ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σλοβενία-Ελλάδα 1-1

Σλοβενία-Ελλάδα 1-1
INTIME SPORTS

Η Εθνική μας ομάδα αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Σλοβενία σε φιλική αναμέτρηση στην Αυστρία, δείχνοντας ωστόσο ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο ενόψει του EURO 2012. Το γκολ της Εθνικής ο Τοροσίδης, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας. Απαράδεκτος ο Κονέ που χτύπησε αντίπαλο και δέχθηκε την απευθείας κόκκινη κάρτα και κατά μεγάλο ποσοστό μένει εκτός

Θετικό ήταν το τεστ με την Σλοβενία για την Εθνική μας ομάδα, η οποία αναδείχθηκε ισόπαλη με 1-1 και έδειξε πως είναι σε καλό δρόμο ενόψει της πρεμιέρας του EURO 2012 με αντίπαλο την Πολωνία.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παρουσιάστηκε σοβαρό στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, με διάθεση να δημιουργήσει φάσεις, όπως αυτή του γκολ και με πολύ καλή αμυντική λειτουργία, ενώ στο γκολ που δέχθηκε δεν φέρει ευθύνη ο Χαλκιάς.

Μελανά σημεία του αγώνα, ο τραυματισμός του Βασίλη Τοροσίδη στο πρώτο ημίχρονο (δεν είναι κάτι το σημαντικό) και η αψυχολόγητη ενέργεια του Παναγιώτη Κονέ στις καθυστερήσεις του αγώνα να χτυπήσει αντίπαλο και να δεχθεί την απευθείας κόκκινη κάρτα.

Οι σκέψεις του Σάντος

Ο Φερνάντος Σάντος παρέταξε στον αγωνιστικό χώρο την ενδεκάδα που δοκίμασε τις προηγούμενες ημέρες στο προπονητικό κέντρο της Αυστρίας.

Ο Χαλκιάς ήταν κάτω από τα δοκάρια, με την αμυντική τετράδα να αποτελείται (από δεξιά προς τα αριστερά) από τους Τοροσίδη, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Παπασταθόπουλο και Χολέμπας.

Στην μεσαία γραμμή η τριάδα ήταν οι Μανιάτης, Κατσουράνης και Καραγκούνης, με τους Σαμαρά είναι στο αριστερό άκρο της επίθεσης τον Νίνη στο δεξί και τον Γκέκα στην κορυφή της επίθεσης.

Καλή η αμυντική λειτουργία

Το ξεκίνημα της Εθνικής μας δεν ήταν καλό, ωστόσο σιγά σιγά άρχισε να ελέγχει την αναμέτρηση και κατάφερε από νωρίς να πάρει το προβάδισμα.

Στο 3ο λεπτό, οι Σλοβένοι έφτασαν στην ελληνική άμυνα με τον Μάταβζ να πιάνει την κεφαλιά μετά από σέντρα από αριστερά και την μπάλα να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Χαλκιά.

Η Εθνική μας από εκεί το σημείο και μετά ανέλαβε την πρωτοβουλία και στο 8ο λεπτό άνοιξε το σκορ.

Ο Μανιάτης έβγαλε ωραία κάθετη στον Τοροσίδη, διεθνής δεξιός μπακ στόπαρε ωραία τη μπάλα από θέση πλάγια δεξιά στη μεγάλη περιοχή και με άψογο διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Χαντάνοβιτς για να κάνει το 0-1.

Στο 18', η Ελλάδα είχε μια ακόμη καλή ευκαιρία, όταν από εκτέλεση φάουλ ακολούθησε σύγχυση στην άμυνα των Σλοβένων, η μπάλα έφτασε μέσα στην περιοχή στον Αβραάμ Παπαδόπουλο, όμως αντί να κάνει σουτ προτίμησε πάσα στον Γκέκα με αποτέλεσμα να χαθεί η ευκαιρία.

Αποχώρησε ο Τοροσίδης

Στο 23' ο Φερνάντο Σάντος αναγκάστηκε να αλλάξει τα πλάνα του, όταν ο Τοροσίδης χτύπησε στο γόνατο και αποχώρησε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μπει στην θέση του ο Τζιόλης, με τον Μανιάτη να γυρίζει ως δεξιός μπακ.

Οι Σλοβένοι στο 34', προσπάθησαν να απειλήσουν όταν μετά από σέντρα από αριστερά, ο Σίσιτς έκανε το σουτ με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Έξι λεπτά αργότερα (40), από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κούρτιτς η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο επόμενο λεπτό (41') ο Χαλκιάς έδιωξε από το σουτ του Μάταβζ.

Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου η Εθνική μας είχε δύο καλά σουτ με τον Καραγκούνη στο 43' και τον Κατσουράνη στο 41' με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Δεξιά ο Παπασταθόπουλος

Με αλλαγές ξεκίνησε στο δεύτερο μέρος η Εθνική μας, με τον Φερνάντο Σάντος να περνάει στο γήπεδο τον Μαλεζά στην θέση του Κατσουράνη και τον Φορτούνη στην θέση του Σαμαρά.

Έτσι, ο Μαλεζάς πέρασε στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Αβραάμ Παπαδόπουλο, με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο να μετατοπίζεται δεξιά (ο Μανιάτης ξαναγύρισε στο κέντρο) και ο Φορτούνης πήγε στην αριστερή πλευρά.

Η πρώτη καλή ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο ήταν για την Σλοβενία, όταν στο 47'από εκτέλεση κόρνερ από αριστερά, ο Σούλερ πήρε την κοντινή καρφωτή κεφαλιά, με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Στο 51', η Εθνική μας αντέδρασε όταν ο Νίνης βρήκε με ωραία μπαλιά τον Γκέκα, ο Έλληνας επιθετικός έκανε σουτ πάνω στην κίνηση με την μπάλα να φεύγει άουτ . Την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Καραγκούνη από το ύψος της μεγάλης περιοχής στο 55'.

Δοκιμές και στο σύστημα

Ο Φερνάντο Σάντος στην συνέχεια εκτός από παίκτες θέλησε να δοκιμάσει και ένα ακόμη σχήμα για την Εθνική με δύο επιθετικούς, καθώς στην θέση των Μανιάτη, Γκέκα, μπήκαν οι Λυμπερόπουλος, Μήτρογλου. Με τον επιθετικό της ΑΕΚ να παίζει πίσω από τον Μήτρογλου.

Η Εθνική μας από εκείνο το σημείο και μετά έγινε πιο επικίνδυνη και στο 67' αρχικά ο Παπασταθόπουλος και στην συνέχει ο Μήτρογλου δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 69', από το δυνατό διαγώνιο σουτ του Φορτούνη έξω από την περιοχή, ο γκολκίπερ της Σλοβενίας, μπλόκαρε δύσκολα την μπάλα.

Η απάντηση της Σλοβενίας ήταν διπλή, με τον Χαλκιά να κρατάει ανέπαφη την εστία του, Στο 71' αρχικά έχασε τη μπάλα σε εκτέλεση φάουλ και στη συνέχεια απέκρουσε εξ επαφής σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής.

Ο ρυθμός του αγώνα στην συνέχεια έπεσε, με αποτέλεσμα η Σλοβενία να ανέβει στον αγωνιστικό χώρο. Στο 83'

από το δυνατό σουτ του Ίλισιτς με το αριστερό, λίγα μέτρα έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Χαλκιά.

Τρία λεπτά αργότερα (86'), η Σλοβενία έφτασε στην ισοφάριση, όταν ο Κούρτιτς με φάουλ δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στον Χαλκιά με την μπάλα να χτυπά στο αριστερό δοκάρι της ελληνικής εστίας και στη συνέχεια στα δίχτυα.

Αψυχολόγητη ενέργεια από τον Κονέ

Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι με το 1-1 να είναι το τελικό σκορ, ωστόσο το αξιοσημείωτο ήταν η αψυχολόγητη ενέργεια του Παναγιώτη Κονέ στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Στον Έλληνα μέσο έγινε φάουλ, με τον αντίπαλο να πηγαίνει να του δώσει το χέρι και ο Κονέ τον χτύπησε! Αυτή η ενέργεια εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα του στοιχίσει την συμμετοχή στο EURO 2012, καθώς ο Έλληνας παίκτης δέχθηκε σωστά την απευθείας κόκκινη κάρτα.

Από την στιγμή που είναι διεθνές φιλικό ματς θα γραφτεί στο φύλλο αγώνα η κόκκινη και έτσι ο Κονέ θα τιμωρηθεί από την UEFA. Όποτε κατά πολύ μεγάλο ποσοστό είναι ο πρώτος παίκτης που θα "κοπεί" από τον Φερνάντο Σάντος.

Σλοβενία: Χαντάνοβιτς, Μπρέτσκο, Σούλερς, Μπόστιαν, Τζόκιτς (21' Κέλχαρ), Κούρτιτς, Ραντοσάβλιεβιτς, Βρσιτς, Κιρμ, Σίσιτς (55' Μπίρσα), Μάταβζ.

Ελλάδα: Χαλκιάς, Τοροσίδης (23' λ.τρ. Τζιόλης), Αβραάμ Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Κατσουράνης (46' Μαλεζάς), Μανιάτης (65' Λυμπερόπουλος), Καραγκούνης, Νίνης (73' Κονέ), Σαμαράς (46' Φορτούνης), Γκέκας (65' Μήτρογλου).

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ