ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τα νέα πρόσωπα του Σάντος

Τα νέα πρόσωπα του Σάντος
INTIME SPORTS

Διαβάστε στο Sport24.gr τους παίκτες που κέρδισαν την εμπιστοσύνη και έκαναν ντεμπούτο επί εποχής Σάντος στην Εθνική ομάδα.

Η Εθνική του Φερνάντο Σάντος, παραμένει για 17 αγώνες αήττητη μετά το τέλος του φιλικού με την Ρωσία 1-1. Σ' αυτό το ρεκόρ έχουν συμβάλει όχι μόνο όσοι είναι βασικοί αλλά και όσοι κλήθηκαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες στο εθνικό μας συγκρότημα για πρώτη φορά επί εποχής Σάντος σε φιλικά και επίσημα ματς, που δεν είναι και λίγοι.

Σε αντίθεση με τον Ότο Ρεχάγκελ, που τον κατηγορούσαν -άδικα- ότι δεν πραγματοποιεί ανανέωση στην Εθνική, ο Πορτογάλος ομοσπονδιακός τεχνικός δείχνει να έχει εμπιστοσύνη σε πολλούς νεαρούς παίκτες.

Συγκεκριμένα, από τον Αύγουστο του 2010 όταν ανέλαβε την ομάδα στον φιλικό αγώνα με την Σερβία στο Βελιγράδι, έχει καλέσει 11 παίκτες που δεν είχαν κληθεί ξανά στην Εθνική.

Επίσης, προστέθηκαν και παίκτες που είχαν σταματήσει όπως ο Φάνης Γκέκας, ο οποίος επέστρεψε ξανά στα παλιά του λημέρια.

Αρκετοί από αυτούς που κλήθηκαν για πρώτη φορά κέρδισαν την εμπιστοσύνη του Σάντος και παραμένουν στο ρόστερ της ομάδας.

Οι περισσότεροι είναι νεαροί που κατάφεραν να διακριθούν με τις ομάδες τους. Ένας εξ αυτών ο Γιάννης Ζαραδούκας, αγωνιζόταν στον Ολυμπιακό Βόλου, όταν αποφάσισε ο Σάντος να του εμπιστευθεί το αριστερό άκρο της άμυνας της Εθνικής.

Η κλήση του δείχνει ότι ο Πορτογάλος προπονητής δεν διαλέγει παίκτες μόνο από τις λεγόμενες μεγάλες ομάδες και τις ομάδες του εξωτερικού, αλλά και από τις μικρομεσαίες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος.

Από τους παίκτες που εντυπωσίασαν στο ντεμπούτο του είναι ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο οποίος σημείωσε γκολ απέναντι στην Μάλτα για τα προκριματικά του EURO 2012.

Το βέβαιο είναι ότι αρκετοί από τους παίκτες που πρωτοεμφανίστηκαν επί Σάντος θα βρεθούν και στα τελικά του Eυρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Γιάννης Παπαδόπουλος - Στέργιος Μαρίνος - Γιάννης Μανιάτης

Στις 11 Αυγούστου 2010 η Ελλάδα αντιμετώπισε σε φιλικό αγώνα την Σερβία στο Βελιγράδι. Ο Φερνάντο Σάντος για πρώτη φορά κάθεται στο πάγκο της Εθνικής ως ομοσπονδιακός προπονητής και η Ελλάδα κερδίζει 1-0 με γκολ του Σαλπιγγίδη.

Το ντεμπούτο τους σε εκείνο το παιχνίδι, για λίγα λεπτά, πραγματοποίησαν τρεις παίκτες. Ο Γιάννης Παπαδόπουλος, ο Στέργιος Μαρίνος και ο Γιάννης Μανιάτης.

Ο πρώτος μπήκε στο 73' στην θέση του Σωτήρη Νίνη, ο Γιάννης Μανιάτης στο 81' στην θέση του Λουκά Βύντρα ενώ ο Στέργιος Μαρίνος αντικατέστησε τον Γιώργο Καραγκούνη στο 87'. Η παρουσία των τριών νέων στην Εθνική ομάδα κρίθηκε θετική αν και ολιγόλεπτη.

Παναγιώτης Κονέ - Γιώργος Γεωργιάδης

Ο Παναγιώτης Κονέ, στις 17/11/2010, πραγματοποίησε την πρώτη του συμμετοχή με την Εθνική στην εκτός έδρας νίκη επί της Αυστρίας με 2-1. Είχε κληθεί και στο επίσημο ματς με την Γεωργία στις 3/9/2010 αλλά δεν αγωνίστηκε.

Στο ματς με την Αυστρία ο Κονέ, αγωνίστηκε βασικός και αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο από τον Φωτάκη. Είχε καλές στιγμές αν και δεν ήταν απόλυτη σωστή συνεργασία με τους παλαιότερους παίκτες στην Εθνική, λόγω έλλειψης προπονήσεων.

Στο ίδιο ματς πρωτοεμφανίστηκε και ο Γιώργος Γεωργιάδης του ΠΑΟΚ. Αντικατέστησε τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο στο 85' παίρνοντας και αυτός το "βάπτισμα του πυρός" στην Εθνική.

Γιάννης Φετφατζίδης

Ο νεαρός άσος του Ολυμπιακού αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Εθνική στο επίσημο ματς με την Λετονία (1-0) στο "Γ. Καραϊσκάκης" στις 8/10/2010. Πέρασε στο 83' στην θέση του Σωτήρη Νίνη, χειροκροτούμενος από το κοινό του σταδίου που έβλεπε στο πρόσωπο του ένα αυθεντικό ταλέντο.

Στέφανος Αθανασιάδης

Στη μακρινή Νέα Υόρκη ο Στέφανος Αθανασιάδης, φόρεσε για πρώτη φορά την φανέλα με το εθνόσημο. Η Ελλάδα στις 7/6/2011, μπροστά σε χιλιάδες ομογενείς, αντιμετώπισε στο "Σίτι Φιλντ" το Εκουαδόρ, με το οποίο αναδείχτηκε ισόπαλο 1-1.

Ο Αθανασιάδης πέρασε στο 64' στην θέση του Κώστα Μήτρογλου και στα λίγα λεπτά που αγωνίστηκε αν και δεν πέτυχε γκολ είχε καλή συνεργασία με τους συμπαίκτες του, κυρίως με τον Σωτήρη Νίνη.

Αθανάσιος Πέτσος - Γιάννης Ζαραδούκας

Στις 10 Αυγούστου 2011, ο Αθανάσιος Πέτσος και ο Γιάννης Ζαραδούκας πραγματοποίησαν το ντεμπούτο τους στην Εθνική στο φιλικό αγώνα με αντίπαλο την Βοσνία στο Σαράγεβο (0-0). Ο Φερνάντο Σάντος προτίμησε να κάνει αρκετές δοκιμές πριν τα επίσημα παιχνίδια με το Ισραήλ και την Λετονία, λίγες ημέρες αργότερα.

Πρώτος στο παιχνίδι μπήκε ο Γιάννης Ζαραδούκας στο 58' στην θέση του Σπυρόπουλου, ενώ ο Κατσουράνης έδωσε την θέση του στον Πέτσο στο 82'. Η παρουσία τους δεν άλλαξε την ροή του αγώνα με τελικό αποτέλεσμα 0-0. Στις δηλώσεις του μετά το ματς ο Θανάσης Πέτσος χαρακτήρισε ως φανταστική την εμπειρία του στην Εθνική.

Κυριάκος Παπαδόπουλος

Άκρως επιτυχημένο κρίνεται το ντεμπούτο του Κυριάκου Παπαδόπουλου. Ο νεαρός παίκτης της Σάλκε ξεκίνησε βασικός κόντρα στην Μάλτα τον περασμένο Ιούνιο στο πλαίσιο των προκριματικών του EURO 2012.

O Παπαδόπουλος αγωνίστηκε και τα 90' μπροστά στο κοινό του "Γ. Καραϊσκάκης" και γνώρισε την αποθέωση όταν σκόραρε στο 26'. Ο Γιώργος Καραγκούνης εκτέλεσε φάουλ ο Παπαδόπουλος με κοντινή κεφαλιά έστειλε την μπάλα κάτω από τα πόδια του πορτιέρο της Μάλτας σημειώνοντας το παρθενικό του γκολ στην Εθνική. Την επιτυχία του πανηγύρισε δεόντως με τους συμπαίκτες του.

Χοσέ Χολέμπας

Ο ελληνοποιημένος παίκτης του Ολυμπιακού, με τις εμφανίσεις του στους "ερυθρόλευκους", ανάγκασε τον Φερνάντο Σάντος να τον καλέσει στην Εθνική για το ισόπαλο 1-1, φιλικό με την Ρωσία στο "Γ. Καραϊσκάκης". Ο Χολέμπας λίγες ημέρες νωρίτερα είχε αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα.

Φόρεσε την "γαλανόλευκη" σε όλη την διάρκεια του αγώνα έχοντας θετική προσφορά στο παιχνίδι. Ο άσος του Ολυμπιακού είναι ιδιαίτερα φορμαρισμένος δείχνοντας καλά αγωνιστικά προσόντα και λογικά θα είναι από τις επιλογές του Σάντος για τα τελικά του EURO 2012.

Επίσης, στον αγώνα με την Ρωσία, ο Φερνάντο Σάντος, κάλεσε επίσης τον Στέφανο Kαπίνο, τον Κώστα Γιαννούλη και τον Γιώργο Θεοδωρίδη, χωρίς, ωστόσο, να τους χρησιμοποιήσει.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ