ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Την Παρασκευή στη Μαδρίτη το ραντεβού με Μαρκαριάν

Την Παρασκευή στη Μαδρίτη το ραντεβού με Μαρκαριάν
INTIME SPORTS

Την ημέρα της εκλογής του Γιώργου Γκιρτζίκη στην προεδρία της ΕΠΟ, ο Γιώργος Καραγκούνης θα συναντηθεί με τον Σέρχιο Μαρκαριάν στην ισπανική πρωτεύουσα για να συζητήσουν τους όρους της ενδεχόμενης συνεργασίας τους στην εθνική Ελλάδας.

Την ίδια ώρα που ο Γιώργος Γκιρτζίκης θα αναλαμβάνει τα ηνία της ΕΠΟ στη γενική συνέλευση της ομοσπονδίας το πρωί της Παρασκευής, ο Γιώργος Καραγκούνης, ο μοναδικός άνθρωπος που ασχολείται με την εθνική Ελλάδας τον τελευταίο μήνα, θα συζητά με τον Σέρχιο Μαρκαριάν στη Μαδρίτη για τους όρους της ενδεχόμενης συμφωνίας τους.

Ο 70χρονος Ουρουγουανός προπονητής προφανώς και θέλει να αναλάβει τα ηνία της εθνικής Ελλάδος, σε διαφορετική περίπτωση δεν θα έκανε το ταξίδι Μοντεβιδέο – Μαδρίτη. Αυτό, ωστόσο δεν συνεπάγεται οριστική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών αυτή τη στιγμή. Απλώς, είναι το μεγάλο φαβορί.

Αν συμφωνήσει με τον Καραγκούνη σε όλα (και κυρίως στο οικονομικό σκέλος για την πάγια αμοιβή του και το αναμενόμενα υψηλότατο μπόνους σε περίπτωση πρόκρισης στην τελική φάση του Euro), η έγκριση του ζητήματος θα περάσει από το ΔΣ της ΕΠΟ άμεσα και μέχρι το τέλος του μήνα θα ανακοινωθεί ο Μαρκαριάν ως διάδοχος του Κλαούντιο Ρανιέρι.

Σε διαφορετική περίπτωση, ο Καραγκούνης έχει δύο επιπλέον επιλογές ξένων προπονητών. Τα κριτήρια επιλογής είναι τα εξής: α) εμπειρία σε εθνική ομάδα β) θητεία σε εθνική ομάδα του “βεληνεκούς” και του τρόπου παιχνιδιού της Ελλάδας γ) “προσιτός” οικονομικά δ) ει δυνατόν και με (σχετική ή και μεγάλη) εξοικείωση με τα ελληνικά κουσούρια και χαρίσματα.

Επισημαίνεται πως έχει ακυρωθεί (σ' αυτή τη φάση τουλάχιστον) ο προσανατολισμός για Ελληνα προπονητή και πως ασφαλώς ο Αγγελος Αναστασιάδης ήταν η βασική επιλογή του Καραγκούνη. Δεν μπορούσε όμως να... περιμένει αν θα απολυθεί από τον ΠΑΟΚ, ούτε ασφαλώς να δημιουργήσει πρόβλημα στον “Δικέφαλο” ως εκπρόσωπος της ΕΠΟ πλέον.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ