ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τα σενάρια πρόκρισης για την Εθνική Νέων στην Elite Round

Τα σενάρια πρόκρισης για την Εθνική Νέων στην Elite Round

Η Εθνική Νέων αντιμετωπίζει την Τρίτη (15/11) την αντίστοιχη ομάδα της Αγγλίας στις 19:00 και οι παίκτες του Γιάννη Γκούμα θέλουν έναν βαθμό για να εξασφαλίσουν την πρώτη θέση στον 6ο όμιλο. Περνάει και με ήττα το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Το τρίτο και πιο κρίσιμο παιχνίδι της στον 6ο όμιλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος δίνει το απόγευμα της Τρίτης (15/11) η Εθνική Νέων αντιμετωπίζοντας την αντίστοιχη ομάδα της Αγγλίας στις 19:00.

Οι παίκτες του Γιάννη Γκούμα μετά τις νίκες του επί της Ουαλίας (2-0), και Λουξεμβούργου (5-0), φιγουράρουν στην πρώτη θέση του ομίλου με 6 βαθμούς αλλά ακόμα δεν έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση στην Elite Round.

Συγκεκριμένα θέλουν έναν βαθμό, την ισοπαλία δηλαδή στο ματς με τους Άγγλους, προκειμένου όχι μόνο να πάρουν την πρόκριση αλλά ταυτόχρονα και την πρώτη θέση στον όμιλο.

Υπάρχει όμως σενάριο που θέλει την Εθνική Ελλάδος να περνάει ακόμα και αν χάσει από την αντίστοιχη ομάδα της Αγγλίας. Αυτό θα εξαρτηθεί τόσο από το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα όπου η Ουαλία αντιμετωπίζει το Λουξεμβούργο την ίδια ώρα όσο και από την έκταση του σκορ που μπορεί να χάσει η Εθνική.

Και αυτό γιατί σε περίπτωση νίκης της ομάδας της Ουαλία και ήττας του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος τότε η Εθνική Ελλάδος, η Ουαλία και η Αγγλία θα βρίσκονται στην πρώτη θέση με 6 βαθμούς και δυο ομάδες να προκρίνονται.

Η βαθμολογία και τα κριτήρια πρόκρισης

Η βαθμολογία μετά τις δυο πρώτες αγωνιστικές έχει διαμορφωθεί ως εξής:

Η Βαθμολογία
1. Ελλάδα 6 (7-0)
2. Ουαλία 3 (3-4)
2. Αγγλία 3 (4-3)
3. Λουξεμβούργο 0 (0-7)

Πρώτο σενάριο

Μενίκηή μεισοπαλία, στο τελευταίο παιχνίδι με την Αγγλία, ηΕλλάδαπαίρνει την πρώτη θέση στον όμιλο, με 9 ή 7 βαθμούς και την πρόκριση στην Elite round.

Δεύτερο σενάριο

Αν στην τελευταία αγωνιστική έχουμεήττατης Ελλάδας από την Αγγλία τότε οι δύο ομάδες θα ισοβαθμούν στους 6 βαθμούς. Αν επικρατήσει και η Ουαλία του Λουξεμβούργου, τότε θα υπάρξει τριπλή ισοβαθμία Ελλάδας, Αγγλίας, Ουαλίας, στους 6 βαθμούς. Σε αυτό το σενάριο η Ελλάδα θα μπει σε περιπέτειες αν χάσει με πάνω από 3 γκολ διαφορά από την Αγγλία και αν έρθει ήττα με 4 γκολ και παραπάνω τότε θα υπάρξει αποκλεισμός.

Σύμφωνα με την UEFA στην περίπτωση που δύο ή περισσότερες ομάδες είναι ισόβαθμες, τα κριτήρια για την τελική κατάταξη είναι:

1.Περισσότεροι βαθμοί, στους αγώνες,μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν.

2.Καλύτερη διαφορά τερμάτων, στους αγώνεςμεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν.

3.Καλύτερη επίθεση, στους αγώνες,μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν.

Επίσης εάν, μετά την εφαρμογή των παραπάνω κριτηρίων, οι ομάδες εξακολουθούν να έχουν ίση κατάταξη τότε εφαρμόζονται τα παρακάτω:

α. Καλύτερη διαφορά τερμάτων,σε όλους τους αγώνες του ομίλου.

β. Καλύτερη επίθεση,σε όλους τους αγώνες του ομίλου.

γ. Χαμηλότερη πειθαρχική ποινή σε πόντους, βασισμένο μόνο σε κίτρινες και κόκκινες κάρτες, που έλαβαν οι παίκτες κάθε ομάδας στο συγκεκριμένο τουρνουά (κόκκινη κάρτα = 3 πόντους, κίτρινη κάρτα = 1 πόντος, αποβολή με δύο κίτρινες κάρτες σε έναν αγώνα = 3 βαθμοί).

δ. Υψηλότερη θέση στη λίστα συντελεστή κατάταξης, που χρησιμοποιείται για τον προκριματικό γύρο.

ε. Κλήρωση.

Πανέτοιμη η Εθνική Ελλάδος στο αγωνιστικό κομμάτι

Σε ότι έχει να κάνει με το αγωνιστικό κομμάτι η Εθνική Ελλάδος είναι πανέτοιμη και δεν αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα τραυματισμών η απουσιών λόγω καρτών.

Στην διάθεση του Γιάννη Γκούμα είναι και ο Βαλμάς ο οποίος είχε πυρετό και δεν έπαιξε στο δεύτερο παιχνίδι με το Λουξεμβούργο ενώ πανέτοιμος δηλώνει και ο Στέφανος Ευαγγέλου. Ο νεαρός στόπερ δεν είχε αγωνιστεί στα δυο πρώτα παιχνίδια καθώς προερχόταν από τραυματισμό αλλά στο παιχνίδι με τους Άγγλους αν χρειαστεί μπορεί να βοηθήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ