ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Στην τελική ευθεία του προπονητή στην Εθνική

Στην τελική ευθεία του προπονητή στην Εθνική
Γκιρτζίκης INTIME SPORTS

Ίσως και την τρέχουσα εβδομάδα να υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα του προπονητή στην Εθνική ομάδα, με τον Γιώργο Γκιρτζίκη να έχει προχωρημένες επαφές με τους υποψήφιους προπονητές. Διαβάστε τα ονόματα που παίζουν.

Από την στιγμή που η περίπτωση του Μπερντ Σούστερ "στράβωσε" λίγα λεπτά μετά την γνωστοποίηση ότι υπήρξε συμφωνία, στην ΕΠΟ κινούνται πιο προσεκτικά και... μυστικά για την διάδοχη κατάσταση στην άκρη του "γαλανόλευκου" πάγκου. Ο Γιώργος Γκιρτζίκης έχει αναλάβει την υπόθεση, εκείνος κάνει τις επαφές και έχει δεσμευτεί πως η ομάδα θα πάει με νέο εκλέκτορα στο φιλικό της 13ης Νοεμβρίου με το Λουξεμβούργο.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, το θέμα είναι αρκετά προχωρημένο και από μέρα σε μέρα αναμένονται οριστικές εξελίξεις, ώστε επιτέλους να βρεθεί ο άνθρωπος θα οδηγήσει την Εθνική στα προκριματικά του Μουντιάλ της Ρωσίας. Το ξεσκαρτάρισμα έχει γίνει από τον πρόεδρο της ΕΠΟ, ο ίδιος έχει ξεκάθαρη προτίμηση στους Γερμανούς που βρίσκονται στη λίστα του, ενώ παίζει δυνατά και το όνομα του Μάρτιν Γιολ.

Οι περιπτώσεις των Φέλιξ Μάγκατ, Μίκαελ Σκίμπε και Τόμας Σάαφ παίζουν δυνατά, αφού στον ισχυρός άνδρας της Ομοσπονδίας αρέσει το γερμανικό μοντέλο, θεωρώντας πως θα μπορέσουν να "μαζέψουν" την κατάσταση στον Άγιο Κοσμά και να επιβάλουν την πειθαρχία που σε αρκετές περιπτώσεις έλειψε στην ομάδα. Ειδικά για τον πρώτο, το Sport24.gr είχε γράψει από τις 25 Σεπτεμβρίου ότι ενδιαφέρεται να έρθει να δουλέψει στην Ελλάδα, αφού θεωρεί πολύ ενδιαφέρον το ελληνικό πρότζεκτ.

Δυνατά παίζει και το όνομα του Μάρτιν Γιολ, με τον Ολλανδό προπονητή να βρίσκεται ψηλά στη λίστα του Γιώργου Γκιρτζίκη, ο οποίος θυμίζουμε πως είναι εξουσιοδοτημένος από το Δ.Σ. της ΕΠΟ για να κλείσει την συμφωνία. Ο 59χρονος ήταν από τους βασικούς υποψήφιους για να αναλάβουν τις τύχες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος πριν η ΕΠΟ καταλήξει στον Κλάουντιο Ρανιέρι και η περίπτωσή του έχει επανέλθει δυνατά στο προσκήνιο.

Όσον αφορά το οικονομικό, έχει αναφερθεί και άλλες φορές ότι τα χρήματα που δίνει η ΕΠΟ κυμαίνονται στις 600.000 ευρώ και οι προπονητές που αναφέρθηκαν, ίσως και κάποιο άλλο όνομα από τα πολλά που έχουν προταθεί και ίσως έχει ξεχωρίσει, δέχονται να έρθουν να δουλέψουν με αυτό το ποσό, αφού δίνεται και υψηλό μπόνους πρόκρισης στα τελικά του Μουντιάλ. Θυμίζουμε πως η Εθνική βρίσκεται στον ίδιο όμιλο με Βέλγιο, Βοσνία, Κύπρο και Εσθονία.

Όπως και να 'χει, όλα συγκλίνουν στο ότι ο Γιώργος Γκιρτζίκης φουλάρει για να τελειώσει άμεσα το θέμα του επόμενου προπονητή, αν και ο ίδιος δεν μιλάει καθόλου, ούτε αποκαλύπτει το παραμικρό για τις συζητήσεις που κάνει, έχοντας στο μυαλό του και το τι συνέβη με τον Σούστερ. Όμως, είναι κοινό μυστικό ότι στο μυαλό του έχει ξεχωρίσει συγκεκριμένα πρόσωπα και μέσα από αυτά θα γίνει η τελική επιλογή. Εν αναμονή των οριστικών εξελίξεων...

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ