ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Στην τελική ευθεία του Σκίμπε

Στην τελική ευθεία του Σκίμπε

Μπορεί από την ΕΠΟ να μην επιβεβαιώνουν το ραντεβού του Γιώργου Γκιρτζίκη με τον Μίκαελ Σκίμπε, εντούτοις φέρεται να πραγματοποιήθηκε και όλα οδηγούν σε οριστική συμφωνία.

Η Εθνική θέλει τον Γερμανό της. Ο Γιώργος Γκιρτζίκης αποφάσισε να ακολουθήσει αυτή την "συνταγή" προκειμένου να βγει η ομάδα από το τέλμα και να μπει εκ νέου σε νικηφόρα τροχιά έπειτα από 15 μήνες που έγιναν πολλά βήματα προς τα πίσω. Οι... μνήμες του Ότο Ρεχάγκελ παραμένουν ακόμα νωπές και στην ΕΠΟ ευελπιστούν να τις ζήσουν και πάλι με τον 50χρονο κόουτς.

Ο Σκίμπε, αν και δεν επιβεβαιώνεται από την Ομοσπονδία, φέρεται να ήρθε στην Αθήνα και να συναντήθηκε με τον Γιώργο Γκιρτζίκη κάτω από άκρα μυστικότητα και οι δυο πλευρές πολύ δύσκολα δεν θα πορευτούν μαζί. Την ερχόμενη Πέμπτη (29/10) αναμένεται να δρομολογηθούν όλες οι εξελίξεις και να είναι και με τη... βούλα ο νέος ομοσπονδιακός μας εκλέκτορας.

Από την ΕΠΟ δεν ήθελαν να βγει τίποτα προς τα έξω, γι' αυτό και δεν λένε το παραμικρό για την υπόθεση, ενθυμούμενοι τι συνέβη και με την περίπτωση του Μπερντ Σούστερ που κατέληξε σε φιάσκο, αφού η δεδομένη συμφωνία ακυρώθηκε μέσα σε ένα μισάωρο και ξεκινήσε εκ νέου το σαφάρι εύρεσης του επόμενου προπονητή.

Όσον αφορά το χρηματικό, θα είναι κοντά στις 600.000 ευρώ, όσα δηλαδή και τα χρήματα που δίνει η ΕΠΟ, δεν υπάρχει διαφορά στο οικονομικό, ούτε και στο να βρίσκεται ο Κώστας Τσάνας στο πλάι του προπονητή, αφού είναι και επιθυμία της Ομοσπονδίας να είναι στο τεχνικό τιμ. Οι δυο πλευρές συζήτησαν επισταμένως όλα τα ζητήματα και υπάρχει ταύτιση απόψεων.

Ο Σκίμπε έχει εμπειρία από πάγκο εθνικής ομάδας, έχοντας θητεύσει δίπλα στον Ρούντι Φέλερ στην Γερμανία από το 2000 ως το 2004. Δουλεύει από τα 23 του ως προπονητής, θητεύοντας στα τμήματα υποδομής της Σάλκε, της μοναδικής ομάδας που έπαιξε ποδόσφαιρο. Έκτοτε δούλεψε στην Ντόρτμουντ, στη Λεβερκούζεν, στη Γαλατάσαραϊ, στην Άιντραχτ, στην Εσκισεχίρ, στη Χέρτα, στην Καραμπούκσπορ και στην Γκρασχόπερς.

Εφόσον δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο και επέλθει οριστική συμφωνία, αφού περιμένουμε το Δ.Σ. της ΕΠΟ να αποφασίσει ομόφωνα για την πρόσληψή του, τότε αναμένεται να καθίσει στον πάγκο της Εθνικής στα δύο φιλικά παιχνίδια του Νοεμβρίου με το Λουξεμβούργο (13/11) και την Τουρκία (17/11).

"Σε όσες ομάδες συνεργάστηκα μαζί του (Μπάγερ Λεβερκούζεν, Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Εσκισεχίρσπορ) επέλεξε το επιθετικό ποδόσφαιρο. Βέβαια αν χρειαστεί μπορεί να παίξει άμυνα, όμως η φιλοσοφία του είναι αυτή. Του αρέσει να παίζει κυρίως με σύστημα 4-3-2-1, αλλά μπορεί να το γυρίσει και σε 4-4-2. Είναι αναλόγως τους ποδοσφαιριστές που διαθέτει", είπε μεταξύ άλλων στο Sport24.gr ο Φάνης Γκέκας για τον Γερμανό προπονητή.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ