ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Στην 40η θέση η Εθνική, το πρόγραμμα στην Αυστραλία!

Στην 40η θέση η Εθνική, το πρόγραμμα στην Αυστραλία!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Εθνική ομάδα απώλεσε τρεις θέσεις στη βαθμολογία της FIFA και πλέον βρίσκεται στην 40η με 678 βαθμούς. Το πρόγραμμα των διεθνών μας στο Σίδνεϊ, η παράδοση με τους Αυστραλούς (VIDEO).

Στην 40η θέση της βαθμολογίας της FIFA υποχώρησε η Εθνική μας ομάδα για το μήνα Μάιο, χάνοντας τρεις θέσεις και έχει συνολικά 678 βαθμούς. Αναφορικά με την Ευρώπη, η γαλανόλευκη βρίσκεται στην 27η θέση, με την ελπίδα να αρχίσει σιγά σιγά η αναρρίχηση, αρχής γενομένης από τα δυο φιλικά με την Αυστραλία.

Από 'κει και πέρα, το Βέλγιο βρίσκεται στην 2η θέση, η Βοσνία στην 20η, η Κύπρος στην 84η και η Εσθονία στην 94η. Πρόκειται για τις τέσσερις αντιπάλους μας στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας το 2018.

Το πρόγραμμα των διεθνών μας

Εξάλλου, το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει βόλτα στο λιμάνι του Σίδνεϊ με κρουαζιερόπλοιο, καθώς και προπόνηση στο Στάδιο "Kogarah Oval", το οποίο χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο για αγώνες ράγκμπι. Ο αγώνας θα γίνει στο Ολυμπιακό Στάδιο του Σίδνεϊ το Σάββατο (4/6, 13:00). Συν τις άλλοις, ο Μίχαελ Σκίμπε και κάποιοι παίκτες θα παραστούν σε γεύμα που θα παραθέσει η National Australian Bank, που είναι χορηγός της εθνικής Αυστραλίας σε γνωστό ελληνικό εστιατόριο της πόλης του Σίδνεϊ.

Την Παρασκευή το πρωί (3/6, 10:00), θα δοθεί η συνέντευξη Τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο του Σίδνεϊ και θα ακολουθήσει η δεύτερη προπόνηση της Εθνικής Ελλάδας, αυτή την φορά στο Ολυμπιακό Στάδιο του Homebush, με τους παίκτες να παίρνουν μια πρώτη γεύση από τον αγωνιστικό χώρο που θα διεξαχθεί το πρώτο φιλικό.

Την Κυριακή το πρωί (5/6), η ελληνική ομάδα θα αναχωρήσει για την Μελβούρνη όπου την Τρίτη (7/6, 13:00) θα δώσει το δεύτερο και τελευταίο φιλικό της παιχνίδι επί αυστραλιανού εδάφους.

Οπαδοί της ΑΕΚ και της Μπενφίκα στο αεροδρόμιο

Όπως αναφέρει και το "sbs.com.au", στην άφιξη της Εθνική μας στο Σίδνεϊ τα βλέμματα συγκέντρωσε ο πρώην αμυντικός της ΑΕΚ και νυν της Μπορούσια Ντόρτμουντ, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, με οπαδούς της Ένωσης που βρέθηκαν στο αεροδρόμιο, να τον αγκαλιάζουν και να φωτογραφίζονται μαζί του. Μάλιστα οι φίλοι της ΑΕΚ τραγούδησαν ρυθμικά το όνομα του "Πάπα".

Επίσης, παρά την απουσία του Κώστα Μήτρογλου, φίλοι της Μπενφίκα έσπευσαν στο αεροδρόμιο για να υποδεχθούν τον έτερο Έλληνα διεθνή που αγωνίζεται στην ομάδα τους, τον Ανδρέα Σάμαρη, καθώς ο Κώστας Μήτρογλου δεν μετέχει στην αποστολή. Βλέποντας λοιπόν τον Έλληνα ποδοσφαιριστή να βγαίνει από την πύλη των αφίξεων έτρεξαν κοντά του και εκείνος υπέγραψε τις φανέλες της Μπενφίκα που φορούσαν.

Όλα μοιρασμένα

Τέλος, η παράδοση θέλει Ελλάδα και Αυστραλία να ισορροπούν απόλυτα. Στα εννέα παιχνίδια που έχουν δώσει οι δύο ομάδες, το πρώτο στις 20 Ιουλίου του 1969 και το πιο πρόσφατο στις 25 Μαΐου του 2006, μετρούν από τρεις νίκες, τρεις ήττες και ισάριθμες ισοπαλίες.

Πάντως στα επτά παιχνίδια που οικοδέσποινα ήταν η Εθνική Αυστραλίας, η "γαλανόλευκη" μετρά τρεις νίκες και δύο ήττες, ενώ δύο παιχνίδια έληξαν ισόπαλα.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ