ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σταφυλίδης: "Προτεραιότητα για μένα η Εθνική ομάδα"

Σταφυλίδης: "Προτεραιότητα για μένα η Εθνική ομάδα"
INTIME SPORTS

Ο Κώστας Σταφυλίδης μίλησε στο επίσημο site του EURO U-19 2015 ενόψει της τελικής φάσης, που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στην Ελλάδα, ξεκαθαρίζοντας ότι αποτελεί προτεραιότητα για το ίδιο, η Εθνική ομάδα.

Ο Κώστας Σταφυλίδης υπηρετεί με συνέπεια τις Εθνικές Ομάδες από το 2009 και είναι από τους ελάχιστους νεαρούς παίκτες που συμμετείχαν σε όλα τα σπουδαία διεθνή ραντεβού των μικρών Εθνικών τα τελευταία χρόνια και συνεχίζουν με τη φανέλα της Εθνικής Ανδρών.

Ο νεαρός αμυντικός μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα τουUEFAEURO U-19 2015 για όλη αυτή τη συναρπαστική πορεία και δίνει χρήσιμες συμβουλές στους παίκτες της Εθνικής Νέων ενόψει της τελικής φάσης του Ιουλίου.

Συμμετείχες με όλες τις μικρές Εθνικές και στις τέσσερις τελικές φάσεις διεθνών διοργανώσεων τα τελευταία χρόνια. Τι γεύση σου άφησε αυτή η πορεία και κατά πόσο σε βοήθησε στην εξέλιξή σου:

"Ευχαριστώ το Θεό γιατί είχα τη χαρά και την τιμή να υπηρετήσω όλες τις Εθνικές Ομάδες στις σπουδαιότερες διεθνείς διοργανώσεις σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο. Θυμάμαι πάντα με νοσταλγία όλα αυτά που περάσαμε με τους συμπαίκτες μου τα τελευταία πέντε χρόνια. Απέκτησα μια ακόμα οικογένεια! Από όλες τις διοργανώσεις πήρα και κάτι, μα πάνω απ΄ όλα απέκτησα τεράστιες εμπειρίες. Όταν αρχίζει η καριέρα σου με αυτές τις παραστάσεις, τότε τα πράγματα είναι σαφώς ευκολότερα. Κάνεις μεγαλύτερα βήματα και πιο σταθερά."

Έχοντας τη σχετική εμπειρία από τελικές φάσεις Νέων, μπορείς να μας πεις ποια είναι τα σημεία που πρέπει να προσέξουν οι νεαροί παίκτες το προσεχές καλοκαίρι;

"Εκτός από το …κλασικό να χαρούν τα παιχνίδια και την ατμόσφαιρα, αφού θα είναι τυχεροί που το τουρνουά διεξάγεται στη χώρα μας, θα τους συμβουλέψω μην έχουν άγχος ή καλύτερα να έχουν δημιουργικό άγχος. Η χαρά πιστεύω ότι τελειώνει όταν μπαίνεις στην τελική ευθεία, λίγο πριν από την επίσημη πρεμιέρα. Το δημιουργικό άγχος σχετίζεται με την ανυπομονησία. Αυτό, πάντως, που χρειάζεται οπωσδήποτε είναι να έχουν την απόλυτη αυτοσυγκέντρωση στην ώρα των αγώνων και πάθος. Πρόκειται για μια μεγάλη στιγμή, για έναν πρώτο σταθμό στην καριέρα τους και οφείλουν να κάνουν το καλύτερο δυνατό. Τους εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία."

Ανήκεις, πλέον, στη μεγάλη οικογένεια της Εθνικής Ανδρών. Ποιες είναι οι ομοιότητες και ποιες οι διαφορές με τις μικρότερες ηλικιακά Εθνικές Ομάδες και πώς ένοιωσες στην πρώτη σου συμμετοχή;

"Το άγχος πριν από κάθε ματς με τη φανέλα της Εθνικής είναι το ίδιο ανεξαρτήτως ηλικίας. Το ίδιο είναι και το πάθος και η θέληση για διάκριση. Αυτό που αλλάζει ριζικά είναι το διαφορετικό επίπεδο που υπάρχει στην Ανδρών σε ό,τι αφορά τη δημοσιότητα, τη σπουδαιότητα των διοργανώσεων και το επίπεδο των αντιπάλων. Παραδέχομαι ότι πριν από το φιλικό με την Ιρλανδία το 2012 δεν μπόρεσα να κλείσω μάτι από την αγωνία και τη χαρά. Ήταν το μεγαλύτερό μου όνειρο από μικρό παιδί και είναι περήφανος που το κατάφερα."

Ποια θα είναι τα επόμενα βήματα στην καριέρα σου. Τι ονειρεύεσαι από δω και πέρα;

"Η Εθνική Ομάδα βρίσκεται στην καρδιά μου και αποτελεί την πρώτη προτεραιότητά μου. Θέλω να καθιερωθώ και να ζήσω ανεπανάληπτες στιγμές μαζί της. Σε συλλογικό επίπεδο δίνω τον καλύτερό μου εαυτό στη Φούλαμ. Πάντα ανταμείβεσαι όταν προσπαθείς σκληρά."

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ