδία

Ουγγαρία

Ισλανδία

Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής

Ελλάδα - Λετονία 1-0 (58' Σαλπιγγίδης)

Σλοβακία - Βοσνία 1-2 (45' Χάμσικ / 69' Μπίτσακτσιτς, 78' Χαΐροβιτς)

Λιθουανία - Λιχτενστάιν 2-0 (18' Ματουλεβίτσιους, 40' Κιγιάνσκας)

Η βαθμολογία (σε 8 αγώνες)

1. Βοσνία/Ερζεγοβίνη 19 (25-5)

2. Ελλάδα 19 (9-4)

3. Σλοβακία 12 (9-7)

4. Λιθουανία 8 (7-10)

5. Λετονία 7 (8-16)

6. Λίχτενσταϊν 2 (3-19)

Τα παιχνίδια που απομένουν

11 Οκτωβρίου

Βοσνία/Ερζεγοβίνη - Λίχτενσταϊν

Λιθουανία - Λετονία

Ελλάδα - Σλοβακία

15 Οκτωβρίου

Λιθουανία - Βοσνία/Ερζεγοβίνη

Ελλάδα - Λίχτενσταϊν

Λετονία - Σλοβακία

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ