ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τα λένε Γκιρτζίκης - Μαρκαριάν την Τετάρτη (22/7), απών ο Καραγκούνης

Τα λένε Γκιρτζίκης - Μαρκαριάν την Τετάρτη (22/7), απών ο Καραγκούνης

Το βράδυ της Τετάρτης (22/7) επίκειται το κρίσιμο ραντεβού ανάμεσα σε Γκιρτζίκη και Μαρκαριάν, χωρίς την παρουσία του Καραγκούνη. Ίσως τα πει μετά ο πρόεδρος της ΕΠΟ με τον "Κάρα". Η επόμενη μέρα της χιλιοταλαιπωρημένης Εθνικής

Το χαμένο πέναλτι του Φάνη Γκέκα με την Κόστα Ρίκα στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, σήμανε και το οριστικό τέλος μιας Εθνικής ομάδας που μπορεί σε πολλούς να μην άρεσε, αλλά είχε χαρακτήρα, ήξερε να παίρνει νίκες και να δίνει το παρών στις μεγάλες διοργανώσεις με ευλαβική συνέπεια εδώ και μια δεκαετία. Τον τελευταίο χρόνο λες και πληρώνει με... τόκο το γεγονός πως "τόλμησε" να έχει επιτυχίες αντιστρόφως ανάλογες του επιπέδου και της οργάνωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η αρχή της καθίζησης ήρθε με τον Κλάουντιο Ρανιέρι στον πάγκο, ο οποίος αποδείχτηκε μια τελείως λανθασμένη επιλογή για πολλούς και διαφόρους λόγους, μετά την ήττα από τη Ρουμανία στο Φάληρο επιστρατεύτηκε και ο Γιώργος Καραγκούνης για να μαζέψει την κατάσταση και με το εκτόπισμά του και την εμβληματική του φυσιογνωμία να φέρει αέρα αλλαγής, όμως ούτε αυτή η κίνηση βοήθησε. Ακολούθησαν αρνητικά αποτελέσματα και η έλευση του Σέρχιο Μαρκαριάν, μήπως και μπορέσει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα σε μια ομάδα που ήταν "άρρωστη" και χρειαζόταν γιατρειά.

Για να φτάσουμε στις 21 Ιουλίου και να έρθει η ξαφνική δήλωση παραίτησης του Ουρουγουανού προπονητή, "πληγώνοντας" ακόμα περισσότερο την Εθνική που ψάχνει τον πάτο του βαρελιού και δεν τον βρίσκει, διότι φαίνεται πως υπάρχει ακόμα πιο κάτω. Την στιγμή που οι περισσότεροι πίστευαν πως με τον πολύπειρο Μαρκαριάν θα αντιστρεφόταν το κλίμα, αποδείχτηκε πως το πρόβλημα είναι βαθύτερο και χρειάζεται... ξερίζωμα, ώστε να βρεθεί η λύση. Το θέμα είναι ποιοι θα βρουν την περιβόητη λύση και η Εθνική θα επανέλθει στην... κανονικότητα, όπως είναι η προσφιλής ατάκα των ημερών για το τραπεζικό σύστημα.

Αύριο (22/7) η συνάντηση κορυφής, απών ο Καραγκούνης

Αύριο βράδυ (22/7) αναμένεται να πραγματοποιηθεί το κρίσιμο ραντεβού ανάμεσα στον Γιώργο Γκιρτζίκη και τον Σέρχιο Μαρκαριάν, με τον πρόεδρο της ΕΠΟ να θέλει να μεταπείσει τον Ουρουγουανό προπονητή να πάρει πίσω την απόφαση παραίτησής του και να συνεχιστεί η μεταξύ τους συνεργασία. Ο ισχυρός άνδρας της Ομοσπονδίας διατρανώνει σε όλους τους τόνους πως πιστεύει στον προπονητή, θεωρεί ότι αυτός μπορεί να φέρει τις αλλαγές που απαιτούνται στην Εθνική ομάδα και ότι μπορεί να υπηρετήσει το πλάνο που θα ακολουθηθεί. Οι ελπίδες προφανώς και δεν είναι με το μέρος του, αλλά θα την κάνει την προσπάθεια και ό,τι ήθελε προκύψει.

Στην συνάντηση αυτή δεν θα είναι πάντως ο Γιώργος Καραγκούνης. Ναι, ο άνθρωπος που έδωσε μάχη για να έρθει ο Ουρουγουανός κόουτς και αποτελεί την προσωπική του επιλογή, δεν θα βρίσκεται στην συνάντηση κορυφής. Θυμίζουμε ότι την προηγούμενη φορά που Γκιρτζίκης και Μαρκαριάν τα είπαν από κοντά και ανέλυσαν το πλάνο της επόμενης μέρας, ο "Κάρα" βρισκόταν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πολλούς μπορεί να τους κινεί την περιέργεια το γεγονός πως θα απέχει από ένα τέτοιο ραντεβού, ειδικά όταν όλοι ξέρουν την σχέση που έχει με τον προπονητή, ειδικά αν θυμηθούμε πως ο "τυπάρας" είναι εκείνος που πήρε στα χέρια του τα "κλειδιά" της "γαλανόλευκης", προκειμένου να την αναμορφώσει και να αλλάξει το μοντέλο λειτουργίας των Εθνικών ομάδων.

Σιγή ιχθύος από "Κάρα", πιθανό ραντεβού με Γκιρτζίκη

Ο ίδιος τηρεί σιγή ιχθύος, δεν τοποθετείται και όλοι περιμένουν το αν θα υπάρξει κάποια δήλωσή του ή κίνησή του που θα μπορούσε να δρομολογήσει εξελίξεις. Πάντως, ας μην αποκλείουμε να υπάρξει συνάντηση του προέδρου της Ομοσπονδίας με τον διευθυντή των Εθνικών ομάδων για όλα τα ζητήματα που έχουν προκύψει. Δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν πως η απόφαση του προπονητή έχει να κάνει με τον Γιώργο Καραγκούνη και το αν υπάρχει διάθεση να στηριχθεί το πλάνο του και ο ίδιος. Βέβαια, στην ΕΠΟ λένε πως μέχρι ένα διήμερο πριν γίνονταν κανονικά συζητήσεις με τον προπονητή και ξαφνικά εκείνος παραιτείται και αναρωτιούνται για το τι και ποιοι ώθησαν τον Μαρκαριάν σε αυτή την απόφαση. Όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν στην συνάντηση που θα γίνει. Αν δεν αλλάξει απόφαση ο 71χρονος κόουτς, τότε θα πρέπει να υπάρξει άμεση κινητοποίηση για την διάδοχη κατάσταση, διότι δεν αργούν τα ματς με Φινλανδία (4/9) και Ρουμανία (7/9), έστω και αν το πουλάκι της πρόκρισης πέταξε οριστικά κόντρα στα Νησιά Φερόε.

Η σεναριολογία

Αναφορικά με την σεναριολογία σχετικά με την διάδοχη κατάσταση στον πάγκο της Εθνικής (π.χ. Άγγελος Αναστασιάδης και Σάκης Τσιώληε), στην ΕΠΟ τονίζουν πως δεν ασχολούνται καν αυτή την στιγμή, όσο επίκειται η συνάντηση με τον Μαρκαριάν και δεν υπάρχει κανείς στο "κάδρο". Πάντως, δεδομένα τα ονόματά τους θα παίξουν δυνατά, εφόσον αποχωρήσει ο "El Mago". Ούτε βέβαια σχολιάζουν στα όσα έχουν ακουστεί για τον βοηθό του Ουρουγουανού, Νίκο Κωστένογλου και για την (δεδομένα) προβληματική μεταξύ τους συνεργασία πως ίσως έχει να κάνει με την απόφαση παραίτησης του προπονητή από την θέση του. Εν αναμονή των εξελίξεων λοιπόν...

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ