ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τα κατορθώματα του Λυμπερόπουλου με την Εθνική Ελλάδας

Τα κατορθώματα του Λυμπερόπουλου με την Εθνική Ελλάδας
Λυμπερόπουλος ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος σταμάτησε από την εθνική ομάδα και το Sport24.gr θυμήθηκε την προηγούμενη φορά που είχε δηλώσει πως θα αποχωρήσει, την πορεία του με το ομοσπονδιακό συγκρότημα και τα καθοριστικά του γκολ.

Χωρίς τον Νίκο Λυμπερόπουλο θα είναι η επόμενη μέρα της εθνικής Ελλάδας.

Ο 36χρονος ανακοίνωσε χθες (22/6) πως σταματάει από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, το οποίο υπηρέτησε από το 1996.

Ο Μεσσήνιος επιθετικός, ο οποίος ήταν μέλος της εθνικής ελπίδων που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 1998, είχε κάνει το ντεμπούτο του το 1996, αλλά έπρεπε να περιμένει ως το 1999 για να καθιερωθεί. Το πρώτο του γκολ, πάντως, είχε έρθει έναν χρόνο νωρίτερα στο νικηφόρο για την εθνική μας 3-0 επί της Γεωργίας.

Επί εποχής Ότο Ρεχάγκελ δεν ήταν πάντοτε στα πλάνα του Γερμανού τεχνικού με αποκορύφωμα τη μη κλήση του στο Euro του 2004, το οποίο κατέκτησε η Ελλάδα. Έναν χρόνο μετά, όμως, όχι μόνο επέστρεψε αλλά πέτυχε και ένα πολύ σημαντικό γκολ κόντρα στο Καζακστάν μπαίνοντας ως αλλαγή.

Έκτοτε έπαιρνε κατά διαστήματα κάποιες ευκαιρίες κυρίως ως αλλαγή και τελικά ο Ρεχάγκελ τον συμπεριέλαβε στην αποστολή για το Euro του 2008, όπου δεν αγωνίστηκε. Παρόλα είχε βοηθήσει την Ελλάδα να φτάσει ως τα τελικά της διοργάνωσης πετυχαίνοντας τρία πολύ κρίσιμα γκολ, ένα στο Κισινάου, το οποίο μας χάρισε τη νίκη επί της Μολδαβίας, ένα γκολ επί των Μολδαβών στο "Παγκρήτιο", ίσως σημαντικότερο γκολ του με την εθνική, και άλλο ένα επί της Βοσνίας.

Ένα χρόνο μετά, τον Σεπτέμβριο του 2009, ο Λυμπερόπουλος ανακοίνωσε πως σταματάει από την εθνική, με αποτέλεσμα να μη δώσει και το παρών στα τελικά του Μουντιάλ του 2010. Ωστόσο, επί Φερνάντο Σάντος επέστρεψε το ομοσπονδιακό συγκρότημα, για να κλείσει τον κύκλο του στον χθεσινό αγώνα με τη Γερμανία, στο μοναδικό παιχνίδι που έπαιξε στο Euro 2012, συμπληρώνοντας 76 εμφανίσεις με την εθνική.

Σε αυτή την πολύ μεγάλη πορεία του με τη φανέλα με το εθνόσημο αναμφίβολα οι πιο καλές στιγμές του Λυμπερόπουλου ήταν τα κρίσιμα γκολ που πέτυχε στα προκριματικά του Euro του 2008, τα οποία ήταν και τα τελευταία του επίσημα. Ωστόσο, δίχτυα για τελευταία φορά βρήκε σε ένα φιλικό με την Ουγγαρία φτάνοντας έτσι τα 13 τέρματα.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ